P: Selonteko

Muille voit valehdella, mutta itsellesi et.

Viime vuodet olen vaihtanut Mafaceja levyjarruihin, säätänyt indeksointeja kohdilleen, pohtinut vetosuhteita.
Ymmärtänyt avattavien stemmien hienouden, modernien standardien helppouden.
Toimivia pyöriä monenlaiseen, potentiaalin uusissa vaatteissa.

Silti kevään tullen vanhat tavat nousevat mieleen. Kaivellessani eri puolelle taloa sijoiteltuja tilapäislaatikoita löytyy yhtä sun toista kiinnostavaa ja merkityskylläistä tarpeistoa. Ne aivan kuin katsoisivat silmiin, todeten: bonjour mon ami, nous sommes toujours là et nous avons vouz attendré.

Kuvittelin eheytyneeni, raittiuslaskurin napsauttavan uuden numeron silmään joka aamu. Aloin kuitenkin lipsua. Ensin ostin Helium-taittopyörän, ikään kuin pikku projektiksi vain, eihän se ole edes oikea pyörä. Seuraavaksi ostin takaisin Peugeotin.

Ymmärsin että olin myynyt pois hienoimmat ja toimivimmat osat, joidenkin vielä hienompien ja toimivampien tieltä. Modernimman pulttijaon kulttikampia, jotka eittämättä ovat esteettisiä ja kauniita ja vieläpä hyvin toimivia. Ne vaan eivät ole minun maailmastani.

Pyöristä tuli sekasikiöitä, jotenkuten toimivia sellaisia, mutta riitasointuisia. Tekninen yhteensopivuus ei tuonut niihin harmonisuutta, jonka tuntisi ajaessa. Ils n’ont pas brillé de joie.

Konttorityön uuvuttamat massat alkoivat omaksua neopotentiaalisen elämäntyylin. Täyspitkät lokasuojat, dynamot, tehokkaat valaisimet, artesaanien käsin ompelemat laukut valtasivat ajatusta polkupyöriin liittyvästä elämäntavasta. Pyörät, joita oli äärimmilleen varusteltu viemään jonnekin totuuden luokse, yleistyivät varkain. Niiden taustalla oli uusiksi koettuja oivalluksia. Mukavuutta ja rehellisyyttä.
Ajattelin, että miksen itsekin tekisi modernia inkarnaatiota hyviksi kokemista pyöristä. Retro goes modern.

Mutta asia ei ollut koskaan sama. Pyörissä oli silti oma jatkuva säätönsä ja omat ongelmansa. Suurin ongelma oli se, etteivät ne kuuluneet mihinkään historialliseen jatkumoon tai kontekstiin, lukuunottamatta tätä neopotentiaalista lähestymistapaa.
En voi sanoutua siitä täysin irti, liikkuessani kiipeilyvaatteissa kaupungilla, hellien itseäni ajatuksella kaikesta siitä, mitä kaupungin ulkopuolella voisikaan tehdä. Mutta silti, aloin tajuta että on palattava joitakin askelia taaksepäin.

Ymmärsin, että kirotessani vuotavaa nestelevyjarrua kevyen liikenteen väylän penkassa se on vain kiroamista kevyen liikenteen väylän penkassa. Säätäessäni Mafac Racereita kevyen liikenteen väylän penkassa se on hyvä merkki pitää pieni tauko, hidastaa elämää.
Taustalla soi Françoise Hardy.

Toimivuus, turvallisuus ja tarkoituksenmukaisuus ei ole aina niin objektiivista. Harmonia on muutakin kuin osien summa.
Se on itselle sepitetty tarina itselle oikean tuntuisista asioista ja valinnoista.

Kävin kellarissa kaivamassa tarpeistoa, jota en ollut raaskinut heittää tai myydä pois. Todellisia, merkityksellisiä esineitä, odottamassa vielä omaa vuoroaan. Avasin eBayn, etsin muistin perukoilta oikeita hakusanoja. Löysin pari sopivaa, kysyin postitusta.

Nyt kysyn, laitetaanko biddiä?

Runollista.
Ei pääse tigerking raidoistaan.

Fedja, laita vaan tarjousta. Uskon että sun käsissä niistä tulee ehyitä, toimivia ja esteettisiä kudelmia.

todellakin. pelkkää support

Minäkin vastaan että laitahha vain!

Sirkus - 13:48, 17.4.2020 » Ymmärsin, että kirotessani vuotavaa nestelevyjarrua kevyen liikenteen väylän penkassa se on vain kiroamista kevyen liikenteen väylän penkassa. Säätäessäni Mafac Racereita kevyen liikenteen väylän penkassa se on hyvä merkki pitää pieni tauko, hidastaa elämää.
Je suis fraternité Mafac Racer! Hienosti kiteytetty ja odotan jatkoa.

<33333

Tältäkö se näyttäisi, jos aa-kerholainen tulisi baariin huutelemaan, että ottaisko kuitenkin lasin hyvää portviiniä tänään.

Kun kaikki tietää, että enää on myöhäistä estellä.

:–)

SuicideHub - 15:24, 17.4.2020 » Tältäkö se näyttäisi, jos aa-kerholainen tulisi baariin huutelemaan, että ottaisko kuitenkin lasin hyvää portviiniä tänään. Kun kaikki tietää, että enää on myöhäistä estellä.
Mietin täsmälleen samaa!

Sanoisin, että tämän alustuksen jälkeen olisi huutava vääryys jättää ns biddi ulkopuolelle

Tee se.

Mulla on neopotentiaalinen retkipyörä, mutta parhaat retket tähän mennessä tein silti retkipyöräksi viritellyllä rollerilla, jossa oli erilaisia hätäratkaisuja paikkaamassa vanhempia hätäratkaisuja. Hetkeäkään en vaihtaisi pois.

Sattui löytymään keväisellä nurmikolla kuvattu kiinnostava aihio, jossa kaupan sulkeutumiseen muutama tunti. Lähtöhinta oli hyvin kohtuullinen, ja aihion kunto, koko ja ominaisuudet plussan puolella.

Kysyin postitusta, joka eBay-myyjien kanssa onnistuu usein mukisematta. En tiedä ranskalaisesta postijärjestelmästä tai kulttuurista, mutta usein asiat laitetaan järjestymään. Eri asia kuin vaikka brittien kanssa.

Laitoin vielä varovaisen tarjouksen, koska lähtöhinnan lisäksi suora tarjous oli sallittua. Myyjä laittoi vastatarjouksen puolivälistä. Sovimme kaupat Automotosta.

Rungossa on muutamia kiinnostavia juttuja. Hienojen lokasuojien ja tarakoiden ohella perushyvät valot, joille on siistit valmiiksi mietityt johtojen vedot. Lisäksi on tapit jarruille, ja tässä tuleekin jännä juttu. Ne voi olla keskivetojarruille, canteille tai sitten jotain muuta. En uskalla vielä edes arvata. Tapit on kuitenkin niin alhaalla, että uskallan veikata canteja.

Vaikka runko on oletettavasti 50-60 -luvulta, on siinä takavaihtaja chainstayhyn kahdella kiinnittyvää mallia. Tai siis, sellaiselle takavaihtajalle on kiinnitys. Nämä on kuitenkin ikivanhoja, usein jostain 30-40 -luvuilta. Vaakaputkessa on Simplexin vipu, jollaisia on käytetty tavanomaisemman korvakkeeseen kiinnittyvän vaihtajan kanssa. Saa nähdä mitä tuohon keksii. Tollaiset chainstay-kiinnitteiset vaihtajat ovat usein tosi kalliita, vaikka lähtökohtaisesti sellainen kovasti kiinnostaisi.

Tää on luultavasti 650b-kiekoille. Kaivoin kellaria jossa on yhdet teräksisiin Rigidan vanteisiin kasatut rumpujarrukiekot, joista saisi vanteet, vaikkakin voi arvata miten huono idea se on. Vanhojen alumiinivanteiden metsästys ei nyt kiinnosta, mutta ei sitäkään suljeta pois.
Uustuotantona saa siistejä, mutta koetan pitää uustuotannon osat minimissä. Jos mietit miksi, lue aloituspostaus.

Kaivoin kellarista yhdestä vanhasta projektista ylijääneet Stronglight Competition -kiilapulttikammet. Ne ovat sirot ja verrattain kevyet, ja niissä on hyväkuntoinen ratas joka kestää varmaan toiset 60 vuotta. Olisi sekin homma joka vielä tässä vaiheessa harrastusta kokematta, kiilapulttikampien uudelleen asennusta. Ei näyttänyt mahdottoman vaikealta.

Todennäköisesti pitkästä perästä johtuen ollut “kaupunkipyörä” viiksimallisella tangolla mutta on saattanut olla dropillakin. Katotaan vähän kun pääsee luonnossa katsomaan, että minkänäköinen homma.

Automoto ollut ymmärtääkseni aika suosittu merkki, ja niitä on jonkun verran tullut Suomessakin vastaan. Usein niissä on hienoja muhveja ja apila-aiheita.

Jokseenkin tämänkaltainen on ollut varmaan kyseessä alun perin.

Tässä näkyy myös vaihtaja.

edit.

Toisaalta tarakat ja canti-tapit vois myös viitata että kyseessä on ollut enemmän randorunko… hmmhmm…

https://forum.tontonvelo.com/download/file.php?id=112129&sid=347b55707287cc0fbca79683f4b9933f

Friends don’t let friends buy French

mihin des baguettes et des ails ajon ajaks?

Sirkus - 16:50, 17.4.2020 » Tää on luultavasti 650b-kiekoille. Kaivoin kellaria jossa on yhdet teräksisiin Rigidan vanteisiin kasatut rumpujarrukiekot, joista saisi vanteet, vaikkakin voi arvata miten huono idea se on. Vanhojen alumiinivanteiden metsästys ei nyt kiinnosta, mutta ei sitäkään suljeta pois.
Rimpuilee, rimpuilee :D

^
Noh, taitaa nimim. wheelhopilta löytyä samankaltaista päänvaivaa omankin vyön alta joten vietsissä lienee ihan ystävällinen sävy.

Löysin myös tällaisen Vanoli-merkkisen randonneur-pyörän 40-luvulta, joka on monelta osin aika samankaltainen kuin tää lähtökohdan Automoto ja vois hyvin olettaa että on 60-lukua vanhempi. Myös tän speksit toimii aika hyvänä mallina tälle projektille.

Tässä vaiheessa voisin jo tiedustella jotain asiaan sopivia 100/120 napoja, matalalaippaisia esim. Atomeja. Yks etunapa on jossain jemmassa ja kaikenlaista Maillardia löytyy, mutta tässä ois ehkä hyvä olla mahdollisimman vähäeleiset. Katotaan mitä keksitään.
Jarrujen ja vaihteiden osalta myös olen kiinnostunut mitä on tarjolla.

Tää Albert Camus -vaihtaja kiinnostaisi.

Automotohan tais olla ihan arvostettu merkki aikoinaan. Suomestakin löytyy useampi entisöity. Nimimerkki heebahilta saattaa löytyä osia ja vinkkejä. Multa saattaa löytyä Mafacin cantit vielä jostain.

Jos tulee läpiastuttavia parisuhdetarpeita niin tommonen Automoto on Hesassa myynnissä:
https://www.tori.fi/uusimaa/Hopeinen_naisten_pyora_68144001.htm?ca=18&w=1

Sen verran kallis ettei ehkä ketjunsuojuksen ja kellon takia kannata ostaa.

Voin lahjoittaa nää sulle projektiin, tarvitsit tai et.