P: Seuraavan tason zyfä

Pienenä oli helmiäis-oranssi 21-vaihteinen droppi-maantie-cressu, vähän vanhempana matta-valkoinen 26" bianchi MTB pinkeillä dekoilla. Sitten kompliittiä, joissa kyllä se ydin on ollut, aina jääneet cressu-bianchi-combolle, esim. nykyinen Marin Nicasio Single Speed -teris. En selvästi pysty lopettaa putken työntämistä, Nicasio ei riitä, enkä löydä sopivaa yhdistelmää markkinoiden kompliiteista. Enkä tiedä pyörien speksauksesta mitään. Huoh tämä tulee kestämään.

Siis speksaillaan

  • terästä, jäykkis
  • miksi kaikki pyörät painaa yli 14 kg? :sweat_drops:
    – kuinka kevyt teräsrunko voi olla?
  • cross country touring-packing
  • rengasleveys 37-47 mm
  • 700C? mutta MTB vipinällä
  • tubeless kuulemma futaa täysin 2021
  • hihna vai ketju? :upside_down_face:
  • miksi en pysty ylämäkeen laukkujen kanssa ilman vaihteita? 46, 18T :microscope:
  • levyjarrut? onko levarit edes paremmat kuin kantit…
  • kuormaa eteen, miksei ole etutarakalle koskaan kunnon kiinnikkeitä?
  • lokarit voi hyvät luojat enhän mä voi ajaa tässä maassa ilman miksi kukaan edes valmistaa pyöriä ilman lokasuojia silmät on aina täynnä mutaa kun vedän täpärillä sateessa
  • droppis vai joku deltasiipi-lettu? :flying_saucer:
  • jousto-stemmi? jousto-satulaputki? mutta ei elastomeerejä vaan jousia
  • miksi ne juomapullotelineet on aina laukkujen tiellä? :exploding_head:

Dumpataan tähän linkkiä ja vaikutteita:

Bike Insights geometria-vispi:
https://bikeinsights.com/
Marin Nicasio vs Bianchi Grizzly Compare: 2017 Marin Bikes Nicasio Base 52 vs 1989 Bianchi Grizzly Base 17.5” - Bike Insights,

Bianchi muisteloista (kuva random blogista)

Radikaali maali työ (Squidcross v3)

Silmämääräisesti arvioiden kandidaatti (Mäsh Vörks)

Aktuaalisesti resurssien puitteissa (Quiver Disk)

Meinaatko siis tehdä itse alusta loppuun?

Olisi hienoa jos taidot ja resurssit riittäisivät vaikkapa teräksen tai alumiinin työstämiseen. Mutta olohuone riittää ehkä juuri ja juuri ruuvien ja pulttien kiristelyyn, jos speksaus ja oikeiden osien tilaaminen onnistuu, edes.

Tässä vastaat omaan kysymykseesi. Eli 46:18 ei ole mikään loaded touring -välitys. Ja omasta mielestä loaded touring yhdellä vaihteella on kyllä jo tyhmäpyöräilyn syvää päätyä: tehtävissä, mut hauskuus vähän kyseenalaista.

Noin muuten sanoisin, että sun kuvaaman kaltaista pyörää ei ole olemassa. Tuskin tuleekaan. Eri käyttötilanteet vaatii erilaisia ominaisuuksia, ja jos yhdestä yrittää tehdä liian monen paikan höylän, ei se oo hyvä mihinkään.

No emmää kyllä tiiä, ihme sössötystä taas pillu ilikan kanssa kullitourattiin +2000Km no biggie vaparilla ja sinkulalla

Kuulostaa ihan saksalaiselta insinööri-touringpyörältä. Suosittelisin Googleen hakusanaksi Stahl trekkingrad rahmen ja peremmälle nauttimaan speksaamisen iloista :+1:

Mimmoset loadit oli päällä?

Kyllähän sitä laukkujen kanssa ajelee vaikka fiksillä. Mut hauskuus, siitä en ainakaan näin yli-ikäsenä ton homman yhteydessä puhus.

Edes oli ortliebit ja takana carradice.

Ihan lepisti meni ja iha sama jos niitä virheitä tekee niistä oppii <3

Armastustopicista pösön kuva: tähän

1 Like

Niin, vaihteet olis joskus kivat, tämän oppii esim. lenkillä, kun ajaa Hakamäenkuja-Kivihaantie-Metsäläntie-Veturitie + Hakamäentietä takaisin pari kierrosta, ja siinäkin suht vaatimattomia nyppyjä.

Mutta kuten taloyhtiön kokouksessa mummo sanoi: “ihminen on käynyt kuussa joten pitäisi olla mahdollista”.

Noi itämerellisten postimyyntinettikataloogien palpa-touringit on ihan järkevän hintaisia, mutta tiedät kyllä itsekin ettei farkkuvolkkari kelpaa ritariässäilyyn.

Muistoloiston Bianchi saattoi olla se Se. RIP. :it:

edit: lisäilty aloitukseen Squid v3 ja geometria-laskuri.

Näinhän se on, toimis paremmin jos referenssinä ois MacGyver.

Aloin miettimään tätä kokonaisuutta fyssan puolelta nyt uudestaan. Vaativin skenääriö olisi varmaankin touring jossa eniten kuormaa, ja sitten bikepacking, ja keikun itse näiden kahden välillä.

Eli millä nopeudella olisi ensinäkin tarkoitus liikkua? Jos oletetaan että pyörää on noin 13 kg ja kampetta mukana pahimmillaan 15 kg, arvioisin kykyjen riittävän usean päivän ajan 16 km/h keskinopeuteen.

Jos tavan lenkillä keskinopeus on ollut välityksellä 46:18 noin 21 km/h, koska joutuu aina lepuuttamaan jalkoja ylämäkivääntöjen jälkeen, niin olisiko keskinopeus korkeampi jos laskisi välityssuhdetta (?) 46:22? Oletus siis, että keskinopeutta rajoittaa tässä lepotauot, eikä esimerkiksi ilmanvastus.

Onkohan oikein olettaa, että ilmanvastus kuitenkin jossain 22 km/h jälkeen nousee merkittävimmäksi tekijäksi, eli keskinopeus kannattaisi sijoittaa jonnekin 20 km/h kieppeille?

Edellä olevasta graafista päättelen myös että kamppeiden asetteleminen pyörän päälle “aerodynaamisesti” saattaisi helpottaa matkan tekoa mittaluokkaa 1/10 vähemmän työtä, eli matka etenee muutaman kilometrin pitemmälle tunnissa.

No, jokatapauksessa olisi kiva jos tavalliset mäet voisi polkea ylös taluttamisen sijaan touring/packing skenääriössä, ja niin, ehkä myös jos lenkillä ei tarvitsisi puristaa pitempien/jyrkempien mäkien kohdalla? No, eipä ole koskaan ollut 46:22 kiinteävälitteistä, että tiedä onko tuo sitten mukavampi, tai kenties ihan lussu sitten alamäkeen ajettaessa.

edit: semi-hyvä video aiheesta (semi koska mainoksia):


The Fascinating Aerodynamics of Bike Touring and Bikepacking https://www.youtube.com/watch?v=Ue_Tz7e0DmE

Omnium CXC ?