Panasonicin rakentelua

Moikka!

Eka postaus tänne, toivottavasti ei jää viimeiseksi. :slight_smile: Tilasin juuri Panasonicin ratarungon, kun ei oikein omaa kokoa tuntunut käytettynä kovin helpolla löytyvän. Tarkoitus olisi koota pikkuhiljaa talven aikana tuosta pyörä lähinnä jokapäiväistä ajelua ja työmatkoja varten. Eli homman nimi on mieluummin kestävä ja toimiva kuin mahdollisimman kevyt ja aerodynaaminen. En kuitenkaan ihan nolla budjetilla jaksa alkaa säätämään. Blogaan pyörän edistymistä täällä: http://fixhki.blogspot.com/ . Yritän kirjoitella tuonne ohjeita pyörän kokoomisesta, osien asentamisesta ja valitsemisesta jne. sitä mukaa, kun oma pyörä edistyy. ´

Ohhoh. Onnittelut Panasonicista.

IMHO siihen runkoon ei kannata ladata mitään perusosaa, hienoon runkoon hienot palikat. Tosin talviseen käyttöön mä en välttämättä mitään hiporunkoa pistäisi.

Teretulemast!

Kiitos :). Joo tarkoitus on pitää osavalinnat myös laadukkaana. on noihin tässä vuosien saatossa jo jonkinlainen hyvä maku kehittynyt. Ainakin luulisin. :slight_smile: en siis tarkoita sillä että en rupea mitään superkevyttä rakentamaan sitä, että osien laadusta jotenkin tingittäisiin. talvella ajelen varmaan vaan vanhalla maastopyörälläni.

Ha, kilpaileva blogi, :wink:

Ha 2, kilpaileva NJS-runko.

Eiku onneksi olkoon. Mahtavalta kuulostaa, toivottavasti myös tilasit nimesi runkoon gootti-fontilla? Värivaihtoehtoskaalahan noissa on myös aika hieno. Eri värinen runko ja haarukka! Aijai. Joutuu aina välillä fiilistelemään sitä että jos joskus tilaisi mittatilausrungon jostain ja pääsisi ihan tosissaan speksaamaan tietenkin geometriaa mutta myös väriä.

:slight_smile: Olen kyllä sun blogia tässä aika aktiivisesti viime ajat selaillut. Hyvä blogi! laitoin sun linkin omallekkin blogille. Itse en aio kirjoittaa fiximaailman uutuuksista tms. vaan keskittyä vaan tohon omaan projektiini, niin tosta on ehkä apua joillekkin, jotka samaan hommaan ryhtyy. Että sinällään ei ihan kilpailijoita olla - vaikka luulen kyllä että mun NJS kulkee ainakin ihan hirveen paljo kovempaa ku sun. :slight_smile: no ei vitsi vaan.

“Nimeksi” otin kaunolla ton mun blogin nimen…

Hmm, jos meinaat vàhàn hipompaa fiksià tehdà niin miten ois tàllàinen:

Vaikuttaa kiinnostavalta kyllä, mutta haluan mahdollisimman yksinkertaisen ja huoltovapaan pyörän. Eihän tossa panasonicissa ole edes vaijereille paikkoja. Ehkä johonkin toiseen projektiin. Tähän olen vähän haaveillut phil woodin napoja, mutta katsoo mitä sitä keksii. Takanapa, jossa vaihdetta vaihdetaan taaksepäin polkasemalla voisi myös olla hieno, mutta niitä ei taideta enään tehdä?

^ja ne kaikki on käsittääkseni jalkajarrullisia napoja.

NJS-runkoon NJS-osat, vai mitä. :wink: http://njs-keirin.blogspot.com/

Onko täällä havaittavissa NJS-fasismia…? Minä ainakin teen töitä rahojen eteen ja pieni “hifistely” pyöränosia ostellessa ei minusta haittaa. Parempi pyörään kun viinaan. t: vit*@ tiukka pipo, eh heh

joo ei kiitos jalkajarrunapaa ratapyörään, jotain rotia nyt sentään.

NJS sen sijaan on pelkkää parhautta.

Ei mulla oo mitään njs-osia vastaan, kyllä ne keirinrunkoa koristaa. Kyllä mä Sugino 75:ttä, Dura-Acea, Nittoa ja Hattaa ripustaisin Panasoniciin ennemmin kuin jalkajarrunapaa… Tai On-Onea tai Surlya tai Dimensionia.

Ei hifistelyssä oo mitään vikaa kunhan tiedostaa että se on hifistelyä ja siitä NJS-leimasta joutuu maksamaan vähän imagolisää. Kyl mä noita kuolaan, en vaan jaksa tehdä niin paljon töitä että ois varaa. :wink:

Eikä nuo NJS-palikat (runkoja lukuunottamatta) nyt ihan mahottomasti vastaavan tasoisiin “tavallisiin” osiin verrattuna maksa. Esim. Sugino 75-kammet on saman hintaiset kuin muut A-luokan ratakammet (Record, Dura-ace).

Tähän muuten pieni NJS-hintavinkki. Probikekitissä oli muutama Suginon SG75-keskiö erittäin huokeaan hintaan tarjolla. Itse tilasin eilen Superlap-mallin tulevia projekteja varten hintaan 38 euroa (normihinta lienee 70-80 euroa). Ainakin vielä eilen oli normimallia muutama jäljellä.

Probikekitissä oli muutama Suginon SG75-keskiö erittäin huokeaan hintaan tarjolla. Itse tilasin eilen Superlap-mallin tulevia projekteja varten hintaan 38 euroa (normihinta lienee 70-80 euroa). Ainakin vielä eilen oli normimallia muutama jäljellä.
No kas eipä ole enää jäljellä enkä kyllä yhtään ihmettele. Siellä on tainnut mennä hintalappukone sekaisin kun tavallisen SG75-keskiön "listahinta" on kalliimpi kuin ton Super Lapin. Tolla hinnalla sen voi myös myydä Ebayssä suoraan hyvällä voitolla...

Ehkä olen väärässä, mutta eikös NJS-leima sertifioi sitä ettei osa ole liian hyvä? ;D

Vastaavalla säännöstöllähän pidetään huoli siitä, ettei wrc- ja f1-autot kulje liian kovaa…

No tavallaan, mut kisakäyttöön “ei liian hyvä” voi hyvinkin olla peruskuskille “just hyvä”. Eli ei hipokevyttä vaan perusvarmaa.

…tosin kyllä ihan yhtä toimivat osat saa aika paljon halvemmallakin. Usein. Ei aina.

Olisihan se tietty hienoa rakentaa täysin njs hyväksytty pyörä.

“Eli ei hipokevyttä vaan perusvarmaa.”
Onko noi NJS osat sitten oikeasti tota perusvarmaa. Luulisi että ne NJS leimasta huolimatta on aika optimoituja kisakäyttöön, eivätkä mitään kulutusosaa…?

Ja älkää huoliko. En mä siihen mitään jalkajarrua ole laittamassa. :slight_smile:

Keirin on Japanissa iiisooo vedonlyöntibisnes (vrt just vaikka F1) joten standardointi
A) tekee touhusta mahdollisimman tasaväkistä ja estää välineiden avulla hankittavan etulyöntiaseman
B) tukee paikallista teollisuutta (Campa on ainoa länkkärimerkki joka on jostain syystä saanut NJS-leimat joihinkin palikoihinsa)
C) on mainio tekosyy myydä 60-luvun tekniikkaa ylivoimaisena laatuna

Jos itse rakentaisin pyörää japskirunkoon niin varmasti laittaisin siihen dura-acea, arayaa, suginoa, nittoa jne… ihan vain “because I can”
mutta jos ei halua leimoilla snobbailla niin varmasti about samaan hintaan saa nykyaikaista laatua ja materiaaleja about samaan hintaan… FSA, mavic, easton jne.

Eiköhän ne njs-palikat ole vain sellaista, että ne on sovittu säännöstöllä mahdollisimman samankaltaisiksi painon ja muodon puolesta, ettei porukka aja kisoissa ihan eripainoisilla ja aerodynaamisesti toisistaan poikkeavilla kapineilla. Laaduntae se ei taida olla, vaikka toki suurimpien osavalmistajien ratakamppeet leimattuina onkin aika perkeleen kovatasoisia kaluja.