P: Tunturi Professional konversioprojekti

Terse.

Ystäväni innoittamana ja muuttuneesta elämäntilanteestani inspiroituneena olen alkanut kiinnostumaan yksivaihdekulttuurista ja isäukoltani sainkin muuton yhteydessä tällaisen Proffan, joka on vielä täysin alkuperäiskunnossa poisluettuna renkaat. Tämä on myös ensimmäinen postaukseni tälle foorumille. Olen vielä hieman pihalla tästä skenestä sekä osien ja pyörien spekseistä, mutta kokemusta BMX- ja dirttipyörien kanssa on jo yli kymmenen vuotta, joten polkupyörät ovat kyllä entuudestaan tuttuja yleisesti. Pahoittelenkin siis jo etukäteen, mikäli tulen esittämään hieman hölmöjä kysymyksiä.

Mutta asiaan. Tämän Professionalin olen nyt ottanut projektiksi. Ukko on ostanut tämän uutena itselleen 80-luvun alussa ja pyörä on hänellä jäänyt todella vähäiselle käytölle, eikä pyörällä ole ajettu ainakaan viimeiseen 20 vuoteen lainkaan paitsi mitä itse olen parit keskipitkät lenkit heittänyt testiajona.

Pyörän fiilis olisi tarkoitus pitää mahdollisimman alkuperäisenä, eli tanko, satula, kammet, jarrut sekä stemmi pidetään alkuperäisinä. Suunnitelmana on kuitenkin hommata uudet kiekot sekä flippinapa taakse. Ensisijaisesti aion ajaa pyörää sinkulana jahka uudet osat ovat hommattu. Fixinä mahdollisesti myöhemmin. Vaikka jarrut pidän alkuperäisenä, toki jarrupalat uusitaan sekä vaijerit mikäli tarve vaatii.


Jarrut ja kammet: Shimano 600. Vaihteet: Shimano Altus. Satula: Selle San Marco Concor Supercorsa. Tanko: Sakae Custom Road Champion. Pahoittelut että pyörä väärinpäin, parempaa kuvaa ei tähän hätään löytynyt.


Runko tehty japanilaisesta Ishiwata 025:sta.

Ja sitten vielä parit kyssärit ja mietteet:

  • Keskiö on hieman kiero ja tämä täytyisi uusia, mutta en ole varma mikä keskiö tässä on. Foorumeita hieman tutkaillessani vastaani tuli erilaisia vastauksia, mutta asialle en varmuutta saanut. Lieneeköhän syyksi se, että Proffien runkoja on valmistettu tästä japanilaisesta Ishiwatasta, että myös Columbus Zetasta. Onko kellään faktatietoa?

  • Olen nähnyt kun jotkut ovat vieneet jarruvaijerit siististi tankonauhan alta ja mietin, onkohan tämä mahdollista tehdä näillä jarrukahvoilla?

  • Voisiko joku ehdotella pyörään edullisia yhteensopivia kiekkosettejä flippinavalla? Käytetytkin käyvät, sillä budjetti on nyt aika pienehkö.

Jos teet sinkulan niin ei noita kiekkoja tarvi vaihtaa, laitat pakan tilalle vain bmx sinkulavaparin.
Kehät taitaa olla ne Rigidat weinmannit joita mainostettiin seisomalla päällä, tuskin löydät kestävämpiä kehiä.

Keskiö pitäisi olla ihan perus bsa. Vaikea uskoa että keskiö olisi mennyt kieroksi, katso ensin polkimet ja kammet läpi.

Aero jarrut on rumat, pidä noi.

professori - 14:10, 6.6.2020 »

Ja sitten vielä parit kyssärit ja mietteet:

  • Keskiö on hieman kiero ja tämä täytyisi uusia, mutta en ole varma mikä keskiö tässä on. Foorumeita hieman tutkaillessani vastaani tuli erilaisia vastauksia, mutta asialle en varmuutta saanut. Lieneeköhän syyksi se, että Proffien runkoja on valmistettu tästä japanilaisesta Ishiwatasta, että myös Columbus Zetasta. Onko kellään faktatietoa?
  • Olen nähnyt kun jotkut ovat vieneet jarruvaijerit siististi tankonauhan alta ja mietin, onkohan tämä mahdollista tehdä näillä jarrukahvoilla?
  • Voisiko joku ehdotella pyörään edullisia yhteensopivia kiekkosettejä flippinavalla? Käytetytkin käyvät, sillä budjetti on nyt aika pienehkö.
- keskiö on perus bsa-kierteellinen keskiö. Ota irti ja tilalle Shimano BB-UN55 samassa pituudessa niin ketjulinja on sopiva sinkulaan. Jos haluat fiksirattaalle sopivan ketjulinjan, laita lyhyempi keskiö.
  • noi jarrukahvat on ns. non-aero, eli noilla et kaapeleita saa “aerosti” vedettyä. Suosittelen etsimään jotkut vintage-aerokahvat, niitä on kyllä saatavilla todella hyvin. Esim Shimano BL-6401

  • mikä vaan kiekkosetti flip-flop (fix/free) takanavalla sopii. Perä on terästä ja taipuu kyllä 120mm navalle aivan hyvin.

Asiallinen projekti. Vaihdeosat voi hyvällä omallatunnolla kierrättää. Proffa oli Tunturille ostorunko, joten sitä on myyty milloin mistäkin (yleensä säällisestä) putkesta tehtynä. Ishiwata lienee ihan hyvää kamaa

baader - 14:30, 6.6.2020 » Jos teet sinkulan niin ei noita kiekkoja tarvi vaihtaa, laitat pakan tilalle vain bmx sinkulavaparin. Kehät taitaa olla ne [s]Rigidat[/s] weinmannit joita mainostettiin seisomalla päällä, tuskin löydät kestävämpiä kehiä. Keskiö pitäisi olla ihan perus bsa. Vaikea uskoa että keskiö olisi mennyt kieroksi, katso ensin polkimet ja kammet läpi. Aero jarrut on rumat, pidä noi.
Juu, kehät ovat Weinmann! Tuo orkkiskiekkojen säilyttäminenkin kävi kyllä mielessä, mulla oliskin pari BMX:än kasettinapaa ylimääräisenä. Ja joo, täytynee vielä tarkistaa mikä siellä on soikeana, toki uusi keskiökään ei varmaan pahitteeksi jokatapauksessa olisi. Kiitokset nopeasta vastauksesta!
niq - 14:34, 6.6.2020 » - keskiö on perus bsa-kierteellinen keskiö. Ota irti ja tilalle Shimano BB-UN55 samassa pituudessa niin ketjulinja on sopiva sinkulaan. Jos haluat fiksirattaalle sopivan ketjulinjan, laita lyhyempi keskiö. - noi jarrukahvat on ns. non-aero, eli noilla et kaapeleita saa "aerosti" vedettyä. Suosittelen etsimään jotkut vintage-aerokahvat, niitä on kyllä saatavilla todella hyvin. Esim Shimano BL-6401 - mikä vaan kiekkosetti flip-flop (fix/free) takanavalla sopii. Perä on terästä ja taipuu kyllä 120mm navalle aivan hyvin.
Okei, kiitos vastauksesta! Aerokahvat kyllä kiinnostelisi hieman, ei näyttänyt mitään hullun kalliitakaan olevan.

Takakiekko onkin nyt tällä hetkellä irti ja rullamitalla dropouttien väli olikin jo itsessään 120mm.

^Hieno aihio, hyvällä maulla aikoinaan hankittu. Edellä ei viitattu BMX-kasettinapaan, vaan tuon navan vakiokierteille asettuvaan väh. 16T BMX-vapaarattaaseen. Eli ei tarvitse edes pinnata takakiekkoa uusiksi, menee tuon kierteillä olevan vaihdepakan tilalle samoille kierteille - helppoa ja nopeaa.

Ja mitä keskiöön tulee, voisiko olla vain säädön ja huollon tarpeessa - varsinkin jos siinä on pientä välystä jonka tunsit. Tsemppiä projektiin ja kysy toki jeesiä!

Aerokahvoja pitäis löytyä kivasti fillasta (fillabicycles.fi). Hinnatkin mukavat varsinkin jos pääsee itse hakemaan

älä raiskaa

Alkaa olemaan vaan harvinaisia noin alkuperäiskuntoiset proffat, komppaan nimimerkkiä Karzan. Säilytä tuollaisenaan aurinkoisten pyhäpäivien fillarina. Ja jos et itse tällä hetkellä aja, niin säilytä sellaisenaan. Vaikka ajatuksena olisikin säilyttää alkuperäiskuntoisena, niin harva konversio kuitenkaan sellaisena pysyy. Ajopyöriin kuitenkin aina tulee käytön jälkiä ja osia häviää varastoinnissa tai ainakin siinä vaiheessa kun muuttaa.
Tältäkin foorumilta saa varmastikin kohtuu järkevään hintaan sopivaa projektia työn alle.

Jarrupalat uusimalla saat myös tosiaan vähän lisää tehoa. Kool Stop salmon -palat vaan kiinni. Suosittelisin muuten myös Yokozuna compressionless kuorta, mutten ole varma mahtuuko se noista vaakaputken vienneistä.

Kumitkin näyttää melkein alkuperäisiltä? Kiva projekti tästä tulee.

Juuh, kaikki alkuperäiset kilkkeet kannatta kyllä arkistoida huolella, koska jossain vaiheessa voi tulla halu laittaa orggiskuntoon. Mutta miksi pyörää ei laittaisi sellaiseen kuntoon, että se saa ajoa? Ei nää mitään taikamiekkoja jne…

juu ei oo taikamiekka, mut ihan siisti pyörä… taikamiekkoja ja muita projektirunkoja on foorumi ja ebay pullollaan.

e: kaksi pyörää on parempi kuin yksi, tällä voi sitten käydä jätskikiskalla palauttelemassa FIXIELLÄ HAPOTETTUJA TYKKEJÄ

ee: ja on tää enemmän taikamiekka ku moni rossin, itse en tunne ketään, kuka omistaa noin siistin professionalin…

Fillarit kaipaa ajoa, ei siinä mitään. Jokainen tekee omalla tavallaan. Mutta ainakin autopuolella on käynyt usealle mallille niin että ei ole säilytetty, kun ei ole harvinainen… tarpeeksi moni kun tekee samalla tavalla, niin jää jäljelle vain ne halutuimmat erikoismallit.
Esimerkkinä Peugeot 205 5-ovinen perusmalli, ei juurikaan enää näy, GTI:tä kylläkin.

Jos kuitenkin alat päivittää fillaria:
Dokumentoi millainen oli ennen purkua, dokumentoi purkaessa, kuvaa kaikki!
Kaikki osat talteen, mieluiten erikseen pussitettuna ja lappu mihin kuuluu, älä heitä mitään osaa pois vaikka olisi rikki niin siitä näkee ainakin mallin oikeasta osasta.
Tämä on vähän liioittelua fillarin kohdalla, kun osia on kohtuullisen vähän.
On vaan huomattavasti helpompi alkaa kasaamaan sitten fillaria uudestaan alkuperäiskuntoon, jos sellaista haluaa myöhemmin.

Kun aikaa kuluu osat hukkuu miljoonalaatikkoon ja tunnetusti sieltä ei niitä enää muutaman vuoden päästä löydy.

Thomas - 20:09, 6.6.2020 » ^Hieno aihio, hyvällä maulla aikoinaan hankittu. Edellä ei viitattu BMX-kasettinapaan, vaan tuon navan vakiokierteille asettuvaan väh. 16T BMX-vapaarattaaseen. Eli ei tarvitse edes pinnata takakiekkoa uusiksi, menee tuon kierteillä olevan vaihdepakan tilalle samoille kierteille - helppoa ja nopeaa.
Aah! Tuttu hommahan tuo mutta ei ihan pää taas raksuttanut täysillä tuota luettaessa. Pitänee selvittää että minkälainen vapaaratas tuohon sopisi. Vein takakiekon pari viikkoa sitten huoltoon koska välillä pyörällä rullatessa takapakka jatkoi pyörimistä navan mukana ja sitten ketjut tippuivat rattailta. Ensimmäisessä huoltamossa eivät saaneet pakkaa edes auki koska vaati heidän mukaansa jonkun harvinaisemman avaimen. Ohjasivat minut sitten toiseen huoltamoon jossa oikeanlainen avain pakkaan löytyi, mutta kiekko edelleen siellä. Sanoivat heti kättelyssä että on niin harvinainen setti kaikenkaikkiaan että uusia pakkoja ei ilmeisesti ole saatavilla mutta avaavat ja öljyää kaikki paikat ainakin. Tällä hetkellä orkkispakka siis Shimanon 6-lehtinen 14-21T.

Nyt kun katselin kuvia muista vintagepyöristä aerokahvoilla, niin tulin siihen tulokseen että omasta mielestäni kyllä nuo nykyiset kahvat sittenkin edustavat enemmän sitä henkeä jonka haluan pyörässä säilyttää. Uudet huput kyllä täytyy noihin hommata kuitenkin. Ja kyllä, aion säilyttää joka ikisen orkkisosan ja dokumentoida pyörän muodonmuutoksen jokaisen vaiheen! Jatkossa sitten kunnollisia järkkärillä otettuja kuvia jahka nyt saan tuon takakiekon takaisin huollosta. Ja vastaus azurelle: kumit on ukko uusinut jokunen vuosi sitten.

Kiitos kaikille ketjuun vastanneille suuresti, vastaanotto oli positiivisempi mitä osasin odottaa!

Arvostan ratkaisua tällaisena entisöijä-paskankiillottajana.

Hyvältä rungoltahan tuo vaikuttaa, Ishiwata on hyvää putkea. 025 taitaa olla se paksuin malli, eli muita malleja painavampaa mutta myös kestävämpää. Nimi tarkoittaa sitä, että putkisarjan paino on n. 2,5kg. Nuo on kuulemma sisältäkin pyörätonttujen kiillottamia.

Ps. Mikä on taikamiekka? Tässä ei taideta puhua He-Manista.

professori - 13:59, 7.6.2020 »
Thomas - 20:09, 6.6.2020 » ^Hieno aihio, hyvällä maulla aikoinaan hankittu. Edellä ei viitattu BMX-kasettinapaan, vaan tuon navan vakiokierteille asettuvaan väh. 16T BMX-vapaarattaaseen. Eli ei tarvitse edes pinnata takakiekkoa uusiksi, menee tuon kierteillä olevan vaihdepakan tilalle samoille kierteille - helppoa ja nopeaa.
Aah! Tuttu hommahan tuo mutta ei ihan pää taas raksuttanut täysillä tuota luettaessa. Pitänee selvittää että minkälainen vapaaratas tuohon sopisi. Vein takakiekon pari viikkoa sitten huoltoon koska välillä pyörällä rullatessa takapakka jatkoi pyörimistä navan mukana ja sitten ketjut tippuivat rattailta. Ensimmäisessä huoltamossa eivät saaneet pakkaa edes auki koska vaati heidän mukaansa jonkun harvinaisemman avaimen. Ohjasivat minut sitten toiseen huoltamoon jossa oikeanlainen avain pakkaan löytyi, mutta kiekko edelleen siellä. Sanoivat heti kättelyssä että on niin harvinainen setti kaikenkaikkiaan että uusia pakkoja ei ilmeisesti ole saatavilla mutta avaavat ja öljyää kaikki paikat ainakin. Tällä hetkellä orkkispakka siis Shimanon 6-lehtinen 14-21T.
Epäilen että tuossa on Shimano Uniglide, eli pienin ratas toimii myös lukkorenkaana. Joku voi vielä varmistaa, mutta muistelisin että siinä on kierteet samat kuin fiksi/ratarattaissa, eli toisin sanoen voit laittaa 14-rattaan tilalle esim. 16-hampaisen fiksirattaan ja korvata loput rattaat prikoilla. Esim. 42-16 on musta hyvä välitys sinkulaan. 42-hampainen on todennäköisesti tuo pienempi eturatas.