P: TIKTIK

laita mulletti (eli 27,5" taakse) niin pysyy geo lähempänä ilmoitettua. Hyvä rojekti.

Huh pian tulee rahaa ja ostoskori on jo valmiina!

Kiekoiksi superhalpaa WTB st i25 tms. + Shimano napaa

Aattelin slx voimansiirtoa, kevyin vaihde 32x46, siinä on jo mukava upgreidaus edellisen Kona Unit polkupyörän 32x36!

Noista jarruista en oikein tiedä, aina ollut pyörissä jotain Tektroa vaan, nyt jos ostaisi oikein Shimanot, esim. Mt500 näyttäisi olevan aika hyvän hintainen, onko noista jotain suositusta?

Saa tarjota jos nurkista löytyy edullista satulaa, flättipolkimia jne…! unelmissa olisi joskus dropperitolppa, mutta vähän turhan kalliitta ovat jotta menisi nyt tiukkaan budjettiin.

Hyvä proggis.

Jarruissa paras bang-for-the-buck taitaa tällä hetkellä olla: MT501 + MT520 Kovasti ainakin kehutaan maailmalla.

Dropperi ehottomasti! Ei tämmösellä rungolla tee mitään ilman. Brand-x tms. tolppaa saa kuitenkin satkulla, ja ilmeisesti aivan pätevä tuote.

jarruiks kuulemma suositellaan slx:ää, edullista ja hyvää
mut sit vipujen ja jarrukahvojen kanssa saa olla tarkkana että tulee oikeeta i-specciä, koska ainakaan noi uudemmat i-spec ev jarrukahvat ei ilmeisesti pelitä kauhean nätisti vanhempien vaihdevipujen kanssa

-ST i kehät on painavat ja omien kokemusten mukaan purkkaa, mutta toisaalta helppo oikoa ja hyvä tubeless asennus
-shimano navat on ihan jees jos jaksaa (opetella) tai osaa huoltaa, mutta laiska vapari voi alkaa harmittaa
-shimanon jarruista kaikki deoresta ylöspäin on jees, laita metallipalat ja ei halvimmat 180/180 tai 203/180 levyt
-slx 11 setti on hiton hyvä. Jos mahdollista niin vaihda vipu vielä XT:n koska tuntumassa on selvä ero ja saa tuplanapsut alaspäin
-toi sun keula on liian lyhyt

Ilman dropperia penkki tontissa ajamisessa on just hyvä attitude

120 29 keulalla tiktik on iha ok. Paree 130-140. Dropperi ehdottomasti

Niin kiekoista vielä, että esim. RCZ:lla tuntuu olevan ihan päteviä DT Swissin kiekkosettejä ~satasella, että tuskin hirveetä säästöä tulee noilla kehillä / navoilla.

tässä on ilmoitettu geo (rokkarin) 160mm 27.5" vs. 120 mm 29" keuloilla ja hyvin vois laittaa kaks senttiä lisää.

oispa tik tik

Pitääkin ruveta miettimään sit keulan pidennystä ehkäpä muutamalla sentillä, kokeilen kuitenkin noin ensin minkälainen peli tulee. Oon siinä käsityksessä ettei se niin kovin vaikeaa ole, en tiedä kai tohon käy ne perus rockshoxin osat, en netistä löytänyt nopsasti tietoa. Brand x / tranz x dropperista oon kuullut kanssa hyvää! Pitää mittailla kun saan ton rullaavaksi kuinka pitkän uskaltaa ostaa kun on budjettia.

Laskin kaikelle tarvittavalle n. 400e! Sisältäen: kaiken. Tietysti aina jotain puuttuu niin siihen pitää laskea hieman päälle. n. 950e nyt tulossa kokonaishinnaksi.

ite ostasin esim. fillaritorilta järkevämmän hinta-laatu-suhteen kiekkosetin. tai miksei täältäkin esim. ostoilmolla.

Brand x on kyl laatutolppa. Ota niin pitkä kuin mahtuu ja tarkasta iskaripumpulla että painetta on tarpeeksi

Brand-X tolpalle ääni täältä. Kirosin vuosia paskoja rokkarin tolppia, mut nyt brand-X ja zero problemos

Etenee. Taakse tulikin DT Swissin kiekkonen, ja eteen vaan wtb i25. Muuten osiksi perus Shimanon MT-500 jarrut, SLX / XT voimansiirto. Dropperitolpasta ja kunnon renkaista joutuu valitettavasti tinkimään aluksi.

Keula lähti takas saksaan, siinä oli joku vika, painaessa ilmapuolen tiiviste nousi ylös ja öljyä pääsi vapauteen. Toivottavasti Günther on nopea ja lähettää pian uuden keulan niin pääse vetämään.

Rahaa mennyt 995e tähänasti. Puuttuu vielä eteen PM adapteri.

Terkkuja serkulta. Uskoisin että tiktik on myös hyvä ajolleen.
Ite en oo laskenu raheja ku melkein kaikki siirtyi vanhasta rungosta, mutta varmaan nettona useita tuhansia tonneja tullut tuohonkin kaadettua:

tmar - 12:30, 22.3.2020 » Ilman dropperia penkki tontissa ajamisessa on just hyvä attitude
Juuri heitin viiden kybän/3h lenkin fillarilla jossa liian lyhyen tolpan takia penkki liian alhaalla, attitude ja polvet huutaa... Sain shimmin postista ja Brand-X asennettu. Hissitolppa on yksi parhaista uudistuksista mitä fillari puolelle on tullut viimeisen 20v. aikana, kerran kun kokeilee, ei osaa olla ilman.

Paljon puhuttu dropperi löytyi käytettynä 40e internetistä. Brand/Tranz X tms. 100mm laskulla. Tuntuisi menevän ylös ja alas smoothisti. Ostetaan liipaisin tohon, tai tietoa mistä semmoisen saisi. Halpaa kiitos.
Päättelin että tohon menisi vaihdevaijeri, periaatteessa varmaan riittäisi mikä tahansa kapine joka vetää vaijeria kuorta vasten?

E: piti olla hieno GIF mutta en osaa

Joo periaatteessa voisit panna vaikka kitkavivun siihen. Pitää vaan keksiä jokin systeemi millä pidetään vaijerin päästä kiinni, kun nuppi jää tolpan päätyyn

Aa niin joo totta, googlettelinkin että toi vaatii tonne tolpan päähän jonkun irtopalasen vielä joka tulee vaijeriin kiinni. Löytyisköhän lbs:stä

Jos et vielä ehtinyt ostaa noita MT-500 jarruja niin kokemuksella suosittelen himpun parempia. Olivat mielestäni vähän heppoiset maastoon. Omassa pyörässä vaihdoin MT-500 --> SLX ja sen perusteella sanoisin, että se kyllä kannattaa kun hintaeroa ei ole kuin 40-50 euroa. Muistaakseni MT-500 ei saa edes metallipaloja.