P: Retrotunturista kesäpyörä kengännauhabudjetilla.

Tervehdys enemmän ja vähemmän kokeneet rassaajat.

Lumi on laskeutunut maahan ja talvipyörä on alla joten tuumasin, että nyt on aikaa ruveta rassaamaan itselle kesäkulkinetta. Olen pitkään haaveillut kesäksi kaupunkikäyttöön vähän radikaalimman oloista kulkinetta, mutta opiskelijan nollabudjettilinjalle on vaikea mahduttaa mitään kovin ihmeellistä.

Joten päätin ruveta kasaamaan itse projektipyörää. Lähtökohtana on varaston perältä pelastettu 80-luvun yksivaihteinen Tunturi jonka runko sekä vanteet on terästä ja painaa kuin synti. Ainakin kumit, polkimet ja tanko, ehkä myös satula ja rungon väri menee vaihtoon. Lokasuojat, tarkka ja ketjusuoja saanevat lähtöpassit.

Kaikenlaiset vinkit ja kehitysehdotukset ovat tervetulleita.

Huolla ja ajoon. Tollasesta pyörästä et saa nopeaa tai ripeää lokareita poistamalla, koska muutkin osat ovat painavia. Huollolla ajoon ja tsekkaat vaikka opiskelijabudjettiisi tämän:

E: Toki esimbtarakan voit poistaa jos et käytä, mutta lokarien käytännöllisyysaspekti ehkä omasta mielestäni tollasessa vehkeessä on suurempi kuin ulkonäköseikkojen takia niiden poistaminen.

Jätä loksut.

Käytä maalirahat osiin

Laittasin jotku isot sliksikumet ja pitävämmät polkimet perusteellisen huollon jälkeen. Ei näiden pappapyörien radnessfactor muutu juuri kummemmaksi vaikka kuin tuunaa. Jos on tarpeeksi kova ajomies niin tämmöselläki pääsee täysii.

edit. josta tulikin mieleen, että pitääpä käydä kaiveleen pyörävarastoa vieläkö mun talvipiiska on tallessa.

tuolle pyörälle ei voi tehdä mitää muuta kuin huoltaa parantaaksesi sitä

ehkä uudet renkaat ja voidetta ketjuun ja ride on

älä ala mitää fixietä tekemää

e. tuleepahan selväksi

josbanse - 17:17, 20.11.2015 » E: Toki esimbtarakan voit poistaa jos et käytä, mutta lokarien käytännöllisyysaspekti ehkä omasta mielestäni tollasessa vehkeessä on suurempi kuin ulkonäköseikkojen takia niiden poistaminen.
Loksuhan on kiinni tarakassa (lolwut), joten aisan kanssa joutuu sitte pelleilemään.

Aah katos perhana. No kommentoidaan nyt sen verran, että kumeihin, maaleihin, huoltoon uppoaa äkkiä satanen-pari vaikket sitä enempää ajattelisikaan. Nyt raleighi ostoskoriin ja tästä käyttöpyörä uusilla rasvoilla ja pesulla.

Nollabudjetilla lähtisin ettii käytettyjä osia jostain kirpparilta tai lahjotuksina calya-vaihtokauppoina skenen miljoonalaatikkojen pohjilta. Kirkkaat retropolkimet, joku vähä nätimpi riseri ja stemmi, sekä leveet vaaleekylkiset slicksit alle ni toi on jo bueno. Loksut yms. järkipyörävehkeet heivaa metallinkeräykseen.

asb - 18:20, 20.11.2015 »

Loksuhan on kiinni tarakassa (lolwut), joten aisan kanssa joutuu sitte pelleilemään.

parit tämmöset ja loksu omalle paikalleen, näyttäis mun silmään olevan taka-aisa irrallaan..

http://www.fillarikellari.fi/media/catalog/product/cache/1/image/800x/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/4/0/4029-5814_org_525814.jpg_2.jpg

asi - 18:30, 20.11.2015 » Kirkkaat retropolkimet.
Fauberin vuoksi poljinvalikoima taitaa olla rajoitettu. Mutta jostain uusix-tyyppisistä purkuosapaikoista voi löytyä tyylikkkäitäkin polkimia ohuella akselilla.
ATMyller - 16:43, 20.11.2015 » Lokasuojat, tarkka ja ketjusuoja saanevat lähtöpassit.
Meinasit sit pistää ainoat käyttökelpoiset osat vaihtoon? Hieno mies/nainen. Tollako sä meinasit saada itselles oikeasti radikaalin kulkineen kaupunkiin? https://www.youtube.com/watch?v=AacoxHFYvZw

millon tästä foorumista tuli näin dadcore

en hiffaa. mikset rasvaa, öljyä, kiristele, säädä, ja aja?

ei tuohon kannata hölvätä pennin jeniä. jos näpertely ja maalailu inspiroi, niin esim. pienoismallit vois olla jeppis homma.

jos oikeesti innostut vääntää tosta jotain vastareaktiona vastustukselle ni tee ite häkit polkimiin.

Eikun ihan oikeasti. Lue mitä sä meinaat pistää tosta vaihtoon ja sit kerro kannattaako tosta alkaa ruuvaamaan mitään?

Lähtökohdat:

-Runko ja vanteet terästä, painaa kuin synti.

-Kumit ( I assume renkaat, mut potaatti ja peruna)
-Polkimet
-Tanko

saa lähtöpassit?

Meinasit vielä kruunata homman ja ghettomaalata ton pyörän Mastonin mattamustalla coolimmaks? Sit irroittelet lokarit, tarakan ja ketjusuojan, jotta pääset poimunopeuteen? Rohkee.

Heitterit heittaa, mut harrastamisen ja tälläsen värkkäilyn perusajatus on just se että pääsee iteki tekemään ne virheet joita isot pojat netissä aina kaiholla muistelee.

Go for it.

Never go full retard

Antaa palaa vaan. Talvipyörähän sulla on jo? Sit loksuja ja tarakkaa tarvi olla. Niin lopputulos voi olla jotain tälläistä. Näyttää nopeelta muttei ole sitä.
http://www.fvwa.sitefactory.fi/data/8948.jpg
Kuvassa mun modaama Helkama Kulkuri kannutettuna. Tollanen käyrästemmi voi korvata 7-mallisella mutta mikäli on 21mm ruodolle niin haastavampi löytää.

walto - 20:18, 20.11.2015 » Heitterit heittaa, mut harrastamisen ja tälläsen värkkäilyn perusajatus on just se että pääsee iteki tekemään ne virheet joita isot pojat netissä aina kaiholla muistelee. Go for it.
Tämä! Se ite tekeminen tuntuu perkeleen hyvältä vaikka pyörästä ei tuliskaan mikään skenen hyväksymä ja ylistämä taikamiekka. Jokanen ottaa sen ensiaskeleen joskus ja tekee sen ehkä ei niin oikein. Niitä ekoja mokia voi sit myöhemmin lämmöllä muistella ja niistä oppii parhaiten.

Tostahan saa ihan kivan kesäpyörän, kun huoltaa laakerit, kiillottaa ja päivittää renkaat suht ilmaviks tanwalleiks tai mikä ikinä sit miellyttääkään, viiksitankoo ja joku kiva kori missä on kiva kuljettaa kesäjuomaa :slight_smile: