P: Stavanger B+

Käytiin kamujen kaa Pelagon varastomyynnis ja muisteltiin sitä kertaa ku Pablo myi satkulla Sebuja. Sit Tuukka sano, että osta 180€ Stava, ei ole kuin vähän vänkkyrä, B+, melkeen siis A.

No olihan se vänkkyrä. Pari milliä kiekko istu vinoon.

Toinen droppi oli 2mm taaempana nii eihä se tietenkää suoraan istu.

Emäputkikin oli 2mm vinossa. Tää ei kyllä Kiinassa hitsatulta rungolta ole heitto eikä mikään, mut kukapa nyt vois vastustaa kiusaus pilata maalit uudesta kirkkaan keltasesta rungosta.

Taikasauvatekniikalla sitten lämmittelin pillillä vaakaputken yläpuolta, jollon metalli jäähtyessään vetäytyessa nykäisi emäputken ylös ja rungon suoraksi. Turhaan poistin maalit viistoputkesta sillä pelkkä vaakaputken lämmitys riitti.

Taka-akselin suoristin leikkaamalla oikean dropin irti, hiomalla vähän päitä lyhemmäksi ja hitsaamalla uudelleen paikalleen.

Tuli ihan hyvä. Pieni heitto jäi ST putkiin, mutta niitä en jaksanut lähteä enää leikkelemään irti. Nyt sitten joku ruma paikkamaali niin biitterilyef on täydellinen.

23 Likes

Pystyykö päättelemään onko emäputki vinossa koska väärän mittainen droppi? Hyvää tekemistä taasen, oispa/osaispa.

Siis tässä tapauksessa emäputki ei siis ole vinossa vaan koko etukolmio emäputken kohdalta 2mm liikaa vasemmalla. Ei sitä voi dropeista päätellä, mutta tossa laanilla sen voi mitata.

1 Like

Eikö tähän siis tehdäkään tiloja 27.5+ -kumeille?

Tekemisen taso jälleen rautainen.

180 euroa QC-hylätystä rungosta kuulostaa kovalta summalta. Tosin, jollain toisella merkillä tuollainen olisi voitu laittaa kokoon vaan ja pahaa-aavistamattoman päänvaivaksi. Tässä tapauksessa tuotteen ominaisuudet oli tiedossa, joten arvo määrittyi ihan oikealla tavalla: mitä siitä joku maksaa.

4 Likes

Peugeotilla olisi ollut parasta A-luokan myyntitavaraa noin suora runko :wink: Hyvää tekemistä, kiitos.

On mukava kun saadaan foorumille pyöräaiheista sisältöä. 5/5

1 Like

Tarkoititko kysyä: Eikö tästä tulekaan splittipyörää?

2 Likes

Eiku aattelin, että toi B+ olis viitannu rengaskokoon.