P: Valinta tehty - Dynamics 26" syysprojekti

Laitetaan projekti julkiseksi, jotta luon itselleni paineen tehdä valmista.

Tarina alkaa YV:n muualla myynnissä palstalta, jossa vinkattiin kahdesta lahjoitusrungosta Jämsässä. Kunnon hyvä ysäri-Kona ollut haaveissa, ja linkin takaa löytyikin oranssi Lava Domen runko. Lisäksi tarjottiin alumiinista Dynamics-runkoa, joka ei sanonut merkin puolesta minulle mitään.
Kona kuitenkin houkutteli, joten viestiä eetteriin ja tapaaminen samalle illalle.

Paikan päällä päästiin jauhamaan pitkät pätkät runkojen historiasta. Kona oli ollut paikkakunnan nimimiehillä kiertopalkinto jo ysäriltä asti. Vaakaputkessa oli lommo, mutta muuten käyttökelpoisessa kunnossa.
Dynamics, jonka alun perin ajattelin jättää muille innokkaille, oli kuitenkin sykähdyttävä. Tämä oli tuotu aikoinaan jostain Keski-Euroopasta, ja oli ollut ilmoittajalla uudesta saakka.
Ajatukset alkoiva kehittyä, ja lopulta konttiin päätyivät molemmat rungot.

Mukaan jäi myös Dynamicsissa olleet kiekot LX:n kultaisilla navoilla ja Mavicin 521-kehillä.

Ilmoituksessa runkoja tarjottiin ilmaiseksi, mutta maksoin 50€ koko kasasta, jottei mennyt ihan ryöstöksi.

Seuraava vaihe olisi päättää kumpi runko menee kasaukseen. Tärkein ratkaiseva tekijä on, kumpaan löytyy nopeammin sopiva keula. Konaan tietty tummanharmaa P2, ja Dynamicsiin varmaan joku kirkas teräskeke. Saa tarjota.

Osiksi olisi tulossa em kiekkojen lisäksi 9spd XT voimansiirto, ja ainakin Konan korkea dirtti-riseri. Tanwallia renkaiksi, jos jostain sattuu vielä löytymään. Näyttäisivät olevan tällä hetkellä kortilla.

Jotenkin näin tämän tapahtuvan.

Töölön basaaris oli just P2 myynnis

on vielki, nyt se on oikeesti myös
töölös ja laskin setin hintaa

myyt kiekot eteenpäin ja nautit ilmaisesta peekakkosestasi

pkks - 11:13, 11.10.2020 » Jotenkin näin tämän tapahtuvan.
Velho
ununu - 11:28, 11.10.2020 » on vielki, nyt se on oikeesti myös töölös ja laskin setin hintaa myyt kiekot eteenpäin ja nautit ilmaisesta peekakkosestasi
Väärä väri. Ja taitaa olla piirun liian lyhyt tolle emäputkelle.

Edit: Konan alkuperäinen keula oli kuulemma vääntynyt hyppyhommissa joskus menneinä vuosikymmeninä. Kovia aikoja.

ihan mega siisti portaikko ekas kuvas

uusix verstaan kaupassa oli jonkun aikaa sit musta p2 oiskohan vieläkin

ein0.0 - 15:22, 11.10.2020 » ihan mega siisti portaikko ekas kuvas uusix verstaan kaupassa oli jonkun aikaa sit musta p2 oiskohan vieläkin
Kiitti portaikkoestetiikan kehuista! Portaat tosin menossa uusiksi, kunhan jaksan aloittaa. Värikästä vaneria tulossa askelmiksi. Oma projektilanka sitten siitä...

Mutta tämä projekti nytkähti keulan verran eteenpäin, kun Torilta löytyi kirkas Sunn-keula. Ilmeisesti Vertikistä. Täytynee aloittaa rungon ja osien kiillottelu keulaa odotellessa. Kuvaa tulossa!

Edistystä.
Viime viikolla tuli runnotua alkuperäinen ohjainlaakeri paikalleen. Asettui varsin nätisti DIY kierretankoprässin avulla. Samalla tuli laitettua XT 9spd vaihtaja hollille.
https://live.staticflickr.com/65535/50512937663_edb100399f_z.jpg

Projekti harppasi tänään eteenpäin, kun sain kotiutettua fantastiset Tori-löydöt. Sunnin keula osoittautui uuden veroiseksi, ja tuntuisi natsaavan runkoon melko hyvin pienestä sävyerosta huolimatta.
Keulan lisäksi Torista löytyi priimakuntoiset Billy Bonkersit. Näitä ei tunnu tällä hetkellä löytyvän tanwallina millään mistään. Nyt kävi järjetön munkki, kun maasturi-ilmoituksia selaillessa osui myynti-ilmo silmään.
Jotenkin näiden käytettyjen palikoiden metsästäminen ja löytäminen on aivan kohtuuttoman tyydyttävää.

https://live.staticflickr.com/65535/50513814932_b6016bc010_z.jpg

Ruuvailin myös mainitsemani Konan tangon kokeeksi paikalleen. Kokonaisuus alkaa hahmottua, ja ainakin toistaiseksi vaikutelma on juuri sitä mitä haettiin.

https://live.staticflickr.com/65535/50512931833_b5365aafb2_z.jpg

Seuraavaksi etsintään musta 27.2 tolppa. Satula valikoitunee jostain varastosta lojuvista. HT2 keskiö pitää myös hakea. V-jarrut ja takajarrun cantitapit täytyy jostain myös nyysiä.
Ehkä jo viikonloppuna tyypit.

Äärihyvältä näyttää jo tähänastiset heruttelut!
Industriaalisen oloista jämäkkyyttä tuossa FSA(?)-ohjainlakrussa wanhan liiton logoineen. Mulla ois varmalla joku suht karvalakkiosaston musta 27,2 tolppa joutavana, mut sijaintina Hesala.
Ehkäpä sielt jostain likempää löytys kans kelvollinen, sen verran yleispätevä koko toi o.

FSAn The pig taitaa laakeri olla. Erittäin jämerä alaosa ainakin. Voisi ulkomuodon perusteella luulla että söisi tapered kaulaputkea. Painoakin varmaan rungon verran.
Ja pidän tolppatarjouksen mielessä jos ei satu lähimaastosta löytymään. Joku musta kiiltävällä yläosalla olis paras. Saa tarjota.

Ensimmäinen ajoasennon testikasaus tehty. Tolppa lainassa Voodoosta, ja satula otettu miljoonalaatikosta. Jarruja en saanut läjään kun vaijerit puuttui.
Kammet vielä arveluttaa.
https://live.staticflickr.com/65535/50520699628_bc016c6b68_z.jpg

Onpas mukavan näköinen projekti :slight_smile:

Eri hyvältähän tuo näyttää!
Mietitkö siis, että istuisko mustat kammet paremmin, vai että onko noitten äxteitten muotokieli liian moderni tähän kasaukseen tms.?
Mikäli saa aloittaa huutoäänestyksen, niin miummiälest nuo kammet istuu kyllä aika tosi nätisti.
Pure old skool -diggarit voip olla eri mieltä ja makuasiat tiätyst ain makuasioit…
Mustat kammet vois tiätty istua yhtä lailla, mut tollain mustalla rattaalla, ja muutenki, noi massiivisen puoleiset kammet minust kyl erittäinki messevästi tukee tänhetkistä setuppia ja kehityssuuntaa.

Nimenomaan toi XT:n muotokieli ja jyhkeys ei ihan natsaa. Vaihtoehtona olis retrommat STX-kammet 104 jaolla. Olisivat sirommat. Näihin ei vaan ollut sopivaa keskiötä heti hollilla.

Hyvin pikaisen testipyöräytyksen perusteella ajoasento on jepa, ja kokonaisuus mukavan kevyt. Eiköhän tästä toimiva tule.

Onko FC-MC40? Toimis varmasti paremmin kuin noi. Shimanon hopea ei oo oikeen iskeny vuosituhannen vaihteen jälkeen.

accro - 11:01, 25.10.2020 » Onko FC-MC40?
Jep. Pakko kai niitä on kokeilla.

30.6.2021

7 Likes