P: TottaVitus

Kuusi vuotta sitten myymäni Vitus Dee palasi takaisin talliin. Tarkoitus olisi muokata siitä talvikäyttöinen fiksi. Saas nähdä mitä saadaan aikaiseksi. Tässä vaiheessa onpi turhia palikoita poistettu, Tori.fi:stä napattu Ritcheyn hiilarikeula (Kiitos muualla myynnissä palsta!) laitettu näytille ja etukiekkoa mallattu. Takakiekko menee kasattavaksi tod. näk. ensi viikolla. Tää koko touhu lähti oikeastaan liikkeelle siitä, että kaveri vihjas samaan aikaan kun tuo keula ilmestyi torille, että voisi olla Vituksesta luopumassa. No siitä se sit nopeaa eskaloitui. Tilanteeseen vaikutti myös se, että nuiden alla olevien AM Classicien takanapa halkesi vuoden ajon jälkeen - piti jotain värkätä joka tapauksessa.

Tulossa olisi siis samoilla American Classicin kehillä ja Halon ratanavalla takakiekko. Renkaaksi Highrolleri. Etujarruksi löytyy Shimanon XT

Hankintalistalla:
-Ohjainlaakeri - kultainen?
-Neliskanttikeskiö
-Leveä maastotanko n. 20mm risella 31.8
-Kammet (mustat) voisi mahdollisesti vaihtaa
-Mustat? lukkogripit

Runko on ottanut vuosien saatossa aika monta kiveniskua, mutta taiampa antaa olla.

Saa myyä nuita kamoja. Pk-seudulla noudot.

6 Likes

kai täst tulee iha vitus-ama?

5 Likes

Cool, cool

Hyvä runko ja jotenkin vähä aikaansa edellä.

Joo, tää oli ainakin ne pari vuotta, mitä tällä töihin kerkesin ajaa talvisin, helposti omalle kropalle sopivin runko. Turhaa ehkä möin, mutta kokeillaanpa nyt uudestaan vähän eri muodossa. Vähän reilut kolmesataahan tää aikoinaan kustansi, ihan hyvä hintalaatusuhde. Osat oli mitä oli, mutta kyllä ne kivasti kesti.

Eikös tuo ole jopa se alkuperäinen Vitus Vee 1 vai mikä se oli, jossa ei ollut vielä levyjarruja. Kiva pyörä. Voi olla että mulla olis tuollainen vielä, jos sitä olisi saanut isompana.

Niinpäs muuten onkin.

Nämä halvat vitukset, tarkemmin omalla kohdalla 2014 Dee 29, ovat syy omaan fillarointimaniaan. Deestä meni runko poikki ja ostin tilalle 2018 version, jonka pistin eteenpäin foorumin kautta syksyllä. Pojalla on myös Vee käytössä ja suunnitelmissa on viedä oma Dee hitsattavaksi kaverille ja ottaa se jossain muodossa takas ajoon. Kelpo fillareita suht halvalla.

näinhän se on

Joo, vuoden 2013 Vitus Veehän tämä tosiaan on. Näistähän se mullakin lähti. Tämän myytyäni olin hetken ilman sinkuloita, mutta pitihän niihin palata. Ja kuten tosiaan tuli todettua, ajoasento tässä oli todella miellyttävä. Seuraavien pyörien kanssa alkoi heti joku paikka kolottamaan, mutta tässä vaan kaikki toimi sillä saralla. Tää on se isompi, 19", joka sinänsä mulle ehkä liian pieni paperilla, mutta koska jalat on pidemmät kuin selkä, niin tolppaa nostamalla siitä selvisi. Katotaan kummoinen tästä tulee ajaa.

Nyt on takakiekko kasattu, seuraavaksi alkaa ohjainlaakerin ihmettely. Rahaa on tähän mennessä mennyt tähän muutosprojektiin enemmän kuin tuo Vitus aikoinaan maksoi…

1 Like

Käykö tuohon siis 120mm navat?

1 Like

Juu. Alkuperäisessä setissä on ykspuoleinen napa jossa kierteellinen vapari.

1 Like

Tuossa jonkinlainen kuva ennen palastelua. Runko siis alumiinia ja keula terästä. Eihän tuo mitään laatuputkea tietty ole, mutta ei tuo orkkiksena varmaan kovin paljoa kympin päälle mennyt. Tai ei ainakaan raskaalta tuntunut. Keulan vaihdon jälkeen tuosta tippui varmaan kilo.

2 Likes

Takakiekon mallailua. Just mahtuu suht mukavasti 2.3” Highrolleri pyörimään. Renkaatkin tuli litkutettua, etukiekko tosin vuotaa sen verran venttiilin kohdalta, että menee uusiksi.

Päädyin sit kuitenkin ehostamaan maalityötäkin. Suht hyvin sai säilytettyä orkkiskuvat. Pari kerrosta mattamustaa ja kakskomponenttilakkaa kans pari kerrosta.

Josko ens viikolla ohjainlaakerihommat.

4 Likes

rakastan tommosia haarukkojeda

Tämäkin tuli nyt jonkinlaiseen maaliin. Enpä malttanut liiemmin kyttäillä käytettyä osaa vaan poleskelin eri kivijalkoihin.

Ohjainlaakeriksi tuli cane creekin 40 vaikka aina olen sitä sinistä juovaa vihannut. Ei se tuossa nyt liiemmin näy.

Talviajoonhan tämä on tarkoitettu, joten välitykseksi tuli leppoisa 40/21. Jonkin verran juurakkoa tämä tulee kuitenkin näkemään, niin eipä jää joka nyppylä ajamatta. Tottahan se talvella auratulla kadulla vituttaa vihtoa tyhjää, mutta näillä mennään.

Etukiekon venttiili falskas vaikka mitä tein ja kolmella eri tubeless venttiilillä kokeilin (teippiäkin lisäsin). Sen verran rupes jo olemaan maltti pois, että vedin sit sisurilla.

Pihaa kauemmas en vielä kerennyt, mutta ajoasento oli ainakin jees. Paino tais jäädä alle kymmeneen kiloon, mutta puntarilla ei oo käyty. Josko tässä kuukauden sisään vaikka reitti2000:sella kävis sisäänajamassa, niin tulee fiksummaksi.

12 Likes

Kulta-aksentit toimii!

2 Likes

Erittäin kiva! Tässähän tulee vanhaa Deetä ikävä.

1 Like

Helvetin hyvän näkönen pyörä!

1 Like

200

1 Like