P: Taas yksi Cresentti

Kun nyt vihdoin on ensifiksi ajossa, niin tuutataanpa tänne oma tarinani.

Pyöriä on tallissa jo tarpeeksi, mutta tarjosipa kaveri vielä yhtä. Cresentin maantiepyörän runko 70/80-luvun taitteesta oli hällä ollut tarkoitus laittaa ajokuntoon jo pitkään, mutta aikaa vaan ei ollut. Enter tumppaus minulle - ja ajattelinpa sitten kokeilla, josko tästä kesäpyörä saataisiin alle. Aikaa oli, rahaa ei. Maailmakin on tuhoutumassa, joten yritys oli, että saisiko tämän toteutettua palstalta hankkimalla käytettyjä osia. Suht hyvin se toimikin. Asiaa toki helpotti, että rungon mukana oli tullut putkiosat riseria lukuunottamatta. Ja kammetkin löytyi osien seasta.

Runko oli varsin hyvässä maalissa, mutta alkuun kävi mielessä värinvaihto. Mutta hyvä, että siihen en lähtenyt. Vaijeriviennit ja korvakkeet poistin, mistä kaverini toki mielensä pahoitti. Elämä silti jatkui. Kun väri säilyi, oli oikeastaan heti selvää, että tämä kaipaa hunajanahkaista lisäkettä. Näitä yritin palstalla huudella, mutta eipä sattunut kenenkään silmät sitä löytämään - ja kun Pelagolla sattui olemaan dumppaukset päällä, sorruin ostamaan uutta. Tuon jälkeen hommat jumittuikin sitten rahapulaan pitkäksi aikaa.

Väliajalla mietin kiekkojen väriä ja kokeilin mallata mustilla, mutta en oikein osannut arvostaa. Tässä siitä otos - kiekot väärinpäin ja sitä rataa.

No siinähän sitten vierähti useita kuukausia, jonka aikana sain hankittua eturattaan ja polkimet palstalta. Mutta ne kiekot puuttuivat. Kun lopulta rahatilanne mahdollisti ostamisen, ei palstalla enää näkynyt miellyttäviä kompoja kirkkaana. Eikä ostoilmoitus tuottanut tarvittavaa lopputulosta. Onneksi lähikorjaamon työntekijällä sattui olemaan setti ylimääräisenä ja pitkän pohtimisen jälkeen päädyin kaupoille. Hieman äpyilin vanteita, kun eivät aiheuttaneet suoraa erektiota, mutta speksit oli sen verran kohdillaan, että lopulta mielestäni hyvät kaupat. Eikä ne vanteet niin kokonaisuudessa enää haitanneet.

Sittenpä vaan pyörää kasaan. Laatikosta löytyi taakse rataratas, ketjut uutena ja alkuperäinen keskiö vaan kiinni ja kammet paikalleen.

Pientä säätöä siinä vielä oli ja varsinkin keskiö on aika lopullaan. Jos kiristää niin, ettei tule klappia, ei kammet ota käytännössä lainkaan pyöriäkseen. Mutta kyllähän tuolla nyt on ajellut.

Lopputuloksena siis tällainen:

Polkimet vaihdoin perusspeduihin, ei saanut nuihin häkkeihin oikein lenkkaria kiinni. Vielä on tuossa ohjaamossa ja istuimessa säätämistä, ei ole Brooks oikein osunut kohilleen. Ranteisiinkin rupeaa sattumaan pidemmän päälle. Pikkasen on tuon kuvan ottamisen jälkeen penkki siirtynyt taaksepäin ja ohjaamo ylöspäin. Mutta muuten olen aika onnellisena kruisaillut kesähesaa ympäri. Jarru tulnee jossain vaiheessa.

Saapi duumata, mutta olkaa kilttejä ensikertalaiselle.

Jonkinlaista osalistaa.

Runko: Crescent (enpä ole itse asiassa mallia jaksanut selvittää, putket tangea)
Kiekot: DT TK540/DT revolution/DT comp/Campagnolo Centaur/Paul Components Fix/Free
Renkulit: Continental GP4000 S2
Satula: Brooksin Team Pro Classic
Gripit: Brooks
Ohjainlaakeri: DiaCompe
Kammet: Shimano 600
Eturatas: BLB 46
Takaratas: Surly 19
Ketjut: Izumi
Keskiö: Sakae
Tolppa ja stemmi alkuperäiset

Vaihtaisin:
Tolpan, kunnon lihat, satulan. Oikein hyvä konversio!

Tange Champion? Ei hassumpaa, millä numerolla?

Näyttäisi olevan ihan laatunavat! Eteen kannattaa varmaan laittaa kuusiokolopultti pikalinkun tilalle. Niinikään takarenkaan olisi kai hyvä olla tuhdimpaa tekoa.

Tuo BLB:n ratas on näyttänyt harvoin hyvältä missään kokoonpanossa, mutta yllättäen se istuu tuohon ihan luontevasti. Remmit on varmaankin jo asennettu polkimiin?

Blb ratas komp, näyttää hyvältä kuussatasten kanssa. Kyllä hyvä konversio aina lämmittää mieltä! Jos ranteet kipeytyy ajaessa, koita vaikka vaihtaa tanko semmoiseksi missä enemmän taaksetaivutusta. Tai ihan vaan muuttamalla nykyisen asentoa vois löytyä vähemmän jomotusta tuottava ajoasento. Myös hitusen leveämmät renkaat ja pehmeämmät/muotoillummat gripit voi auttaa vähentämällä käsiin siirtyvää tärinää

Hyvä konversio ja taatusti mukava runko ajaa. Meniskö tuo Brooks yhtään taaksepäin niin saisit painoa pois käsiltä? Onhan lokarit tallella? Tästä saa niin hyvän talvipyörän ja välityskin on jo valmiiksi sopiva pikku sohjoon.

Tulipa tarkastettua putket, Tange Champion nr. 3. lukeepi. Tuossa hunajanahkaisessa yhdistelmässä mieluusti pysyisin, mutta ei tässä ole tarve derrieeriä ihan täysin turvottaa ja kyllähän nuo Brooksit gripitkin aika kovat ovat. Ans kattoa. Penkkiä tosiaan olen hieman hilannut taakse, mutta vielä ei ole sweetspot löytynyt. Ottaahan tuo nahka hetken asettuakseen, mutta tietäjät osaa sanoa, milloin kannattaa luovuttaa? Ja lukkopolkimet tosiaan vaihdoin, en tullut sinuiksi nuiden häkkien kanssa ja epäilen, että sama olisi jatkunut remmienkin kanssa.

Lokareita ei paketissa tullut, mutta palstalta on yhdet kirkkaat Pelagot varattanut - kunhan vaan eksyvät Turusta Helsinkiin. Talvesta en tosin ihan ole varma, sen verran sohjoista tietä joutuu runttaamaan kehyskuntiin, että Straggleri hoitanee ne hommat.

Kumit olisi joo tarkoitus vaihtaa, mutta melkeinpä kyllä kapeaan suuntaan. Olen lukittunut aikalailla Contin 4seasonsseihin, ne kestänevät takanakin ihan mukavasti.

Mutta mites tuo QR:n poistaminen tuosta etunavasta - mielessä on käynyt, mutta en ole onnistunut löytämään oikeita sanoja kuukleen - eli mistäs saisi ihan uusia ostamalla? Tai onko jollain kaupata?

Taikasanoilla hex key skewers / bolt-on skewer pitäisi löytyä tuohon naabeliin sopivia ratkaisuja.

Myös vääntämällä 6mm kierteet navan akseleihin pääset linkuista eroon.

Siitä klassikkotopängi luettavaksi https://www.yksivaihde.net/old/531

Tinpe - 13:31, 15.7.2019 » Taikasanoilla hex key skewers / bolt-on skewer pitäisi löytyä tuohon naabeliin sopivia ratkaisuja.
Taivaanportit aukesivat! Hallelujah!

Laitetaas tännekin raporttia hyvistä hetkistä kampien kanssa. Alkuperäinen Sakaen keskiö ei pelittänyt, varsinkaan kun akseli piti kääntää toisin päin oikean ketjulinjan saamiseksi. Velobian (ekstra kiitos hyvästä palvelusta) ja Töölön pyörän hyvällä avustuksella tuli hankittua Velo Orangen ranskis keskiö 103mm akselilla. Sittenpä vaan hommiin.

Ja vituiks se meni heti kättelyssä, kun työkalut oli puutteelliset ja niiden käyttäjäkin aikalailla vajaan kokematon. Eipä lähtenyt kammet irti suosiolla. Kaiken lisäks tuli epähuomiossa hakattua toisen akselin päähän kammen kanssa killiin mutterinkin - sitä kun käytin avustuksena hakkaamiseen. No totaalisen romahtamisen jälkeen lopulta palikat rupesivat irtoamaan, ja killiin jäänyt mutterikin irtosi.

Sittenpä vaan laittamaan uutta keskiötä ja kammet paikalleen. Ja tottahan siinä sitten kävi niin, että VITUN SPIDERI OTTI KIINNI runkoon. Taas naputtelemaan kampea irti, joka onneksi irtosi suht nätisti. Itku olis tullu ellen olis huomannut naapurin metallinauhahiomakonetta, jolla sain vedettyä tuplarattaiden kiinnikkeen sileäksi. Ja eiku kampi taas paikalleen - KUN VITTU OTTI RUUVIT kiinni samasta kohtaa. Sittenpä vain yksitellen ruuveista millejä pois ja avot: KIINNI ON JA PYSYY.

Mutta onhan se aika autuasta ajaa uudella keskiöllä, mikä ei klappaa saati rahise liiasta kireydestä.

Noviisi vs. kampi-keskiö dreamteam 2-1!!

Oman Cressuni kanssa tein myös sen virheen, että laitoin 25mm kumit vaikka tilaa olis 32:lle.

Onks kammesta ulosvetäjän kierteet hajalla, vai mikset käytä asianmukaista ulosvetötyökalua? Iha hyvä pyörä kyl varmasti tää, ei siinä

tjkoiv - 12:05, 2.8.2019 » Taas naputtelemaan kampea irti
Ulosvetäjä vois tosiaan tehdä kampihommista kivempaa.
ein0.0 - 12:23, 2.8.2019 » Onks kammesta ulosvetäjän kierteet hajalla, vai mikset käytä asianmukaista ulosvetötyökalua? Iha hyvä pyörä kyl varmasti tää, ei siinä
Alkuperäisen keskiön akseli oli niin pitkä, ettei ulosvetotyökalua saanut laitettua kammen kierteisiin. Toisella kierroksella siitä olisi ollut apua, mutta työkalu oli mennyt kaverin mukana jo toiseen osoitteeseen. Mutta joo, häätynee satsata omaan.
asb - 12:17, 2.8.2019 » Oman Cressuni kanssa tein myös sen virheen, että laitoin 25mm kumit vaikka tilaa olis 32:lle.
On kakskasit. Se on kattos mielen ja ruumiin heikkoutta, kun ajattelee ettei jaksais pyörittää 32:sta, vaikka tokkiinsa se ulkonäköä ehkä parantais?

No tässähän kävi niin, että Brooksit oli lopulta niin sietämättömiä käyttää ainakin tässä ajokissa ja kyseisillä malleilla, että päädyin kaivamaan varastoja. Eihän sieltä mitään nättiä löytynyt, mutta onpahan ollut reippaasti mukavampaa ajaa. Se, mikä oli tarkoitettu vain kesäkruisailuun on nyt päätynyt työmatkojen luottoajokiksi ainakin siihen saakka, kun lumet tulevat. Koska kyllästyin jatkuvaan märkäkenkäilyyn, sain onneksi palstalta hankittua vanhat Pelagon loksut. Aivan hyvä näin. Ei ehkä missikisoissa pärjää, mutta hyvin rullaa.