Päivitetty Litespeed

Eli päivitystä Litelle! Uutta kiekkoa, tankoa, stemmiä ym… Tekemisen puutteessa piti laittaa rainbownippelitki.

Speksit

Runko: Litespeed Custom Track titanium 57cm
Haarukka: Reynolds Ouzo Pro Track
Ohjainleekeri: Chris King
Kammet/keskiö: Shimano Dura-ace
Kiekot: Openpro, alunipat, planet x navat
Tolppa: Cannari
Satula: Coda
Stemmi: Deda Newton Pista (titaanipulteilla)
Tanko: Pro Track
Renkaat: Continental GP 3000
Ketju: Sram PC1
Polkimet: Halvimmat shimpat
Paino polkimilla: 6.8kg

http://www.saunalahti.fi/jarmval/lite/lite2.jpg
http://www.saunalahti.fi/jarmval/lite/lite4.jpg
http://www.saunalahti.fi/jarmval/lite/lite1.jpg
http://www.saunalahti.fi/jarmval/pienet/lite6.jpg

Kommenttia kehiin…

Asiallisen oloinen peli, mitä nyt ohjaustanko on aika järkyttävän lyhyt. Miten hyvin noi 19 milliset kumit toimii katuajossa?

mesahte - 20:08, 18.6.2010 » Asiallisen oloinen peli, mitä nyt ohjaustanko on aika järkyttävän lyhyt. Miten hyvin noi 19 milliset kumit toimii katuajossa?
Jos kiinnostaa kokeilla jotain sinne päin, niin yksi 20-millinen Michelinin avorengas löytyisi ylimääräisenä. Olisiko merkki ollut Bi-Sport tai jotain sellaista. NOS-kunnossa ostettu. Testailin sitä Pistan etukumina noin viikon ajan. Voin myydä vaikka 15 eurolla tai lainata.

Ihan kohtuullisen nopealta se tuntuu teräsvaijerirenkaaksi. Paineista ei ollut mitään ohjeistusta, joten laitoin aluksi sen 10 bar, mikä toimi ilman ongelmia. Tärisee enemmän kuin vaikka 23-millisillä, se on kai sanomattakin selvä. Lisäksi näillä laattakaduilla saa olla tarkkana minne rakoon se on seuraavaksi haluamassa.

happo-orgiat - 20:18, 18.6.2010 »
mesahte - 20:08, 18.6.2010 » Asiallisen oloinen peli, mitä nyt ohjaustanko on aika järkyttävän lyhyt. Miten hyvin noi 19 milliset kumit toimii katuajossa?
Jos kiinnostaa kokeilla jotain sinne päin, niin yksi 20-millinen Michelinin avorengas löytyisi ylimääräisenä. Olisiko merkki ollut Bi-Sport tai jotain sellaista. NOS-kunnossa ostettu. Testailin sitä Pistan etukumina noin viikon ajan. Voin myydä vaikka 15 eurolla tai lainata. Ihan kohtuullisen nopealta se tuntuu teräsvaijerirenkaaksi. Paineista ei ollut mitään ohjeistusta, joten laitoin aluksi sen 10 bar, mikä toimi ilman ongelmia. Tärisee enemmän kuin vaikka 23-millisillä, se on kai sanomattakin selvä. Lisäksi näillä laattakaduilla saa olla tarkkana minne rakoon se on seuraavaksi haluamassa.
Ei tollasia kehtaa ihan retkipyöräkonversioon alkaa speksailemaan. Ihan vaan uteliaisuuttani kyselin, kun itse tosiaan tykkään ajella kaupungilla lähemmäs 35 millisillä renkailla. Maantiepyörällä ajellessa pyrin taas pysymään asutuskeskuksien ulkopuolella.

Tuubi toimii ainakin ihan hyvin, avo voi olla vähä kovempi ajaa… Mulla sattui olemaan yks katkennut tanko nurkissa ja ajattelin pelastaa käyttöön. Onhan toi 30cm ehkä jo överilyhyt mut kyl sillä ajelee putkeltakin iha kohtuullisesti.

hmmm…tuo taisi eilen lojua tuolla System1 bikesissa?

Tais olla tänäänki siellä

Näin on! Siellä se on…päivisin. Mutta iltaisin jossain aivan muualla!

Hoppista! “Sillä silmällä” makeover suoritettu.

Tykkäilen ja arvostan faceliftiä jossa vaihdetaan nippelit! Vaivannäkö riittävää :wink:

Ketjua lyhyemmäks? vai onko pitkä jostain syystä, mitä en ymmärrä?

Hieno laite, satula näyttää olevan “liian” korkealla mutta eiköhän se ole vaan plussa kun saa aeromman asennon.

Njoo, runko valitettavasti hieman liian pieni mulle niin sen takia satula taivaissa! Kertokaapas nokkelimmat pokkelimmat mitä hyödyn ketjun lyhentämisesta? wheelbasehan siinä lyhenee mut onks siitä hyötyä vai haittaa?

Lyhyempi akseliväli näyttää tiukemmalta ja pyörästä tulee eloisampi ajaa. Pitempi taas on vakaampi jos sitä haluaa. Väitetään myös että lyhyellä takahaarukalla kiihtyy paremmin mutten ihan tiedä mihin se perustuu.

Itse olen aina myös ymmärtänyt, että lyhyt akseliväli = nopeampi. Ja kiikkerämpi samalla. Makukysymys. Oma periaate on, että mitä mitä lähempänä takarengas viistää pystyputkea, niin sit parempi.