P: Stachesta SS maasto commuter

Siinäpä lähtöpiste, 2016 vuoden Stache 5.

1120 trekin etutartsin laitoin vähän custom telineellä keulalle. Alumiinilevyä ja bemaxin frontloader stemmin puolikas. Haarukan ja alumiinin väliin on jo lisätty hieman suojausta, ei rämise ja tuntuu kestävän raskaampaakin läppärilaukkua. Arvelin tehdä vielä toisen iteraation alumiinilevystä joka tulee vahvikkeilla ja kiinni ainoastaan tuohon stemmiin. Katsotaan toimiiko se vai palataanko tähän ja lohkaistaan tuosta stemmistä puolet pois.

Kapeemmat kiekot hankin jo, saa toisen kiekkosetin kaposemmilla 29 kumeilla. Sinkulointi tarkoitus tehdä, pitää koittaa pähkäillä sopivaa välitystä. Tanko vaihtuu surlyn corner bariin ja sen kaveriksi jarrut tulee vähä normaalista poikkeavalla setupilla mutta siitä lisää myöhemmin.

12 Likes

Mitkäs kumit meinasit laittaa

Kaposempien kiekkojen mukana tuli 2.25 WTB Rangerit, niillä kokeilen nyt alkuun.
2.6" XR2 bontragerit löytyy myös käsivarastosta, sama kuvio kun tossa nykysessä 3" Chupacabrassa.
Tykkään kyllä vaihdella ja kokeilla erilaisia aika usein, koskaan en oo vielä mitään renkaita ajanu loppuun. :smiley:

Lähtöpiste on selvä, mutta mikä on tavoiteltu piste, eli mitä käytännössä tarkoittaa maasto commuter?

Toi bmx stemmi tarakan kiinnikkeenä on kyl nokkela

1 Like

On! Ja Volvo taustalla aika kovan oloinen.

1 Like

Maastopyöräilijän ympärivuotinen työmatkapeli pääkaupungin ulkopuolelle. Eli talveksi mulla on 27.5+ kiekot Fat freddie kumeilla. Kesäsin sitte enemmän gravel moodi noilla kaposemmilla 29 kiekoilla.
Toi hankintalistalla oleva corner bar on tommonen etäisesti droppitankoa muistuttava, joten silläkin haetaan vähä semmosta gravel fiilistä.
Mun työmatka on 10km ulkoilureitistöä ja 1km asvalttia, kesäisin sen ajais ihan millä tahansa pyörällä täysin kivuttomasti kunhan renkaat kestää.

PS: Volvo on paikoitellen hyvinkin pehmeä. :grin:

2 Likes

Raapiiko toi tartsin ja bmx stemmin välissä oleva metallilätkä alaosallaan haarukasta maalit pois? Ei näy kiinnityspulttia alapäässä. Toki haarukka ja tartsi kääntyy samalla tavalla ohjaillessa, mutta nitkuuko niin että pääsee paikkamaalaamaan jossain vaiheessa?

Laitoin (kuvan oton jälkeen) haarukkaan suojateipin, ja tartsin alumiiniin foamiteippiä, ei pitäs kulua puhki asti mutta ohan siinä pieni vaara. Mitään pulttia siinä ei oo, haarukka on hiilikuitua.

Näkisin suurimman vaaran siinä, että tohon lätkän taitokseen jää hyllylle hiekkaa lojumaan, mikä tärinässä sitten valuu haarukan välin ja toimii siellä hiekkapaperina. Täytyy kyl sanoa, että suspektius-aste on aikamoinen ja kandee tarkkailla tilanteen kehittymistä kohtalaisen taajaan.

Hyvä löllyttelypyörä.

Leikkaa pidempi ja leveämpi levy, hyödynnä kaikki neljä reikää ja taivuta reunat niin että saat U-profiilin. Pysyy kaukana haarukasta ja näyttää paremmalta.

Juu tämä on seuraavan iteraation suunnitelma.

Maasto commuter= paikka moottorisahalle, pienkonebensallenja teräketjuöljylle.

Kiekkohommaa ja voimansiirtoa testissä. Ryökäleet keksineet laittaa tähän Boost perän mutta 15x100mm keulan, ei sovi etujarru paikalleen boosti navalla. :frowning: O/V 15x100 etukiekko.

Tartsin käikäleestä seiraava iteraatio, on noiden taivutusten ansiosta kaikinpuolin jämäkämpi kuin edellinen. Pitää kokeilla kuorman kanssa ajella. Toi on 2mm alumiinistä, eli tosi kevyt.

4 Likes

Tartsi todettu nyt käytössä ihan huippuhyväksi. Ei tärise, pärise tai värise. Juipin nouto päiväkodista käy nopeemmin ku koskaan aikasemmin!

Huomenna (siis tänään) saapunee toivottavasti uusi tanko. Jarrut onkin jo kaapissa odottamassa. :star_struck:

4 Likes

Mitkäs kumiloot belterissä?

Veetire Speedsterit

Ratkesko tuo etunapa/akseli/jarru ongelma siis?
Kattelin että tossa on jotku Mavicin navat? Mulla olis laatikossa jotain Mavicin QR/Thru axle sovite käikäleitä mitkä vois auttaa tai sit ei…?

Ei ratkennut, haarukka on 15x100 thru-axle, napa on 15x110.
Navan päädyistä sai jatkoholkit pois jolloin se on 15x100 ja mahtuu olemaan tuossa, mutta jarrulevy ei osu kohdalleen tällöin. Ajellaan nyt pelkällä takajarrulla ensin, ja katotaan jos sattuis sopivaa samanlaista etukiekkoa tulemaan vastaan tai sitten vaihdan koko setin ja laitan nämä maasturiin. Ei hätää kuitenkaan.

Tanko saapui viimein, olihan metsästäminen… Surlyn corner bar 46cm leveydellä.
Bleedkitin unohdin tietysti tilata joten jarruletku vielä ojentamatta.
Mustat Chesterit hain vielä paikallisesta, nyt on aika kivassa mallissa jo.

7 Likes

Miten on palvellu tämä?