P: Tunturi Scambo

Joo vielä on katuratakesää jäljellä, mutta pakko alottaa talvifillarin varovainen ajattelu jo nyt. Muuten tää on valmis toukokuussa.

Eli pelin nimi on aikanaan kaatopaikalta pelastettu Tunturi Scambo ja Jyväskylän talvi. Tällä on rymistelty maastossa menemään tähän asti, mutta annoin itelleni luvan ostaa uuden maastopyörän sit kun kandi on valmis (siitä ei tosin vielä oo pelkoa) ja aattelin, että tästähän mä talvipyörän teen.

Vaihtoon on menossa ainakin takanapa (pulttinapahommista on ollu jo alustavaa puhetta), kammet, satula (tää motornetin activesatula on ihan hirvee) ja keula. Ohjaamoon vois myös ehkä hankkia maltillisemman kulman stemmiä, kattoo ny. Niin ja noille tarroille on pakko tehä jotain, varmaan revin veks ja jollain sapluunalla + mustalla kannulla vetelen uudet tunturitekstit kylkeen. Kuka tän väriyhdistelmän on suunnitellu?

Avainsanat siis: fixxed, magic gear/halflink/viila, low budget, lumi/sohjo/ääriolosuhteet.

Ostoslistalla siis ainakin toi keula. Jos on hyvää ja halpaa 1 1/8 jäykkää keulaa 26" maasturille, niin täällä bingo. Värillä ei väliä, eikä jarrumahdollisuuksilla. Jostainhan vois löytyä jopa orkkiskeula, tätähän on tehty myös jäykällä kekellä. Jotain halpoja kampia saa myös tarjoilla, ja mitähän vielä. Katellaan hommien edetessä!

hyvä suunta

Onnivannin 440 ac teräslevarikeula taitaa olla jonkun seittemänkymppiä.

70e ei oo meikälle ehkä tarpeeks low budget :smiley: Pitää vähän haistella vaihtoehtoja, tottakai joku siisti keula ois cool, mut ensisijaisesti hankintalistalla puoli-ilmaset ja siitä ylöspäin. Vaikka oishan tähän tietysti varaa laittaakin, jos ajatellaan fillarin kokonaishintaa, kun tää on kuitenkin maksanu mulle 0e + skeneriserin ja satulan verran…

kerralla sit (kiina)kuitukeula jos lähtee uutena ostamaan.
kyllähän tässä on potentiaalia, en tekis teksteille mitään.

Tekstit on kyl fresemmät ku appelsiinimehu ja fluorihammastahna. Älä leikkaa

jossain kierrätyskeskuksissa vois olla jäykkiä keuloja jotka sopis budjettiin ja pyörään. tyhja:lta kysyisin kyllä ehkä ihan eka että löytyiskö sopivaa nurkista.

Ensisijaisesti jätetään kyllä kuitukeulat kiinaan, aattelin mennä ainakin tuolla Uusiotuotteella käymään, siellä luulis olevan jos jonkinlaista haarukkaa. Toinen vaihtoehto Canthin katakombit.

Uusixille levarikorvakkeen kanssa ettimään keula sopivilla mitoilla ja samalla reissulla hitsauttaa korvakeen paikoilleen siinä pajalla niin vois olla hyvä.

Ainakin aiemmilla vierailuilla noita perusmaasturikeuloja on ollu siellä niin paljon, että isoin homma lienee käydä se kasa läpi ja löytää sopivin.

Tai siis, olikos tää päiväkahviseudulla?

Sopiiko lainata topikkia vähän ja ilmoittaa, että vastaava runkosetti (kiekot myös) maitokahvin värisenä saatavana Turun seudulla ilmaiseksi. Lähtee muuten johonkin kierrätykseen hyvin pian!

^ Ensimmäisen, toisen ja kolmannen kerran, myyty Munakoiralle.

^^^ Ei kun niinku tuolla alotusviestissä oli vähän puhetta, niin JKL winter dayz eli ei tällä kertaa PK-seuraa tarjolla. ^^ ja sillä ehdolla saa lainata, että joku hakee pikaisesti ilmaiset maitokahvin väriset kiekot.

Herra Munakoira, ota yhteyttä PM. Onnittelut voittajille.

Edit. Täytynee keittää maitokahvit ja miettiä kiekkoasia uusiksi. saattoi olla myös kirkasta.

roope - 22:04, 8.9.2015 » Ostoslistalla siis ainakin toi keula. Jos on hyvää ja halpaa 1 1/8 jäykkää keulaa 26" maasturille, niin täällä bingo. Värillä ei väliä, eikä jarrumahdollisuuksilla. Jostainhan vois löytyä jopa orkkiskeula, tätähän on tehty myös jäykällä kekellä.
Haettiin Mannisen kanssa joskus Mr. Auerilta pari Kayapon orkkiskekeä, sieltä voisi kuulemma joutaa toinen jossa asennettuna levarikorvake mallia Salvador Dali.
Jokke A - 23:18, 9.9.2015 »
roope - 22:04, 8.9.2015 » Ostoslistalla siis ainakin toi keula. Jos on hyvää ja halpaa 1 1/8 jäykkää keulaa 26" maasturille, niin täällä bingo. Värillä ei väliä, eikä jarrumahdollisuuksilla. Jostainhan vois löytyä jopa orkkiskeula, tätähän on tehty myös jäykällä kekellä.
Haettiin Mannisen kanssa joskus Mr. Auerilta pari Kayapon orkkiskekeä, sieltä voisi kuulemma joutaa toinen jossa asennettuna levarikorvake mallia Salvador Dali.
Huh, tästä olen kiinnostunut.

Hommat etenee. Eilen sain Manniselta keulan ja tänään vähän tyyppailin paikoilleen. Käänsin stemmin ympäri ja istuttuani satulaan se iski: “Tästä tulee hyvä.”.

Toi stemmi ei nyt vaan oo esteettisesti parhain mahdollinen, sais olla sellasella kulmalla, että vaakaputken kulma jatkuis stemmissäkin. Kertokaahan insinöörit, minkäkulmaista stemmiä haetaan. Eli hakusessa vois olla siis iisimpikulmanen 90-110 mm stemmi, clampilla johon istuu biltsurieseni. Värillä ei oo sinänsä väliä, kun vielä vähän auki että pidetäänkö kirkasta vai laitetaanko mustempaa.

Tässä vielä lähikuvaa levarikorvakkeesta (tää muuten tarkottaa varmaan sitä, että tarviin myös levarietunavan…). Salvador Dali ei ollu liioittelua.

Jos muuten löytyy jotain hyviä ja halpoja sinkulakampia neliskanttiin, niin olen kiinnostunut. Ratakampia en ihan heti ois laittamassa tähän kyllä, eli jotain muuta haetaan ensisijaisesti. Eikä tohon varmaan ihan hirveen isoo ratasta eteen mee, riippuu vähän ketjulinjasta ja se riippuu myös noista takanapahommista.

Niin ja keula saa muuten sit mustaa väriä niskaan lähitulevaisuudessa, vaikka toi kayaponoranssi onkin aika vinha väri.

Oliks tästäki tulos vaihdeproju?

Voi josbanse, älä hätäile. Kun luet aloituspostauksen, niin voit päätellä tästä tulevan ihka oikean fixed gear -polkupyörän.

äh josbuli ei päässy kertomaan näkemystään foorumin huolestuttavasta nykytilasta :(((