P: Rossari 26"

Syksy tulee ja tekee mieli polkuja rymistelemään. Siispä kaivoin esille projektin joka joskus hautautui muiden romujen alle.

Faijan vanha fillari. Pyöräliike Saarion kasaama, italialainen (orio 7020) alumiinirunko XTR osasarjalla. Tarroissa luki “Rossario”, raaputin O:n pois ja tein Rossarin. Murheena tässä on vaan chainstayssa muutaman sentin mittainen halkeama. Oletan, että tuo olisi kuitenkin korjattavissa? (Jos tuntee Turun seudulta jonkun alumiinhepun, niin saa vinkata…)

Ajatuksena tehdä täysjäykkä sinkula. Pienellä rahalla. Sinkulointi sinkulakitillä ja ketjunkiristimellä kait. Melkeen kaikki osat on valmiina, keulaa lukuunottamatta.

Nyt eniten askarruttaakin se keula. Ja jarrut. Levyjarru edes eteen kiinnostaa. Napavaihtoehtoina hyllyssä on kirkkaat XTR tai mustat jotku paskemmat shimpat. V-jarrut löytyis jo. No josko ostais ainakin levarikiinnikkeellä olevan keulan ja katsoo sitten miten etenee.

Tämä olis halpa, mutta vain levylle.
http://www.planetx.co.uk/i/q/FOOOCR26DO/on-one-cromo-26er-mtb-fork-disc-only

Tämä taas kalliimpi, kevyempi ja tukee molempia jarruja.
http://www.chainreactioncycles.com/fi/en/kinesis-maxlight-xlt-forks/rp-prod49590#

Noh, varmistan ensin tuon rungon korjauksen ja toivon, että projekti saa tuulta alle!

hieno projekti

rossari kiinnostaapi

Chainstay tuskin on erityisen ohutta putkea, joten luulisi hitsauksen onnistuvan. Sanoisin melkein, että kannattaa teettää jos halvalla saa, mutta minnekään pajalle ei kannata viedä kalliilla teetettäväksi, ellei rungolle ole erityistä tunnearvoa!

Huomioisin edellisille vaihtoehtoina myös Surlyn haarukat, esim 1x1. Mutta saattaisin silti nähdä järkävempänä kuituun satsaamisen.

Mistähän noita Surlyn kamppeita kannattaisi euroopan alueelta katsella?
En ole muistaakseni koskaan ajanut kuitukeulalla, mutta onko tuntuma huomattavasti erilainen vai puhutaanko lähinnä painon säästöstä?

edit. Näemmä Foxcomp tuo Suomeen Surlya. Täytynee kysäistä sieltä. Nettikauppaa euroopassa?

Turussa: http://foxcomp-turku.fi/

Euroopan alueella esim.:

http://www.bike24.com/1.php?content=8;navigation=1;menu=1000%2C2%2C208;search=SUR161644;product=61827

Kappas vaan! Kiitos.

Tuosta käytetty Surlyn keula, cantitapeilla ja levarikorvakolla eikä pahan hintainenkaan:

^Kiitos vinkistä, keula kotiutettu!

Edelleen jos jollain on Turun seudulla alumiinihitsaus-yhteyksiä niin ois kova.

Aissaakutti. Uuden keulan ruotoputki on tietysti kierteetön ja rungossa kierteellinen ohjainlaakeri sekä kiva quill stemmi valmiina. Ostaakko uusi laakeri ja ohjaamo vai koittaa kierteyttää tuo keula?

Mahdollinen ostoslista:

-ohjainlaakeri
-ysärimaasturiin sopiva ohjaamo (ahead stemmi, suora tanko tahi raiseri (musta ois kiva)
-levyjarru
-spd maastopolkimet

Useita kyseenalaisia modauksia tehneenä suosittelen vaihtamaan laakerin ja ajamaan kierteettömänä. Jos putkessa riittää vahvuus niin ei se kierteyttäminen ole mahdoton ajatus. Onko ruoto alumiinia vai terästä?

Katkaistu ja kierteytetty haarukka jää melko huonosti hyödynnettäväksi muissa projekteissa, varsinkin kun pyörän emäputki on noin lyhyt. Tosimiehet toki jatkaa niitä miggiliimalla.

E: Epäselvä korrelaatti. Lyhyttä ruotoa jatketaan

Ruoto on terästä ja uskoisin, että vahvuus riittäisi kierteytykseen. Ehkä se on kuitenkin parempi vaihtaa kierteetön laakeri. Rahaa ja aikaa siihen kierteyttämiseenkin menisi. Eteenpäin!