P:roject Red

Piti saada uusi pyörä. Kumiluodissa olisi ollut myytävänä käytetty alumiinirunko. Jostain syystä pidän kuitenkin teräksestä. Palstalla oli myytävänä punainen Kongan runko, Columbusta. Runko oli minulle liian pitkä. Sitten ostin punaisen Fuji Track rungon, Reynolds 520 terästä. Taitaa olla liian pitkä minulle. Katsotaan, mitä tästä saa aikaan.

Kävin pyöräpajalla feissaamassa rungon sekä penkomassa laatikoita. Löysin kotoa löytyneille kuulakupeille kavereiksi kaksi sopivaksi arvioimaani kartiota sekä yllättäen kehällisen sopivan kokoisia kuulia. Puristin kuulakupit paikalleen. Kartiot ja kuulakehä jäivät siististi ziplok-pussiin odottamaan etuhaarukkaa.
Painoa on tässä vaiheessa 2.3kg.

Keräilin sekalaisia osia ja työkaluja jatkaakseni myöhemmin perjantaina.

Kyse on tietenkin Teräksen Arvoituksesta, joka ei anna meille rauhaa ja jonka perässä meidännon vaellettava aroilla ja vuorilla, kautta KROMin (4130).

Teit oikean valinnan, kun jätit alsan kauppaan ja tartuit teräkseen. You must learn its discipline.

Hieno runko, Fujit ovat siistejä.

oon kuullu et sahaa toptubest ja viistoputkesta palasen ja teippaa carboniittiteipil kasaan nii tulee stiff-up runko.


Satuin nousemaan myöhemmin, mutta silti kohtuullisen aikaisin aamulla, nauttimaan hiljaisuudesta. Koska tarvikkeet olivat siististi laatikossa, ne houkuttelivat jatkamaan projektia lyhyen aikaa ennen muita päivän aktiviteetteja.

Keltainen haarukka jäi odottamaan vielä lepäävää, kenties sinistä, projektia. Niinpä kävin hakemassa punaiseen runkoon mahdollisesti paremmin sopivan valkoisen etuhaarukan. Sitten osalaatikosta nousi ziplok-pussi ja vihreä litiumvaseliini. Täytin kuulakupit vaseliinilla sekä asettelin ziplok-pussista irtonaiset laakerikuulat ja kuulakehän paikoilleen. Painoin toisen aiemmin löytämistäni kuulakartioista kevyesti vasemman käden sormin ruotoputken juureen. Sujautin ruodon emäputken läpi ja pudotin toisen kuulakartion sekä muovisen kiristyskartion paikoilleen. Kartioiden päälle asetin löytämäni muovisen suojan ennen epämääräistä valikoimaa korokepaloja, sopimattoman pitkää ylijäämäkannatinta, ruototulppaa ja sekalaista kantta ruuveineen. Kiristin kokonaisuuden sopivalle tiukkuudelle ja kiinnitin kannattimeen vanhan ohjaustangon. Tästä tulikin yllättävän herkän tuntuinen, mutta epätasapainoisen värinen.

Tässä vaiheessa vaaka näytti painoksi 3706 grammaa.

ihanaa tarinointia

Illan tullen talo hiljeni ja päätin rentoutua vielä hetken ennen nukkumaan menoa. Avasin sanomalehden pöydälle ja asetin rätin, öljypullon, pumpulipuikon, nippeliavaimen, nippelit ja pinnat eli puolat lehdelle. Kastoin pumpulipuikon öljyyn ja öljysin vanteen pohjassa olevat nippelien reiät kevyesti. Sitten kastoin pinnanipun kierrepään öljyyn ja napautin ylimääräiset öljyt lehdelle. Poistin pumpulipuikosta öljyisen pumpulin ja käytin puikkoa nippelien asetteluun vanteen reikiin. Pumpulipuikon varsi on siihen juuri sopiva ja sillä on helppo kiertää nippeli alkuun pinnan kierteelle. Puolasin navan vanteelle kolme pinnaa ristiin. Kiristelin nippelit alustavasti sormin ja päätin jatkaa rihtaamista aamulla.

Ennen nukkumaan menoa punnitsin vielä tuotoksen. 914 grammaa on mielestäni aika hyvä takapyörälle.

1 Like


Etupyörä: Kinlin XR-200 vanne, cnSpoke 424 254/2 aero pinnat, cnSpoke 14G-B nippelit, OEM (Bitex TKF10?) napa
Takapyörä: Kinlin XR-200 vanne, DT Swiss Competition pinnat, DT Swiss nippelit, Novatec A566SBT napa
Renkaat Vittoria Zaffiro Pro 25-622, Vittoria sisäkumit
Kammet Andel RSC 165mm, OEM keskiö 103mm, Exustar SPD polkimet, 1mm aluslevyt
Ketju KMC Z1 Wide
Bianchi K-VID kuituhaarukka, Ritchey ohjauslaakeri irtokuulilla, FSA expanderi ja topcap
Selle Royal Aspide satula, KCNC tolppa, Fuji panta
M-Wave 600mm riser, M-Wave gripit, Zoom stem
Campagnolo Veloce jarru, Dia-tech mx2 kahva, Shimano bulk vaijeri, kuori ja päätyhylsy

Ohjauksessa on aavistuksen välystä, joka johtunee liimatun kuulapedin päällä olevasta irrallisesta hieman syöpyneestä alakartiosta. Jos tuon kiristää muuten hyväksi, niin syöpymä aiheuttaa tuntuvaa epätasaisuutta. Pitäisi vaihtaa laakeri. Tai koko pyörä.

8 Likes