P: snow white

Lemondi vetää viimeisiään ja halusi jotain saman henkistä mutta pienempää ja ketterempää. Kyselin vähän tutuilta ja @odielta sattui löytymään tämä kaunis pelagon maaliproto stava.

Idea siis on aina valmiudessa lenkki-, kevyt retki- ja brevetti pyörä. Runkolaukku, työkalut ja pumppu aina kiinni. Katotaan tuleeko tästä hyvä.

16 Likes

Voisinko lunastaa Lemondin takaisin?

Lahjoitin jo valitettavasti Ein0.0llale. Meinas perän vaihtaa tai laittaa etukolmion johonkin toiseen perään kiinni.

hemmeth

En oikein tajua miten on mahdollista että kammet voi olla näin oudot kun nämä 6400 shimpat. Sain nämä osaa kompliittia missä olivat kiinni 103mm keskiöllä fiksi rungossa, ja olivat ihan helkkarin vinossa. kammet siis ihan suorat mutta ei vetopuolen kampi osui melkein chainstayhin ja toisessa on yli sentin tilaa. Laitoin siihen pyörään sitten 75:t ja kaikki hyvin. siirsin nämä sitten lemondiin ja kun olin laittamassa kiinni muistin tämän ongelman niin laitoin minun mielestäni kiinni 110mm un71 keskiöön (110mm on siis pidempi ei vetopuolella) ja meni ihan vimpan päälle suoraan. Olin tästä siis ihan helkkarin tyytyväinen vaikka 6400 kammet pitäisi mennä 113 keskiöön, mutta jos menee kiinni ja toimii niin pitää olla tyytyväinen .

Nyt himassa ruuvailin näitä löysästi paikoilleen tähän runkoon tällä kyseisellä 110mm keskiöllä ja ei vetopuolen kampi osuu taas runkoon. Hirvee paniikki päälle et runko tai kammet ois vinossa ja funtisin asiaa enemmän. sit ku menin silti pelagoon hakemaan vaijeri kiinnikeitä ja satulatolpan klämpin sain myös matkaan 110mm un26 keskiön. Ruuvasin tämän löysästi paikoilleen ja menivät yllättäen aika hyvin paikoilleen, vasen kampi ei enään osunu ja oikea oli samassa paikassa kuin aikaisemmin. vein hommat pajalle ja selvitys jatkuu…

ajattelin että tässä un71 keskiössä on voinut mennä laakeristo väärin päin koska näistä irtoo molemmat kupit. Nakutin kupit irti ja ruuvasin paikoilleen ja sama homma. nooh, ei sitten pääse käyttämään sittenkää tätä vanhaa xt keskiötä ja kun siinä putsailin sitä huomaan kun akselissa lukee M.M 107. NO VOI VI**U!

Naapurista onneks löytyi 110mm un300 ku en halua valurauta keskiötä käyttää. menivät vaan vähän vinoon niin päätin feissata pois millin keskiömuhvista ja nyt heittää vaan pari milliä enään kampien välillä. ehkä ton kanssa pitää elää.

mutta kaikki tämä toi mieleen kysymyksen: Miksiköhän ihmeessä nämä kammet menivät lemondiin symmetrisellä keskiöllä?

Ainii laitoin myös ohjainlaakerin kiinni ja feissasin emäputkesta puol senttia pois.

7 Likes


Toivottavasti pääsen ajellen kotiin tänää.

5 Likes

kaveri hei, sulla ei oo ketjua.

1 Like

Ei ole vaijereitakaan.


Pyörä on vihdoinkin ajossa ja juuri mitä halusin. Pitää odottaa vähän kunnes pääsee ottamaan kunnon kuvia mutta toistaiseksi tämä saa kelvata.

14 Likes


Un300 never again

2 Likes


Tuli vähä simworksiä kesän kunniaksi

18 Likes

Radavist kutsuu

1 Like

Hieno! Näenkö väärin vai onko aika taakit välit ?

<3 niin ihana ja pirtsakka <3

1 Like

Mikä tuo kaunis eturatas on?

46x11-36h lenkkeilyyn oikein kivat ku perus fiksi välit 46x17 ja 46x19 on suoralla ketjulinjalla. Ollaan vapuksi käymässä retkellä niin laitan siksi aikaa 40t rattaan.

velosolon kapee fiksiratas

Imgur
Imgur

Albumi

Vohdoinkin tuli otettua kunnon kuvat stavasta. Tuli jopa käytyä retkellä ekaa kert pariin vuoteen. halutaanko osalistaa vai näkyykö riittävän hyvin kaikki?

laitetaan nyt sitten osalistaa kun duunissa Helatorstain jälkeen on sen verran hiljaista.

Runko: Pelago stavanger Maaliproto
Haarukka: Fyxation Sparta 9mm
Laakeri: Pinkki Kingi
Stemmi/tanko:Pelago 110mm -6/ EA70 ax
Vaihteet: Sram Apex 10s brifterit/Sram gx short vaihtaja/ 11-36 force pakka
Kammet: Shimano 600 6400/ Shimano un72/ Velosolo 46t tai Pelago 40t
Istuinosasto: Thomson/ Specialized Romin Teräskiskoilla
Kiekot: Shimano XT takanapa/ ur700 etunapa/ DT comp/ Mavic 321
Renkaat: Simworks Homage 43mm/ vanhat kunnon sisurit
Jarrut: Shimano BR-R517/ XT 160mm levyt
Tarvikkeet: Grepp.cc tankonauha/ Problem solvers ketjuohjuri/ shimano xt shark fin/ Kolkka Voile ystävät.

Pitää kertoa uudesta tuotteesta mitä kaveri on kehittänyt. Grepp.cc Tankoteipit on ollut siis testissä tässä pyörässä, ja vaan täyden läpinäkyvyyden mielessä maksoin täyden hinnan näistä mutta koska on tuttu yrittäjä sain haettua stadista niin en maksanut posteja.

Nauha siis Jotain super puukuitua joka muistutta aika paljon pellavanauhan tunutumaa mutta paljon pehmeämpää ja pakusmpaa. Nauhan nurjalla puolella on punouksessa mukana kumia mitä estää lipsumisen eli ei ole liimaa. Tuntuma on omasta mielestäni hyvä pallavanauha on välillä vähän turhankin ohutta ja normaali korkki teippi antaa mulle vähän tumntumattoman tuntuman, tämä on aikalailla kultainen keskitie. Hyvä ‘‘Direct’’ tuntuma mutta silti pehmeä ja mukava ajaa pitkää matkaa. nauha alkoi vähän venymään, vaikka kiristin sen tosi kireelle asentaessa, tämän takia nauha löystyi ja liikkui sen verran että tanko näkyi rakoisista. Sai helposti paikoilleen taas ja kiristettyä tangonpään tulppia pyörittämällä ja uudelleen teippaamalla.

kokemukset 5/5 ja tulen varmaasti ostamaan uudetsaan, varsinkin kun nyt on pelagolta ainakain saatavilla.

9 Likes

Jaa toi on ihan suomalaista tankonauhaa. Kattelin jo instassa että totahan mäkin seuraavaan droppitankooni laitan joten mukava kuulla että on hyvää.

Ruotsissa kai tehty. Suomessa asuu yksi yrittäjistä.