P: STNA - satulatolpan naru AKA sosialistin kauhu

Noni, tein oman projektitopin tälle, koska miksi ei. Multa vietiin vasta satula tolppineen pyörästä ja mietin, miten sen vois jatkossa estää. Mulla on joskus ollut sellanen erikoisviritysvaijerihomma, jolla tolpan sai lukittua pystyputken sisälle pullotelineen ruuvin taakse kiinni. Mietin, että nykyaikasilla köysillä sais varmaan saman aikaseksi tosi helposti, mutta pullotelineen ruuvi on liian helppo aukasta.

Siitä se sitten lähti. 2mm Dyneema-naru satulatolpan ja keskiölaakerin väliin. Tolppaan kiinnitys sahatulla 5mm pultilla ja kahdella nylocilla. Naru kestää yli 400kg vetoa.

Eka testi sukulaisen markettimaasturiin. Tässä on se hyvä puoli, että tarvittaessa voi käyttää vielä pikalinkkua. Eli köysi tietenkin sen verran lyhyeksi, että tolppaa ei saa kokonaan ulos.

Pleissasin noi köyden päiden lenkit siihen tarkotetulla työkalulla, mut tässä käytössä varmasti solmukin kestää. Tarvikkeet saa esim. Marnelasta.

30 Likes

hyvä proju.

iteltä vietiin just tangosta gripit. forces/fortress.

jahas ied:n laukaisunaru

3 Likes

Tuonne satulatolppaan kun saisi ujutettua jonkun ns. savupommin ja sokkaan kiinni tuo naru. Olisi siinä näkeminen, kun tolpan vienyt nipa (haasteellisessa-elämänvaiheessa-oleva-äkillistä-helpotusta-rahatilanteeseen-hakeva-oletettu-henkilö) lähtee sihinän alkaessa ja sokan havaitessaan juoksemaan, luullen kohta räjähtävän. Saattaisi tolppakin lentää satuloineen jonnekin.

Tämä ei toki estäisi varastamista, joten ei ehkä aja haluttua asiaa.

2 Likes

Hyvä konsepti, arvostus etenki näkymättömyydelle. Voisin kuvitella, ettei pullotelineen ruuviakaan heti tajua irrottaa kun tolppa ei nouse.

Tää on kyl hieno idea!

3 posts were merged into an existing topic: Pyörävarkaat syö kaikkia

Aivan mahtava idea. Pannaas muistiin!

26 posts were merged into an existing topic: Pyörävarkaat syö kaikkia

A post was merged into an existing topic: Pyörävarkaat syö kaikkia

Tähän kehitin ite semmosen ratkasun että ruikkaa kuumaliimaa pyssyllä siihen gripin pultin koloon. Tää toimii kaikille muillekin kuusiokolopulteille. Työkalua ei saa millään sisään ja vaikea huomata miksi. Sit jos ite haluu avata niin pienellä taltta ruuvaril on helppo kaivaa se liima pois.