P: Soma Ahma

Hello YV,

Projektitopikkia pystyyn. Ahman V2 rungon ympärille on ajatus rakennella jokapäiväiseen arkiajoon soveltuvaa pyörää, joka toimisi myös kevyessä maastopyöräilyssä ym. hupiajossa. Lähtöasetuksena / rajaavana tekijänä buildille on vain se, että ahman pitäisi erottautua riittävästi jo tallista löytyvän droppitankoisen stragglerin kanssa.

Komponentit ovat tässä vaiheessa seuraavat:

  • Shimano xt jarrusetti
  • Shimano xt 1x11 voimansiirto, tosin mukana tuli Rivalin kammet, ne saa jäädä
  • Kirkas suora Thomsonin tolppa
  • Brooksin C17, vaihtoehtoisesti B17 hunaja voisi mätsätä oranssin kanssa. Tosin vaikea sanoa vielä tässä vaiheessa millaiseksi fitti mudostuu, joten voi olla että joku muu satula voisi toimia paremmin

Shimanon xt:n komponenttien valintaperusteena lähinnä made in japan -merkintä ja se, että xt:n palikat on mukava myöhemmin siirtää suoraan esim. karate monkeyhin tms. maastopyörään, mikäli em runko jostain käytettynä ilmestyy myyntiin. Ahma olisi tällöin ss ja korvaisi nyt arkikäytössä olevan pienehkön 57-koon sebun.

Todennäköisesti ahma löytää allensa noin 45mm renkaat, jotta lokareille säilyy riittävä tila. Tarkat speksit renkaiden suhteen ovat auki. 700c kuitenkin.

Tangon valinta näyttelee keskeistä roolia, fitin ja fiiliksen suhteen ja se onkin vielä auki. Whiskyn milhouse, tai Doom lucky riser bar vaikuttavat mielenkiintoisilta. Tosin molempien saatavuus on arvoitus. Vastaavasti Nitton hihibar tai bullmoose löytyisi toistaiseksi myös vanhalta mantereelta.

Gripit, mutterit ym. osat ovat päättämättä. Stemmin speksit varmasti tarkentuvat kun tanko on löytynyt, varmaan kirkas thomson linjassa satulaputken kanssa mutta joku värikäs stemmi voisi olla ihan hauska myös.

Nyt on vuorossa rungon putsaus ja renkaiden kasaus. Ja sitten luvassa luontokuvia ahmasta. :smiley:

5 Likes

Foxcomp on suomessa Whiskyn jälleenmyyjä, eli varmaan saa kyllä tilailtua.

Mistäs Nitton Hi-Bar löytää ?

Vanhaa kunnon ahmaa. Otetaas seurantaan. Wolverinen tasoista pöhinää foorumilla on sittemmin aiheuttanut ainoastaan talonlämmitystopikki :smiley:

4 Likes

Ranskasta saitilta: https://www.lachouetteparis.com/collections/guidons/products/nitto-hi-hi-handlebars, näyttäisi vielä toistaiseksi löytyvän molemmissa väreissä hopeisena ja mustana.

@Iikeli kiitoksia vinkistä - pitääpä laittaa koodia heille ja kysästä saatavuudesta. :slight_smile:

2 Likes

Jouluviikko mennyt flunssassa mutta nyt tätä prokkista sai hieman vietyä eteenpäin laittamalla tilaukseen hihi riseri ja stemmi Nittolta, hopeen värisinä. Plus oranssit gripit Ourylta kun näky sattumalta olevan hyllyssä. Pitäs natsaa ihan nätisti ahman oranssin kanssa.

Jää ihan arvailujen varaan miten hihibar toimii Ahman kanssa, noin niinkuin geometrisessa mielessä hehe :grinning: mutta tää nyt tulee olee vähän tällanen hupikasaus. Ja eiköhän ton tangon saa sitten myytyä eteenpäin jos se ei mitenkään fiksusti toimi.

Ahman geo toimikin oikein mukavasti (natsas paremmin mitä straggleri :smile:). Niinpä se saikin luovuttaa Apexin kahvat, jarrut ja vaihtajan. Levyt on perusshimpat. XT:n pakka. Straggleri varmaan meneekin myyntiin kun ovat niin saman kategorian pyöriä.

Tangoksi tilasin Venturemaxin ja stemmiksi löytyi Nitton UI-25(?).

Tolppa thomson, penkki C17.

Renkaina pirellit 45mm. Vielä uupuu lokarit, ja varmaan tarakka. Ohessa kuvaa.

Edit. Pari krijotusvirhettä korjattu.

14 Likes