P: suvun taakka: DiktaattoriRemonttia pitäisi tehdä talolle, mutta sataa, niin otetaan suvun ikuisuusprojekti työn alle. Niin pitkälle kuin muistan lapsuuteen, niin tämä pyörä on ollut ensin isovanhempien ladossa, sitten vanhempieni mökillä ja nyt omassa puuliiterissä odottamassa hellää käsittelyä. Royal Nord oli Belgialainen polku-/moottoripyörävalmistaja ja malleilla on Googlen perusteella melko mahtipontisia nimiä, kuten President, Consul ja tämä Dictator ainakin. Tämä pyörä sijoittuu oletettavasti jonnekkin 40-luvulle ehkäpä (tuosta Torpedon navasta voi joku yrittää selvittää paremmin, tosin onko se alkuperäinen on toinen juttu).


Taisin jo viime kesänä ottaa kiekot käsittelyyn. Etunapa on ruostunut läpi kromauksista, mutta en halua luopua siitä kun se on saman tehtaan tekele kuin runkokin. Kehät on Dunlopin ja pinnat käytännössä katkesi käsiin kun aloin purkamaan. Hellästi hapolla käsittelemällä sain melko mukavasti ruosteita irti, vaikka välillä oli menty aika hyvin läpi. Autosol auttoi Torpedon pintaan.

http://i.imgur.com/UPUhAcl.jpg
http://i.imgur.com/9vFbDhk.jpg
http://i.imgur.com/Lwp3s90.jpg
http://i.imgur.com/bMT29j7.jpg

Eilen hain kattomaalia kaupasta ja poistohyllyssä oli siniseksi sävytettyä Hammeriten vasaralakkaa. Sain kaupanpäälle niin otin mukaan, pitää katsoa miltä sävy näyttää testipalassa ja voisiko sitä ehkä vielä itse sävyttää johonkin suuntaan. Alustavasti näytti aika sinitarraiselta…

Jos runkoa meinaa maalata, niin ensin pitää saada tuo kenen sitten lienee pintaan pensselillä sutima kerros punaista pois (omaa sukua ei saa syyttää). Olin muuhun tarkoitukseen hommannut EKO-maalinpoistoainetta ja ajattelin testata miten se tehoaa, hyvin lähti vanha maalipinta 30min odottelun jälkeen testikohdista.

http://i.imgur.com/31F0vmk.jpg
http://i.imgur.com/vtNHFNP.jpg
http://i.imgur.com/bquc7Pc.jpg
http://i.imgur.com/zdRqhG0.jpg

Seuraavaksi pitänee purkaa pyörä osiin ja laittaa aineet muhimaan. Ohjaustanko ja stemmi on yhtä ja samaa palikkaa, pitää miettiä mitä keksii sen ruosteisille ja maalatuille kohdille.

Ootko kuvannut jo kaikki dekaalit ym siltä varalta että täytyy duunata uudet tmv?

Rungossa ei ollut dekaaleja, tai ehkä tuon punaisen paskan alta jotain löytyy. Ajattelin tuota ekaa MV-logoa tarvittaessa väritellä photarissa ja miettiä sopivaa fonttia tuon etukilven perusteella.

No hemmetti katoin että toi keulakoriste on tarra ja ihmettelinkin miten se on säilynyt kannuttamisen tmv jäljiltä

Jatkoin purkuhommissa.
Ei voin kuin kiitellä alkuperäisiä rasvoja, tuohon pyörään ei ole koskettukkaan ainakaan 40 vuoteen ja homma alkoi kuin unelma.

Kiilakampia irroittaessa tuli ensimmäinen ongelma. Olivat tiukassa. Lopulta kun ruuvipenkissä väänti hylsyä apuna käyttäen, niin kuului vapauttava poksahdus. Valitettavasti toinen kiila meni alkuinnostuksen vasaroinnista kierteiden osalta rikki, nyt pitää yrittää löytää sopiva jostain… huomenna U6 kutsuu, tai ehdotuksia otetaan vastaan.Jopa pelkäämäni keskiö irtosi hyvin hellällä väännöllä kun avasi nuo alapuolen kiristykset.

Nyt pitää hankkia uudet kuulat laakereihin, se kiila ja vihreää vasaralakkaa (koska se sininen oli aika hirveä). Sitten alkaa osien kylvetys lipeässä ja maalinpoisto ja puunaus. Kiekotkin pitää kasata.

Logoakin vähän värittelin.

http://i.imgur.com/dOYLPLv.jpg

scphnt - 16:34, 9.7.2017 » Valitettavasti toinen kiila meni alkuinnostuksen vasaroinnista kierteiden osalta rikki, nyt pitää yrittää löytää sopiva jostain... huomenna U6 kutsuu, tai ehdotuksia otetaan vastaan.
Eipä kutsu ennen elokuuta, Kyläsaaren verstaat on perinteisesti koko heinäkuun lomilla. Kiilakammen kiiloja lähtisin Fillarikellarista kyselemään jos nyt yleensä pitäisin noista kammista kiinni.

Olisin veikannut valmistusvuodeksi paremminkin 1970 kuin 1940, mutta torpedo on kyllä kiistatta vuodelta 1938 ja ajoittaa pyörän sinne 1940-luvulle. Jännä nähdä miltä lopputulos näyttää kunnon maaleissa ja kiillotettuna sitten.

Arilta saa kiilojammm http://www.styleride.fi/varaosat-tarvikkeet-kammet-keskion-osat-c-39_53.html

Joo kävin katsomassa U6 suljettuja portteja tänään. Sitten hain kumiluodista uudet laakerikuulat ja kiilat, 5/5 palvelu.

Tämäkin on vähän edennyt.

Koko runkoon Fluxafit, hyvin irtosi maalit. Alkuperäinen väri oli kermaisen valkoinen, mitään dekaaleja ei löytynyt

Sitten hinkkaus teräsharjalla, hionta, asetonilla putsaus ja alkaa olla maalausvalmis

Saunan jälkeen on hyvä kuivatella kylppärin lämmössä. Sävystä tuli tuollainen sekoitus sitä vihreää ja sinitarraista vasaralakkaa. Menekki oli niin vähäistä että rungon maalaisi vaikka viiteen kertaan.