P: 🇫🇷 The French Dispatch🇫🇷

Seurantaan tää. Kirja oli kyllä 5/5, viime vuoden parhaita lukemiani

Minkäs pitunen keskiö? Ita vai jis? Onko ranskalaiset kierteet?

ranskiskierteet joo, joku TA:n keskiö. koitin googletella mut en nyt äkkiseltään löytäny tarkempia tietoja, ehk @nutip osais sanoa kummalla viisteellä toi on? toivottavasti jis

akselilla mittaa 111mm, samalla tönäröin että onks toi symmetrinen, ei-vedonpuoli on nyt pari milliä pidempi, eli tais mennä akseli just väärinpäin inee :dizzy_face: :dizzy_face: noo availlaan jossain vaiheessa

En voi muuta kuin mutuilla, mutta sanoisin että TA ja muut ranskiskeskiöiden nelikantit on jokseenkin oma lukunsa jo ennestään sekavaan standardisoppaan. Myöskin mitä vanhemmaksi mennään niin tuon tavan yhdistää asioita arkaainen luonne korostuu. Korjatkaa toki, jos olen väärässä.

Ratkaisuksi sama kuin uudempien kanssa eli kiinni vaan ja kovaa ajoa. Riippuu myös kammista että onko tuo akselin suunta hyvä vai huono juttu.

Runkohan on todella hieno ja onneksi ei tarvinnut ite ostaa, vaikka houkuttikin.

1 Like

se tais must olla TA 314 ratakeskiö eli JIS on kaiketi lähimpänä totuutta taperin puolesta

tosin pitäs vissiin olla symmetrinen akseli jos on se rataversio. mut juu sieltä akselin stanssauksesta se kyllä selviää

image

1 Like

Pientä sunnuntaipäivitystä. Sovittelin tohon mukana tulleeseen campan tolppaan satulaa, ja en onnistunut saamaan sitä vaateriin niin mitenkään. Pikainen googlettelu ja en oo ilmeisesti ensimmäinen jolla on toi ongelma ollut. Syynä ilmeisesti se että toi hahlo jossa toi kiristyspultti liikkuu rajottaa luonnollisesti sitä kulmaa. Onneks siinä on ympärillä sen verran materiaalia, että ei muuta ku viila käteen.


Ennen operaatiota


Operaation jälkeen


Satula iloisesti vaaterissa

Toinen juttu mihin törmäsin ton tolpan kanssa puljatessa on, et se ei jostain syystä mennyt hirveen syvälle tonne satulaputkeen. Aluks mietin et mitä helvettiä, mut vastus oli tosiaan sellanen et en kehannu runnoa, vaan otin tolpan irti ja kurkkasin putkeen. Jonkin matkaa satulaputkea pitkin, noin tossa vitustarran kohilla on putkessa selkee tommonen kynnys, jonka jälkeen putki kapenee. Eli ilmeisesti tätä on vähän kalvettu (kalvattu? en jaksa googlata) että isompi tolppa mahtuis. Eipä siinä. Saha käteen ja lyhentelin tota campan tolppaa sen verran että saan sen sopivalle korkeudelle.

Mutta tästä alkaakin se mystinen paska. Rupesin sahailtuani ja tolpan siistittyäni kiristelemään sitä paikoilleen ja yllätyksekseni huomasin että kiristyspultti pohjaa ennen kuin tolpan saa tarpeeks kireelle. Muhvi on kans takaa ihan pohjassa myös, eli lyhyempi päätypala tuskin auttaa… Kyl toi tietty vähän kiristyy löysästä, mut ei toi satulan kääntely hirveesti voimaa vaadi.

Eniten tässä hämmentää että täällä toi sama tolppa on kuitenkin ihan iloisesti kiinni pyörässä. En tiiä onko tolla sit vaan yolotettu menemään, ittee jotenkin kuumottais antaa tolpan nojata tohon putken kynnykseen jos sitä ei saa ees clampattua kiinni, mut en kyl toisaalta tiiä näistä yhtään mitään.

Noh, ehkä seuraavana kokeilen jotain 27,2mm tolppaa stashista jos sellasen sais tohon kiristeltyä. Pientä setbackia (pun not intended) mutta eiköhän tää kesäks ajoon saada.

E: tai hmm vois shimmailla ton tolpan paikalleen

3 Likes

Katoin just kyseisen elokuvan ja voi helvetti että oli muuten hyvä.

Pyöräkin on hyvä, klassisen kaunis.

1 Like


Vappuheila

23 Likes

nätti pyörä ja mukavaa puuhastelua! saisiko lähempää kuvan?

kiitos! lupaan tässä kesän aikana ottaa parempia räpsyjä tästä näiden kännykikkareiden sijaan.

tällä hetkellä tilanne tosin on se, että oon jo pidemmän aikaa ihmetelly ku vasemmassa polkimessa on tuntunu ihme klappi. no, tänään jaksoin hieman lähemmin tarkastella ja kampihan tossa on jo pidemmän aikaa ollut löysällä ja täten noi viisteet on aika tuusana.

ei sinänsä haittaa, koska ei noi kammet oikeen minkään arvoset ollu, mulla on tähän stäshissä jo campan pistat ihanalla 151 (?) pulttijaolla. oon tässä kuitenkin miettiny ton ta:n keskiön viisteen ja campan kampien yhteensopivuutta.

asia ei mua silleen muuten ahistais, mut tuntuu et tota irtokuulakeskiötä saa olla aika usein availemassa (rohisee muuten taas) niin mietin että eiks siinä epäsopivat viisteet hapatu aika nopsaa jos kokoajan kampia välppää.

mulla on siis nurkissa pelagon alelaarista ostettu velo orangen ranskakeskiö jota ei konelaakerien takia ainakaan toivottavasti tarviis olla keskiötä putsaamassa

vai pitäskö tonne irtokuulalakruun heittää jotain spessumpaa rasvaa ku ep2-erikoisrasva. vois tietty metskaa jostain sellasen ihme kumihaitarin sinne keskiökuppien väliin estämään ehkä enimpiä roinia. oispa ranska un-55

tldr kysymys kuuluu, arvon yksivaihteen raati, että

  • lopeta stressi, laita kammet kiinni siihen jo kiinni olevaan irtokuulakeskiöön ja aja auringonlaskuun
  • toivo että entisen keskiön vedonpuolen kuppi ylipäätänsä lähtee irti ja laita kiinni konelaakerikeskiö ja aja myös auringonlaskuun
0 voters

kiitos jo etukäteen!

Laita se haitari vaan, se jeesaa jo paljon jostain kumman syystä. Jossain irtokuulakeskiöissä on tietty aika reilu rako akselin ja kupin akselinreiän välissä josta pääsee roinaa sisään mutta paksu rasva ja paljon sitä estää jonkinverran sisääntuloa. Ei oo kokemusta EP2 Erikoisrasvasta jos nyt niin erikoista on mutta jotain kunnon paksua keltasta rasvaa ineen silleen et pursuaa. Koko haitari täyteen jossei painonlisäys haittaa :grin: :grin: :vitsi:

Ite ajoin monta vuotta lähes ympärivuotista ajoa Gipiemme Special Pista keskiöllä ilman mitään akuuttia nopeasti toistuvaa rohinaa. Ja tämä siis erittäin suolaisessa Tukholmassa joka on ymmärtääkseni aika tehokas agentti vetistämään rasvat ulos laakereista.
Eniveis tulin oikeasti sanomaan että mikään keskiö ei ole yhtä smooth kuin irtokuula ja täts tät. DA7600 pääsee melkein leveille mutta siinä vaiheessa siinä on jo klappia. Pelaile niillä irtokuulakamoilla vähän vielä, tyyppaile eri akseleita kunnes viisteet sanoo lopullisesti moro ja Campan 151bcdt tilalle.

1 Like

Siis totta kai ranskalaiselle on annettava haitari jos häneltä sellainen puuttuu

7 Likes

Haita risoi kun haitari soi

Ei siis oikeasti, tykkään ihan hanurimusasta ja myös tää bike on hyvä

10 Likes

kolmenkympinkriisi.jpeg

3 Likes

Minne kaljatölkki ajon ajaksi?

Pistetääs vähä status updatea. Availin keskiön, jonne oli näköjään päätyny jotain alumiinishimmin paloja, ei ihme et tuntu vähä antirapeelta. Kuulat ja pinnat vaikutti smuuteilta et ei kai isompaa vahinkoa tapahtunu. Putsailin vanhat rasvat ja pistin sekaan jotain red line cv-2 vroom vroom ralli racing rasvaa. Toivotaan että pysyy inessä. Kumihaitarinkin sain (kiitos @kappa !), et eiköhän täs oo nyt voiton avaimet käsissä. Kattellaan

Buildi vähä eläny: ranteet ei kestä droppia vieläkään, eli riseria tilalle. Vaihtuu varmaan kyl viel getaround bariin. Kori on kiva kesällä vaikka onkin ehkä vähän väärässä pyörässä. Selkeesti kattonu liikaa jotai hhsb-kelkkoja joissa on flatbar ilman grippejä ja wald edessä. Ei mitään järkeä mut niin sitä vaan mennään. Tunteet > järki. Spedut vaihtunu häkkeihin mut en mä noista kyllä hirveesti nauti, palaa jotenki kaikki vanhat jalkaongelmat ku noiden kanssa sotkee, joten varmaan jollain aikavälillä takas lukkiksii. Harmi vaa et tää on atm mun ainut konkeli nii ois kiva et vois polkee tennareilla. Noh, eiköhä tää tästä.

Ainii ja ohjainlaakeriki oli päässy klappaa mut rasvojen vaihto ja huolellinen kiristely ton erittäin ranskalaisen ratkaisun kanssa näytt tehneen tehtävänsä

Eikai tässä kun hard pullings niin paljon kun keho kestää, till next time

11 Likes
15.08.2022


Sanoisin et tää on pyörä jota armastan tällä hetkellä eniten. Ajoasento tuntuu olevan just passeli, ehkä pidempää stemmiä vois koklailla jossain vaiheessa.

Hieman ryppyjä rakkaudessa meinas tosin olla kun nightriden jälkeen alko hervoton naksunta kuulumaan keskiön seudulta. Aattelin jo että veijo campan veivit on antautunu erikois ranska taperilla varustetusta spindlestä ja speksailin jo skf:n laakeria ja ties mitä paskaa tilalle, mut sit tajusin kiristää rattaanpultit ja naksunta loppu ja taas sielu lepää.

Seuraavaksi ajattelin seuraavaa:

  • Feissailla emäputken. Tuntuu ettei tota laakeria saa kiristettyä tilaan jossa se ei yhtä aikaa olisi liian tiukka jostain ja liian löysä jostain toisaalta. Alkaa kolina hermostuttaa aina kun ajaa nupukivellä
  • Selvittää minkäkkokonen tolppa tohon kalvattuun osaan satulaputkea oikeasti menee. Tällä hetkellä välissä shimmiä ja clamppi ihan rusetilla. On pitäny mut hirvee natina ja kolina kyl kuuluu. Jos jollain on lainata 26,6 tai 26,8 tolppaa testiin nii ois kyllä käyttöä. Varmaan pajalta löytyis.

XOXO

hiipivä lohis

9 Likes

Upee fillari.

Emäputken feissaus kannattaa varmasti mutta tuli yhtäkkiä mieleen semmone että itte oon törmänny oudosti käyttäytyvään kierteelliseen ohjainlaakeriin kerran ja silloin syyksi selvisi vasta myöhemmin että runko ja haarukka oli ajettu seinään ja ruoto oli vääntyny ihan vähän siitä kruunun juuresta. Eli tavallaan alakoolin paikka oli hieman killissä. Ton tsekkaaminen kannattanee siis myös, ihan varoiks. (Siis suoraltahan toi haarukka kuvissa näyttää, en mä sitä. Mutta sen koolin tienoon voi silti yrittää tarkistella. Jos haluaa.)

Koska franskis ratarungot vielä tavallaan kummittelee ja on lähellä sydäntä vaikka möinkin sen yhden mustan Gitanen jo joku 5v sitten niin palaan aina tähän.
Onksulla tämmönen Lightrace tyyppinen ohjainlaakeri tässä? Stronglightikin tehny tollasia hammastettuja. Siinä meikä Gitanessa tuo oli niin kulunut ja muutenkin pehmeetä tavaraa että meillä oli Turussa ihan kestoläppä kun kiristelin sitä aina vauhdissa. Laitoin ranskiskierteellisen Gipiemmen tilalle ja ongelma hoidettu. Suosittelen vaihtamaan vaan, noi Konstan pelottelut on tietty +40v ratarungon kohdalla ihan tosiasioita mut ei niitä jaksa liikaa murehtia ku meinaa vetää.

Ja tee se mitä en ikinä ite saanu aikaiseksi Gitanen kanssa. Vaihda tai vaihdata se rusetilla oleva clämppi uuteen tuoreeseen niin saa vanha runko taas kosolti lisää käyttövuosia.
(Asiaa romantisoiva tekemisvideo)

Hö, ei se ollu mitään pelottelua vaan ehdotus mitä kattoa samaan syssyyn kun kerran on päätetty jo feissata emäputkea.