P.Wagon

Kesähän on tullut jo Turkuun vaikka sepeliä on vielä ympäriinsä. Mun uskollinen P. Wagonkin on päässyt jo tositoimiin. Siitä hyvästä kuva. Muutama kymmenen kilometriä jo alla ja reikiä nolla:

http://www.picamatic.com/show/2009/04/04/12/44/3135965_bigthumb.JPG

Speksit:
Alkuperä: Kona Paddy Wagon 2007 - 60 cm
Kammet: Miche Primato Advanced (170 mm/49t)
Keskiö: samaa sarjaa
Ketju: KMC (Z 510. Mitäs siitä ois sanottavaa? Ei lopu ;))
Polkimet: Shimano M540
Kiekot: alkuperäiset (ei niitä saa pirukaan hajalle mut sitku kiekot menee soikeeks, niin varmaan jotkut Open Pro hässäkät kasailen). Takaratas 18t. Vähän kookas tasaiselle, mutta toisaalta polvet tykkää enemmän pyörityksestä kuin runttauksesta.
Kumit: Vittoria Rubino Pro Slick 23 mm
Satula+tolppa: Charge Spoon+Thomson Elite (kiinni Surly Constrictorilla, on vähän neuroottisia taipumuksia nääs).
Stemmi: Nitto UI5-GX 110 mm (alkuperäinen oli 120 millinen, mut kai mä sit tykkään ajaa selkä kyttyrässä).
Tanko: Nitto Randonneur 440 mm
Jarru+kahvat: alkuperäinen+Modolo “Tangenziali 90” (on muuten hyvät ajaa yläotteelta. Italialaista ergonomiaa suoraan ysäriltä. Vielä kun jarruteho olis, höm, parempi kuin välttävä ja huput olis mustat niin ei ois paremmasta väliä.
Pulloteline: TITANIUMIA…22 grammaa…kyl nyt näyttää pyörä keveeltä.
Paino. 9,6 kg; onneks kuski sentään on hintelä.)

Tuo on aika paljon nätimpi kuin se harmaa PW. Eipä tuosta Paddysta kovin kepeetä taida saada millään, kun runko on varmaan 2,5 kiloa, eikä keulakaan kovin kevyt ole.

Eihän siitä kevyttä saa. 2,6 kiloa nääs runko painaa, ja keula 0,9 kiloa joka on 1,5 kiloa enemmän kuin joku kevytsetti. Kaippa erilaisilla osavalinnoilla olis saanut sen alle yheksään kiloon. Esim. stemmi, tanko+maantiekahvat on aika hevii matskuu, kiekot painaa pari kiloa ainakin, polkimetkin on varmaan sata grammaa painavammat kuin jotkut kevyemmät eggbiiterit, ja satulassakin on varmaan saman verran “ylimääräistä”. Puhumattakaan nyt pikkuosista kuten tuosta satulatolpan pidikkeestä :wink:

Summa summarum jos haluis keventää sen säädyllisiin painoihin, niin pitäis mennä vähän niinku tälle linjalle (ks: Bikesnobnycin artikkeli March 5, 2009) löytyy ku rullaa sivua vähän alaspäin:

Tuota omaa Cinellia rakentaessa tavoitteena oli kisakelpoinen 6,8kg, mutta aika nopeasti totesin, että kevyen fiksin/ratapyörän rakentaminen ei ollut ollenkaan niin helppoa/halpaa, kuin aluksi ajattelin. Toki alle 7 kilon pääsee heittämällä, jos alkaa käyttämään maantieosia (esim. keula, etukiekko) mutta jos käyttää rataosia, niin tiukkaa tekee. Esim. ratanavat painavat niin paljon, että kevyiden avokiekkojen rakentaminen on hankalaa. Bareknuckleen rakensin kombolla Miche, OpenPro, DT revo kiekot, joiden paino vannenauhoineen on suunnilleen 1850g. Tuosta saisi vaikkapa Dura-acen navoilla vielä vajaat 100g pois, mutta siinä se sitten alkaa olemaan. Myös ratakammet, keskiö ja ketju ovat aika tuhtia kamaa. Cinelli on tällä hetkellä 7,2-7,3 renkaista ja polkimista riippuen, mikä on ihan riittävän kevyt. Tuosta lähtisi vielä parisataa pois vaihtamalla nuo BareKnuclen kiekot alle, mutta ne ei taas värien puolesta sovi, joten ei tule tapahtumaan. Nykypainoon pääsi varsin kohtuullisella budjetilla ja osien valintaprojekti oli itsessään varsin hauska. Varsinainen keventämispuuhastelu (tietyn pisteen jälkeen) on mielestäni silkkaa sairautta, koska suurimmassa osassa kuskeja on kuitenkin aika paljon enemmän kevennettävää kuin pyörissä.

EDIT. Meni vähän fillarifoorumi-jutuksi, mutta semmoista se välillä on.