P: Wittu Mitä Baskaa

Koska projekteja pitää olla ja aikaa on liian vähän niiden loppuunsaattamiseen. Autotallista löytyi tällainen ihmeellinen alumiininen maantierunko, mitattu koko 50x55,5 keskeltä keskelle. Siinä oli kiinni joku ohjainlaakeri, keskiö, keula ja paska maali. Maali pois nitromorssilla, laakerit roskiin komeassa kaaressa. Jäljellä siis runko koska keulakin oli ihan perseestä, sellainen alumiinirimpula.


Sahasin tänään siitä dropoutit pois. Tilalle tulee 8 mm alumiinilevystä leikatut dropoutit mallia track eli nopee. Tuttu lupas leikata ja hitsata ne kunhan suunnittelen mallin ja teen putkiin hahlot valmiiksi dropeille. Mietityttääkin, että mites ne nyt turvallisimmin piirtäis että BB-drop tulee oikein ja että ne hahlot tulee varmasti suoraan… Ehkä joku osaa neuvoa? Samalla rungossa olevat vaihdevipujen reiät täytetään. Vaijerivienti taakse saa jäädä.

Sitten tuo keskiön ei-vetopuolen kuppi aiheuttaa vähän harmia, ei lähtenyt vaikka porukalla ja tohtorisvoimin sitä Kerholla moukaroitiin. Kuppi saa lähteä siten, että siihen hitsataan varsi kiinni ja voimaa. Se liikahti kyllä oikeaan suuntaan väkivaltasessioissamme.

Rungossa on tuollainen stanssaus. Keksiikö joku jotain merkitystä sille? Pyörä on tullut mulle Artpowin kautta, jolle se on tullut jostain Helsingistä ja alunperin tämä on kai viritelty Kumiluodissa. Väri oli siis kaunis (viturruma) oranssi.

Kunnon raato meno. Onnea matkaan!

joo-oh…

Toi stanssaus kertoo valmistajan ajatukset rungosta:

“Wittu Mitä Baskaa.”

pieni merenneito - 21:34, 8.12.2015 » Aah sweet mädätys...
Odie - 22:16, 8.12.2015 » Toi stanssaus kertoo valmistajan ajatukset rungosta: "Wittu Mitä Baskaa."
:D

Puolustuksena ennen skidin veristä loukkaantumista sanottakoon, ettei tässä siis mitään järkeä ole ja paremman saisi halvemmalla ja helpommalla kun vaan ostais. Mut meissä jokaisessa elää pieni Ale99.

Laita taakse semmonen telamatto niinku kelkois ja etee minisukset, ois räd.

Tähän vois sopia myös ratti.

Kaikki ehdotukset puntaroidaan.

Munccis - 23:04, 8.12.2015 » Kaikki ehdotukset puntaroidaan.
Olisko silta kuiten kaikkein helpoin?

Nyt hei, droppien vaihto alurunkoo on minusta oikein kunnioitettava tavoite.

Mut jos tää koskaan valmistuu niin nimeks tulee WMB tai VPT eli vessapaperiteline.

Odie - 23:10, 8.12.2015 » Nyt hei, droppien vaihto alurunkoo on minusta oikein kunnioitettava tavoite.
On toki. Haluan vaan nähdä kun tämä suoritetaan 2.4 promillen humalassa, Ullan grillin eväät rinnuksilla yöpöydän alla. Sit 5/5

voisiks vaihtaa tohon myös samalla pressfit keskiömuhvin?

ja asennus jätepuristimella
noei.

forces projektiin.

Ensinnäkin, ihan vitusti supporttia tälle. Toiseksikin,

BB dropin saa varmaan helpoiten kohdalleen piirtämällä satulakulman isolle paperille. Sitten runko kuvan päälle ja piirtelee chainstayt ja seatstayt paikalleen. Tulevan akselilinjan saa mitattua keskiön läpi kulkevasta vaakatasosta ylöspäin haluttuun BB droppiin. Olettaen siis että keulan pituus on jotain järkevää ja että tässä vaaditaan että mitat tulee justiinsa eikä johonkin ihme toleranssiin. Tohon saa sitten luonnosteltua dorppien ääriviivat. En jaksa alkaa piirtämään, kai tosta selvän saa.

Lisäksi Euklides tai joku muu Wanha Kreikan Setä opetti että:

sin(Droppien-hahlon-kulma-chainstayhyn-nähden) = BB-Drop/Chainstayn-pituus

support ja seurantaan!

näen epic projektin ainekset.


:smiley:

halusin vaan postata tän jonnekki.

En tiiä mitä tääl tapahtuu mut 5/5 tekemisen meininki selkeesti. Tälläsiä rojekteja lisää.