P:rioriteetit kuntoon

#jotainihanvitunmuutapaskaa #12sivuasössötystäilmanrunkoa #mitänäitänyton #lisääMomenttiataustamusaksi

Vituttaa enkä osaa käsitellä tuntemuksiani joten turrutan tuskan speksaamalla. Oikeestaan ihan turhaan mitään projektilankaa teen koska visio lopputuloksesta ja sen saavuttamisesta on jo aika selvä, mutta en et jaksa keskustella tästä kolmessa eri topikissa joten

Tästä lähdettiin liikkeelle, mutta koska ajan nykyään työni puolesta polkupyörää, tajusin tarviivani jotain millä selviää talvesta Hesalanmäen Hessoissa. Koitin pitää budjetin ihan max parissa sadassa koska haluisin pikkuhiljaa muuttaakin sinne Hessoihin myös päästäkseni ns. vittuun täältä yhteistä pyörävarastoa penkovien nilkkien hallinnoimasta autoilua varten tehdystä periferiasta, mutta tämän jälkeen totesin että vitut mistään vastuullisesta rahankäytöstä ja säästämisestä, nyt speksataan jotain ettei sit myöhemmin tarvii.

Eka hahmotelma:

walto - 0:43, 15.9.2015 » Oon varmaan joskus aiemminkin kysyny, mutta hakusessa runko(setti): -TT max 535 mm, ST mielellään enemmänkin, 660 ihan fine kans (oikeesti, keskiöstä kiskoihin yleensä jotain 710 mm) -Tilaa ainakin 40mm renkaille lokareineen -fiksi/sinkulakäyttöön sopivat dropit -mielellään vielä korvakkeita esim tarakalle, niille lokareille, juomapullotelineille -ei maksa kahden kuun opintotukia Pitäskö vaan a) myydä kaikki paitsi tietokone ja syrjäytyä, b) metsästää torista joku lähes oikean kokonen ysärimaasturi ja täyttää se kompromisseilla ja purkkapatenteilla, c) ostaa 49cm steamroller ja täyttää se kompromisseilla ja purkkapatenteilla vaiko d) tilata ceewayltä setti putkia, viilailla sitä sopivaksi ja lähestyä jotain seppää parin kiljupullon ja söpön koiranpetuilmeen kera?
Orlowski vastaskin vastas jotta yheksän hunttia maksais 100% fvll cvstom ja valmistuis kuudessa viikossa. Tajusin kuitenkin että ihan turhaa laittaa sellasia rahoja yhtään mihinkään koska ei ihminen kummiskaan osaa olla tyytyväinen mihinkään paitsi käyttämättömiin hyödykkeisiinsä, joten koitan hommata ees vähän käyttämättömiä hyödykkeitä tän projun lisäks. Osan hyödykkeistä käytin jo:
walto - 1:18, 16.9.2015 » http://i.ebayimg.com/00/s/NDY1WDY2OA==/z/WdYAAOSw9N1VzgoX/$_12.JPG Mustat, 32h, pari. U/M skaalalla varmaan aika kaukana ämmästä mutta kai noilla mieluummin ajaa kun turpaansa ottaa. Kohta palaa rahaa.
Hikky - 2:16, 16.9.2015 » ^Sebu tulossa?
Ja joo, himosin eka Turun Foxcompissa tarjouksessa olevaa mvstaa 49cm rolleria mutta eihän siihen oikeesti mitkään renkaat mahu ja pirun matala geometria ja lokarit ja tarakka ois kivat (vaikka taitaahan noissa rollereissa nyttemmin olla lokarikorvake ja kohta varmaan kaikki kuviteltavissa oleva), joten parin unettoman yön jälkeen tajusin Sebun mahdollisuudet.

Funtsin kokoa siitä 51 ja 54 väliltä ja näin 173cm “torsorajoitteisena (ala)raajamestarina” oon oikeesti vähän sitä mieltä että 51 vois olla se juttu, oon meinaan aina viitannu kintaalla satulaputken pituudelle (koska se on aina liian lyhyt) ja tuijottanu sokeasti vaakaputken pituutta. 545 mm Nishiki konversio tuntui liian pitkältä, 535 monivaihdesojottaja Miyata on aivan passeli ja 515 Chesini saattaa aiheuttaa jotain omituisia ranne- ja peppukipuja, joten ehkä se on jo liian lyhyt. Nää kaikki siis ilman setback, pöllityssä 520 Rossinissa oli setback ja ehkä snadisti ranteet kipeyty, mutta en ehtiny ajaa sillä niin paljoa että tietäsin johtuko se repusta, hanskoista vai ajoasennosta vai siitä että olin sammunu oikeen käteni pääle. Kaikissa kans joku 70-90 mm stemmi paitti Rossinissa 115. Mutta taidan vaan koeajaa sen 54 koon ja katua myöhemmin.

Osalistahan on aika valmista kauraa jo kuten mainittua. Ensinnäkin

http://www.londonbicycleworkshop.com/images/Deda%20Streetissimo%20Handlebar%20Black.jpg
Mustat openprot kirkkailla revoilla, kirkkaat ultegran fc6600 kammet koska HT2 varmaan ihan jeppis, musta 53t limppu ja surlyn 22t ratas, kapeena tietty molemmat niinku myös KMC X8-99. Jonkun ensifiksistä ostetut tektron peruspaskat jarrut koska tektro tekee parhaat vannesorvit. Joo, monikossa eli eteen ja taakse koska ajan fiksiä kahella jarrulla.

Koska TALVI TULEE niin en ees jaksa pohtia mitään slicksihommia vaan ostan tyyliin 32mm Mountain Kingit, origamina tietenkin. Eipä tossa juuri mitään muuta mielenkiintosta tuu olemaan, jonkun tarakan hommaan taaksekin ja koska Sebun mukana ei taida tulla ohjainleekeriä niin Ritchey Logic V2 koska halpaa kuraa enkä oo ikinä saanu ohjainlaakeria ajamalla rikki.

Sit joskus kun yhteistä taivalta on takana kymppikerhoon saakka ja molemmat ollaan nähty ja ymmärretään ja hyväksytään toistemme hyvät ja huonot puolet niin jos pyörä oikeesti tuntuu olevan Se Oikea, lupaan joskus lauantaina saunan jälkeen varovasti kysästä siltä josko se sittenki haluais kumitissit levari- ja vaihdekorvakkeet. Sit sojotettas yhessä vaikkapa Kilpisjärvelle jossa nautittais joku kahenkympin punkku suoraan pullonsuusta kuunnellen samal vähän Arionii.

Jooh.

Koon arpomisen perusteella joko:

  • bike fitting ammattilaisella ja usko mitä se sanoo, TAI
  • oppirahat

Lähes kaikki jotka kuvittelee olevansa mittasuhteiltaan outoja, on joko nöösejä tai outoja ihan muuten vaan.

walto - 12:30, 16.9.2015 » ilman setback
+ ranteiden kipeytymiseen vaikuttaa myös stack. Pienempi runko on yleensä myös matalampi jos ei ihan hitosti sojottele.

Myöskään vaakaputki ei kerro totuutta, mulla on 3 runkoa 54,5-56 vaakaan, jotka on kaikki käytännössä saman pitusia. Perus kantti x kantti -rungossa sulle passeli ois arvaamalla 53-54.

Olen 173cm ja tässä mun modernien pyörien koot:

retkipyörä Stavanger 53cm, 90mm stemmi ja droppi, kesän ajojen jälkeen voisin siirtyä 100mm. Tätä pyörää käytän myös kaupungissa niin toi stemmin vaihto on vähän kyseenalainen, jos pidempi reissu ois tiedossa niin sitten vois huoletta pidentää ohjaamoa.
maantiepyörä Genesis Volare 52cm, 90mm stemmi, sama juttu, pidempi stemmi vois olla
maastopyörä Ritchey p650b, 90mm stemmi

Custom fillaria en vieläkään lähtis tilailemaan, joku muu on miettinyt kaiken jo puolestani (pyörävalmistaja). Jos mulla ois sebu niin se ois 54cm.

Ei jumalauta, ei helvetti, tommosilla mittasuhteilla jos oot runkoa tilaamassa nii ensiks kyllä fittingiin :slight_smile:

walto - 12:30, 16.9.2015 »

Oon varmaan joskus aiemminkin kysyny, mutta hakusessa runko(setti):
-TT max 535 mm, ST mielellään enemmänkin, 660 ihan fine kans (oikeesti, keskiöstä kiskoihin yleensä jotain 710 mm)

Onko sulla siis visio pyörästä, jossa ei ole yhtään satulatolppaa ulkona?

Ei, mulla on syviä traumoja siitä kun isot pojat sano että mulla on liikaa tolppaa näkyvissä.

Tähänastisen kehityksen oleellisimmat kohdat:
Nishiki, josta luopuessa sain ihan rahaakin vastineeksi vaikka siinä vaijerilukko onkin. Olin typerä ja pidin satulaa todella edessä, alaotteella en juuri viihtynyt. Vähän tuntu pitkältä tämä.
Miyata, jolla on nyt sojotettu ja muutenkin ajettu ihan kiitettävästi. Istuu hyvin ja ajan vaihtelevasti about kaikilta otteilta, mutta myönnettäköön että alaotteelta selvästi muita vähemmän. Pirun hauskaa se on sillon ku siihen taipuu.
Chesini, jossa samaa fiilistä otteiden suhteen ja jonka myötä päädyin kokeilemaan riseria seuraavassa pyörässä. Tää saatto olla turhan lyhkänen.
Rossin, jolla en tainnut ehtiä satastakaan ajamaan, mutta vaikutti noin 50 km testivedon jälkeen olevan aika sopiva, ehkä oisin koittanut lyhkäsempää stemmiä, mutta tuo 115 mm myytiin mulle 100 millisenä enkä ostohetkellä jaksanut tarkistaa enkä sillä hinnalla jaksanut jälkeenpäin nillittääkään.

Mulla on myös visio siitä että toi 54 runko hyvällä riserilla voi hyvinkin tuntua todella buenolta. Nishikin kuvan ottamisesta on vähän reilu vuos ja sillä välin oon tutustunut venyttelyn ihmeelliseen maailmaan ja siten saanut myös perusteluja noin järkyttäville saddle-to-bar-dropeille (typeriä ne silti on noin pääsääntösesti).

Koska oon internetmeemien aallonharjalla ja en malta odottaa seuraavaa AMAa niin… Tolppas näkyy :smiley: kantsisko poistaa :smiley:

walto - 12:30, 16.9.2015 » quote>Hikky - 2:16, 16.9.2015 » ...parin unettoman yön jälkeen tajusin Sebun mahdollisuudet. [Funtsin kokoa](https://www.yksivaihde.net/old/25225/613191) siitä 51 ja 54 väliltä ja näin 173cm "torsorajoitteisena (ala)raajamestarina" oon oikeesti vähän sitä mieltä että 51 vois olla se juttu...
Hommaa se 54 niin harmittaa vähemmän. Tai siis ei harmita lainkaan. t. 169cm / 54 sebu

51 ajaa, 53 hyvä ja 54 menee.
T:173 51&53

Kävin koeajamassa:

Irvistys on tuskainen vaikkei välttämättä siltä näytä.

Ilmeisesti eilen tehty tilaus velotettiin kortilta vasta tänään joten ostoraja ei riittänyt kotiuttamaan runkoa vielä tänään, mutta perjantaina teen uuden reissun Hesalanmäelle.

Kääntyessään alas Kalevankadulle tunsi hän silmissään ilta-auringon hiipuvat säteet ja perseessään tutun ja turvallisen satulansa välittämän aistikkaan mukulakivikokemuksen jota sävyttivät muistot kautta aikain paskimmasta työvuorosta ikinä. Joinain päivinä ei vain jaksaisi, joinain päivinä kontrastit ovat suuret ja vastoinkäymisten summa tuntuu tulolta, mutta siitä huolimatta hän jaksoi rullailla tiensä päähän ja kiinnittää ajokkinsa kiekonvääntimiin jättäen vain pinkin kylmälaukun todisteeksi äskettäisistä kilometreistä.

Kävellessään liuskaa alas huoltopajan kellariin saattoi jokainen raskas hetki häipyä mielestään kuin se olisi epätapahtunut, ja tervehtiessään henkilökuntaa ei hän enää muistanut sitä hetkeä kun klossit eivät tahtoneet asettua polkimiin ja pienen rähmäämisen jälkeen kuormaa paikoillaan pitävä mustekalakin irtosi kiinnikkeestään, eikä edes sitä hirveässä kiireessä suoritettua eksymistä Ullanlinnan sumuisille käytäville. Hän eli hetkeä jota oli odottanut jo aivan liian pitkään eikä siksi kyennyt muistamaan mennyttä, eikä liiemmin tulevaakaan. Vain minuuttien päässä odottava maksutapahtuma oli vasta etäinen karikko onnen valtameren kirkkailla ja tyynillä vesillä, eikä hän jälkeenpäinkään tulisi sitä muistamaan kuin korkeintaan synesteettisina muistikuvina ajatellessaan kaikkia niitä verikokeita varten tehtyjä pistoksia, jotka eivät sittenkään jääneet ikiajoiksi kirveltämään.

Pari hermostunutta mittausta ja hetki in-outtia vanhan kunnon visan kanssa riittäisi havahduttamaan hänet siihen todellisuuteen, jossa hän ajoi onnellisena PääHesalanmäen katuja varovaisesti pidellen samalla uutta rakkauttaan dominoivassa kädessään. Se tuntui hänestä vieraalta, mutta irti päästäminen ei ollut vaihtoehto. Runko oli nyt hänen ja tulisi olemaan hänen myös kaikissa ylä- ja alamäissä, eikä hänellä ollut siihen sanavaltaa vaikka niin saattaisi äkkiseltään luullakin. Olkoon hehjuumeja takana vaikka enemmän kuin sielu sietää ja olkoon randoilua edessä enemmän kuin mies sietää, ei hänen verkkokalvoilleen piirtyisi kuvaa loittonevasta Sebusta sen kiihdyttäessä tasaisella voimalla kohti planeettamme keskipistettä vain osuakseen siihen mitä kyseisen sillan alta sattuisi löytymäänkään.

Ja loppu onkin jo historiaa,

Mutta voittaja tunnetusti kirjoittaa historian, ja sinä iltana hän todellakin voitti. Harva meistä kokee ensimmäistä lenkkiään uuden kumppaninsa kanssa sen ollessa vielä täysin palasina, vaan se ei protagonistiamme haitannut. Varovaisin kierroksin hän pyöritteli kohti kotiaan ja tunsi kuinka ajatusketjut muovautuivat päässään uuteen uskoon tehden hänestä alati avoimemman ajatuksille hempeän musiikin korvanappikuuntelusta matkansa niillä osilla, jotka sijoittuivat Espoona tuntemaamme periferiaan.

Käsivarsi kolmioiden läpi taiteltuna hän puuskutti ilman ajovaloja, sillä hän tiesi hymynsä loistavan niin kirkkaana ja erottuvaisena (disclaimer: ei vaan ollu pimiää) ja puuskutuksensa kuuluvan matkojen päähän jokaisen puuskahduksen kertoessa omaa tarinaansa siitä kuinka nuori mies kokee riemua uudestaan jopa siinä määrin että pelkää haluavansa hylätä vanhan. Niin jokainen henkäys sai välityksen tuntumaan kevyemmältä, vaikkei hänen keuhkoistaan lähtenytkään vaijeria kummallekaan vaihtajalle. Jokainen hönkäys, jokainen ajatus, jokainen rulla ja jokainen ohitus ja kohtaaminen kuljetti häntä omalla lihasvoimallaan alati lähemmäksi ja iäksi kiinni siihen hetkeen kun hän saapuisi perille ja ottaisi paskan kännyräpsyn “siitä”.

Osat saapunee ens viikolla, mutta spacerstäckkiä hän ei tajunnut tilata

Tosi kiva kun värkkäilen tätä aina yökukkumismoodissa mutten jaksa kaivaa kunnon kameraa esille vaan otan paskat kuvat paskassa valossa. Tänään sain kummiski aikaseks, ihan ensteks laittelin kotelosuoja-aineksia putkien sisään kun sellasia sattu olemaan ja onhan se kiva jos tästä kehkeytyy jotain pidempikestoista. Ohjainlaakerin vasaroin paikoilleen paitsi sen alaosan jonka dremelöin halki ja painoin hennosti vastoin haarukan kruunua.

Nykytilanne:http://i.imgur.com/ZxnflIn.jpg

Takakiekko pitää vielä viimeistellä ja laittaa 1 mm prikka takarattaan ja rukkorenkaan sekä keskiömuhvin ja vetopuolen kupin väliin.

Lisäksi vois puol senttiä hommaa vielä avaruudetusta stemmin ylle ja sahailla ruotoputken mittaansa vasta sit kun on ajettu. Etutarakkaa pitää modailla ennen asennusta ja jotkut biltsulokaritkin vois hommata.

Kahta jarruakin koitin sovitella mutta törmäsin ongelmiin:

Toi tarakan vasen tukivarsi on takajarrun tiellä. Wat do? Toisaalta taidan muutenkin hommata uuden parin jarrulänkiä koska edessä ei sitten riittänyt reach, mutta ei toi ongelma välttämättä sillä korjaannu. Oikeastaan mietin että jättäisin vaan sen takajarrun pois koska ajan kummiskin kiinteänä, mutta ehdin jo fiksuna poikana asentamaan kaffat ja lyhentämään grippejä kun toi stree-tissimo onkin joku vipuvarsioptimoimaton hipsteristonga (yllätys yllätys). Oiskohan etujarrulle saatavissa joku välipalikka jotta sitä vois käyttää kummalla vaan kaffalla? Vai onkohan kellään tietoa mikä jarrusetti mahtuis mukisematta? Entä kannattaako ees harkita pidemmän pultin ja jonkun holkin hommaamista siten että niillä siirtäin tuota tarakan tukitankoa etäämmäksi rungosta?

Muuten kyllä ihan kivaa.


Satulakin on vielä hakusessa, Cambiumia oon harkinnu mutta suolanen hinta.

Kun takanakki ja lokari on asennettu niin kattelen salee tarakan noihin alempiin kiinnitysreikiin että saa jotain tolkkua painopisteeseen.

Jtek tekee semmosta palikkaa, jolla yksi jarru toimii kahdella kahvalla, kumpaa vain haluaakaan käyttää. SJS Cycles myy. En kuollaksenikaan muista palikan nimeä.

Sun aiemmat rungot on aivan liian pieniä. Syy miksi ne tuntuu kuitenkin liian pitkiltä on liian eteen työnnetty satula, ei mitkään mittasuhteet. Munin tämän asian itsekin pitkään ja oppirahat on maksettu. “Mun runkokoko” on kasvanut pykälällä tai kahdella tapauksesta riippuen, ja stemmit pidentyny 2-3 senttiä.

Tällehän kuuluu nykyään hyvää. Oon saanu takanakin skidattua jo ihan kiitettävään kuntoon joten lienee aika säästää kumia ja postata kuvia.

Kävin Lasilaakson lintutornilla juomassa termarikaffet ja toteamassa kamerani iham paskaks kun ei ilman salamaa saa mitään aikaan. Pääsin jopa ajamalla perille, yllätyin. Ois varmaan pitäny irrottaa toi pöllövalo ja säätää siitä valaistus, mutta ei raaskinu ku se oli niin hyvin kii.

Yhteiselo ei aina oo ollu niin sopuisaa ja nää kiekot on aiheuttanu poikkeuksellisen paljon rihtausvitutusta, mutta oon suonu sen anteeks ja ollaan kestetty yhessä ilman ammattilaisen apua.

Löysin kyllä SJS Cyclesin valikoimista sen palikan tolle jarrulle, mutta oli niin hävyttömän kallis ja tavallaan tykkään takajarrusta fiksissä joten hain Pelagosta tähän Tektron jarruparin. Takajarrussa tuntuu olevan inan verran liikaa reachia, mutta ketju on taas venyny sen verran että asian sais varmaan paikattua siirtämällä kiekkoa snadisti taaemmas.

Taidan askarrella paskarrella vielä roiskeläpät jostain vanhoista renkaista ja sit odotellaankin että Chinaman toimittaa viimeisen silauksen tähän dadcoreen.