P: Världsmästarcykeln "sportgrus"

Näitä Crescentejähän on ollut vuosien varrella paljon, ja tässä yksi lisää. Ajatus lähti siitä, miten saisi ylimääräiseksi jääneet crossituubikiekot hyötykäyttöön. Tektro 556:t ja putkiosatkin olivat hyllyssä lojumassa. Runko löytyi 20€:llä Lahdesta.

Keskiö tässä on ranskis, ja suunnitelmissa on hommata Velo Orangen 103mm ranskiskeskiö ja Sugino RD2:t. Vähän mietitityttää, ottaako kampi kiinni chainstayhyn kun perä on levitetty 130-milliseksi? Voin myös ostaa 175m 130bcd nelikanttikammet jos jollain on myydä…

Taakse tulee Campagnolo-sinkulakitti. Haaveissa on myös löytää 9-pakka ja vaihtaja, joita voisi käskyttää kitkavivulla viistoputkesta. 11-speed taitaa olla kitkavivulle liian haastava tapaus, ja 11-speed ergoja en tuohon halua laittaa ihan periaatteesta vaikka sellaisetkin onkin ylimääräisenä.

Toivottavasti tämä nousee soralla komeasti plaaniin kun on 320tpi tuubitkin alla.

runko lahdesta ehdoton riski

Ei hitto vie sulla oli noi kiekot ylimääräisenä. Olis sopinu hyvin mun krossariprojektiin, mut unohdin kokonaan et ne oli joskus myynnissä Fillaritorilla…

Ysipakkaa ja vaihtajaa saattaa olla ylimääräisenä.

Lahdesta vai e-Lahdesta?
Anyways, tiesitkö että esim. StyleRide Turussa myy ranskiskuppeja, joihin voi pikkuaskartelulla sovittaa minkä vaan perus nelikanttisen kasettikeskiön?

Tuosta tulee hieno.

kiertäsin kyl joo kaukaa velo orangen artesaanikäppä parts jos vaan mahdollista

Miks kiertäisit? VO-keskiö iha samanlaine hyvä tai huono konelaakerilline bulkkikeskiö ku tanget ja suginot ym.

MINKÄ VÄRISTÄ (TAI VÄRITÖNTÄ) VOIMANSIIRTOA AJATTELIT LAITTAA?

mä speksaan tästedes vaan aikakausikorrektia campaa

Kammet tulee todennäköisesti olemaan mustat, että tulee vähän kontrastia vaalean rungon ja vaaleiden putkiosien kanssa. Tai sit kirkkaat kammet ja musta ratas.

Mielenkiintoinen tuo StyleRiden kuppiratkaisu, onko tuohon sopivaa ISO-viisteistä keskiötä että voisi laittaa Campan kammet?

11-vaihteinen toimii aivan hyvin kitkavivulla.

^ Millä kitkavivulla olet käyttänyt, riittääkö liikerata ja onko ollut ghost shiftingiä runtatessa?

Oon kans kuullut että 11 toimisi kitkalla jopa paremmin kuin 9 tai 10. Väite kuuluu että todennäköisyys ketjun kohdalleen menemiselle kasvaisi, kun rattaiden väli on tiheämpi, jolloin niiden välissä olisi vähemmän tilaa virheasennoille.

Ite varmaan laittaisin ihan microshiftin tai dura-acen indeksoidut vivut viistoputkeen tai tangon päihin

cog - 8:59, 15.8.2019 » Mielenkiintoinen tuo StyleRiden kuppiratkaisu, onko tuohon sopivaa ISO-viisteistä keskiötä että voisi laittaa Campan kammet?
Mulla on vanhassa Cressussa [tällanen](https://custom-junkies.com/token-TK8670CM-bottom-bracket-square-taper-iso-english-thread). Noita Tokenin keskiöitä saa varmaan eBaysta halvemmallakin, mutta tilasin tuolta kun ystävällisesti vaihtoivat ranskiskupit pyynnöstä ilman lisähintaa. Kupitkin löytyy siis tuolta samasta kaupasta.
inforest - 21:32, 14.8.2019 » Lahdesta vai e-Lahdesta? Anyways, tiesitkö että esim. [StyleRide](https://www.styleride.fi/tuote/18966570) Turussa myy ranskiskuppeja, joihin voi pikkuaskartelulla sovittaa minkä vaan perus nelikanttisen kasettikeskiön?
Mites tää muuten onnistuu kotikonsteilla, jos oot kokeillut? Miten vetopuolen kuppi lähtee irti, lämmittämälläkö? Oli aikasemmin ongelma just näiden irtokuppien kanssa toisessa Cressussa kun en uskaltanu kauheesti vasaroida uutta keskiöö rikkomisen pelossa.
Piotr Felis - 10:28, 15.8.2019 » Mites tää muuten onnistuu kotikonsteilla, jos oot kokeillut? Miten vetopuolen kuppi lähtee irti, lämmittämälläkö? Oli aikasemmin ongelma just näiden irtokuppien kanssa toisessa Cressussa kun en uskaltanu kauheesti vasaroida uutta keskiöö rikkomisen pelossa.
Katotaan ehdinkö ennen Konstaa. Keskiö kiinni runkoon. Millimetrikierteisellä 8 mm pultilla keskiöhylsy kiinni akseliin ei-vetopuolelta ja lähdet vaan kiertämään kuppia irti, niin akseli ja toivon mukaan myös laakeri tulee mukana ja vetopuolen kuppi jää runkoon.

Niinkin simppeliä. Kiitos tästä!

cog - 10:00, 15.8.2019 » ^ Millä kitkavivulla olet käyttänyt, riittääkö liikerata ja onko ollut ghost shiftingiä runtatessa?
Joku vanha shimano seiska mtb-vipu, jonka saa sekä kitkalle, että pykälille. Vihtajana 9-speed alivio, et en tiedä sit miten käy 11-vaihtajalla, ku vipusuhde eri, meneekö huonompaan suuntaan tarkkuus?

Tällainen siitä sitten tuli:


https://live.staticflickr.com/65535/48643235417_81c8637939_b.jpg
https://live.staticflickr.com/65535/48643095221_7c9db21890_b.jpg

Alun perin tuohon kaavailemani 42t musta eturatas olisi ollut esteettisempi, mutta olikin siiten väärää pulttijakoa. 39x16 tuntui kyllä ensilenkillä tosi passelilta. Hauskahan tuolla oli t-paita lepattaen ajaa auringonlaskuun…

10,2 kg näytti vaaka.

Vaparilla vai fixed? Omaan silmään ainakin asiallisen näköinen polkupyörä. Kovaa ajoa vaan!

oikeinkin jeppis