P: Team-Miyata 1985

Rakas projektipäiväkirja, tästä alkaa tämän vuoden 1985 Team-Miyatan puunaus- ja puuhasteluseuranta.

Pyörän edellinen omistaja (joka ilmeisesti joskus kauan sitten on täällä foorumillakin pyörinyt, moi vaan) on tämän ostanut aikoinaan Kouvolalaisesta liikkeestä, jonka jälkeen se on jäänyt ajamattomaksi vuosiksi. Nyt se on minulla ja laitetaan se takaisin ajoon, kuten tällaisen rungon kuuluukin olla.

Kyseessä on tosiaan sekä katalogin että sarjanumeron perusteella 1985 team-Miyata kolmoisohennetusta ja rihlatusta in-house Miyatan itsensä tekemästä putkesta. Tuolta katalogista löytyy sivukaupalla ylistystekstiä heidän omasta tuotannostaan :smiley:

Tehtyä:

  • Osien irroitus ja yleinen kuntotarkastus suoritettu.
  • Rungon tarkistusmittaus. Vaakaputki C-C 55cm, eli kokotaulukon mukaan kuseessä 54 / 56 cm runko kun niissä on juuri sen mittainen vaakaputki. Orkkiskeulaa kun ei ole niin vaikea sanoa tuota tarkkaa kokoa, kun mitat on niissä identtiset. Ei löydy merkintöjä rungosta myöskään. Perä on aivan suora ja tarkka 126cm, mikä on jees. Isoja dingejä tai denttejä ei ole, pl. takavaihtajalle menevän vaijerin ohjuri keskiön päällä on mutkalla ja fiksattu pätkällä kaapelikuorta. Muita naarmuja ja käytönjälkiä kyllä löytyy sieltä täältä. Maalin väri on säästynyt aurongonvalolta, sillä se on yllättävän hyvässä kunnossa ja näyttää todella hienolta luonnossa :slight_smile:

Tekemättä:

  • Säilytettävien osien läpikotainen putsaus ja puunaus
  • Päätös restauroinnista orkkisosilla vaiko muunto konversioksi (orkkisosat säilyttäen ja huoltaen tietty mahdollista vaihteistusta ajatellen). Olipa sitä heitetty ilmoille ajatuksia härskin restomodin tekemisestäkin :cowboy_hat_face:
  • Uupuvien osien haalinta

Osalistaus:

  • Alkuperäistä: DA 7400 navat (kehät on Mavic, mutten ole varma onko alkuperäiset), viistoputkivaihtajat, etuvaihtaja, takavaihtaja, ohjainlaakerin kupit (mutta ei lock nut), satulatolppa, takajarru sekä Nitto Technocromic Miyata-panto-stemmi.
  • Ei alkuperäistä: 6 spd Suntour pakka, Benetto keula (tää on harmi, kuulemma alkuperäisestä oli kierteet korkanneet :frowning: ), stonga, etujarru, jarrukahvat.

Puuttuu: Orkkiskeula, kammet ja keskiö, katalogin mukaan nääkin ois DA 7400. Ebaysta näyttäisi löytyvän kampia ainakin, ja ne toimisi myös sinkulointiin aivan mainiosti.

8 Likes

Nostonestoa kun tuota alkuperäistä postausta editoin kuitenkin tässä.

1 Like