P: Retkikrossari, elikkäs äpäräahma tai mitä hiton mäyriä sitä nyt on

Tärkeä huomio. T:Äpärämäyrä

EDIT: Ja pyörä on kyllä aivan mainio. Just hyvää käppää. :slight_smile:

Odie - 9:56, 10.3.2017 » mietin muuten tässä että kaikki ahmat on äpäräahmoja ellei nyt joku sitten kierrä tuolla metsissä vihkimässä ahmoja avio_liittoon ja näin vähentämässä esiaviollisen ahmaseksin määrää
Ei tuota palvonnan määrää selitä muu kuin neitseellinen sikiäminen.

Mutta tääkin pyörä on tosi kiva! En tiiä olisko siistiä/noloa joku pieni liukuma tuosta digicamosta mustaan, mutta se vois vähentää käppäisyyttä tai sitten tehdä vaan hemmetin ruman eli lisätä käppää. Joka tapauksessa mustan rollerin omistajatoverina tuntuu että haluisin kans tämmösen.

JJ90 - 20:52, 9.3.2017 »
RTZ - 11:57, 9.3.2017 » No hemmetti kun on jo nyhrätty juotoskamojenkin kanssa
tutam - 18:18, 9.3.2017 » Tietty poltin edellyttää Marinolin mukana kuskaamista
????? http://i.imgur.com/2m9HFwV.jpg
Marinoitu runkosetti????

Tosiaan, JJ90 mallintama marinol-/vesipullon teline on tulossa, mutten ole vielä ehtinyt/jaksanut säätämään letkunkiristimien kanssa. Ja kyllä se noiden läpivientien oheen saadaan mahtumaan. Muutenkin tulee klämppihommia, koska kuten kuvasta näkyy, on satulaputken telineenpaikat ihan järjettömän korkealla ja arvokasta tilavuutta menee hukkaan. (Rollerissa noi satulaputken paikat on paljon fiksummin.)

Ja kiitti! Tällä on kiva ajella. Ja joo, ei klassisia stongia, kun mun T-Rex -fysiikka vaatii kompaktia kompaktia.

Tarkoitin siis sitä, että en juottanut kiinnikkeitä kolmannelle pullotelineelle, koska se olisi ollut hankala toteuttaa tuon sisäisen viennin kanssa siten, että iso rengas ja lokaritila säilyy.

Pannalla kolmannen telineen laittamisessa ei ole mitään ongelmaa.

Päivitelläänpä tätäkin projektia.

Tämä on ollut nyt reilun vuoden ajossa. Ensimmäisenä talvena oli työajoa sinkulana ja sitten viime kesänä oli Saimaan turneella samalla kokoonpanolla retkipyöränä. Tältä näytti:

Viime vuoden lopulla sitten vaihteistin tämän Shimanon XT-pakalla, Zee-vaihtajalla ja Microshiftin tangonpäänaksuttimella. Hyvin toimi. Maalipinta, joka oli Motönetin Mvstaa kannua, oli kuitenkin aika kehnossa kunnossa, joten päätin maalata tämän ja vetää 2k-lakat pintaan. Samalla hankin Stragglerin keulan, koska halusin korottaa asentoa roimasti ja edellisten omistajien jäljiltä ei orkkiskeulassa ollut tarpeeksi ruotoa. Samalla vaivalla myös Surly-tarroitin, jotta olisin edes vähän Veijon mies, vaikken rolleria enää omistakaan. Kakkaväri löytyi femmalla Decoväristä hyllystä ja 20 eurolla sain 2k-lakat odottaessa.

Viimesin versio kyllä siisti. Sisäiset hommelit viehättää.

Kiitti! Ne on tosi kätevät. Niistä kiitos Odielle, joka noi viritelmät toteutti. Käsittääkseni harjoitustyönä tulevia projektejaan varten. Ja jos en ole ihan väärässä, tämä on nimim. kmw:n alunperin hommaama tsygä. On muuten hyvin tehty noi läpiviennit. Nuo eivät ole pelkät aukot, vaan rungon sisällä on rosteriputkea, eli ovat myös vedenpitävät ja niistä ei mene vettä rungon sisään. Minkä lisäksi kaapeleita on ilo työntää läpi, kun tulevat automaagisesti toisesta päästä vaivatta ulos.

Eniten olen tyytyväinen väriin, joka on just oikea punaruskea Surly-kakka.

Koprofiilis nousussa kun on viemäröinti ja väri kondiksessa!

Ois niitä ruotoja voinu jatkaa :smiley:

Joo, en epäile, etteikö jatkohommat olisi onnistuneet, mutta tuo piti saada korkeampana nopeammin ajokuntoon ja nyt on vähän enemmän tilaa levyillekin. Vanhan haarukan kanssa piti speissailla napaa, mikä ei tietty ongelma sinänsä ole.

Ja: nyt on myös krossi-/sojohaarukka suunnitelmissa olevaa projektia varten…

happo-orgiat - 17:58, 8.7.2018 » Koprofiilis nousussa kun on viemäröinti ja väri kondiksessa!
Kiitos koprofilia ystävyydestä.

Tosi siisti!

Konsta - 21:51, 8.7.2018 » Tosi siisti!
:D

Tää siitä tulee, kun kukaan ei oo sanomassa “älä maalaa”.

Alkaa varmaan pian olla käsillä se hetki kun omakin ultra machina saa reiän viistoputkeen. Nimittäin takavalon kaapeli dynamolle satulaputkesta keskiön läpi ja siitä reiästä ulos. Nykyinen tilanne on epätyydyttävä, etenkin käytännön kannalta.

Kulkeeko sulla tossa sähkö niin ikään epätyydyttävällä tavalla?

Joo, mulla on sen verran paksua toi takavalon johto, ettei mahdu vaihdevaijerin kera tuosta alemmasta läpiviennistä. Keskiöstä voisi toki mennä sisään, mutten ole jaksanut porailla satulaputkea. Tietty ohkaisemmalla johdolla voisi kokeilla.

@Konsta: Kiitti! Oon itsekin tyytyväinen lopputulokseen. Nyt kun kattelen kuvia, niin ohjaamo näyttää vähän hassulta, mutta tuntuu ihan hyvältä sekä ylä- että alaotteelta, joten go figure.

Ei ohjaamossa oo mitään kummaa. Kaikin puolin hieno. No okei toi takalokari on aikamoinen mut ehkä se on osa tän taikaa.

Myönnän: takalokari on ihan hirvee, enkä muistanut viritellä mitään järkevämpää, niin nyt on mentävä tuolla.

Kun nyt tätä päivitin, niin lisään vielä käyttökuvan.

https://preview.ibb.co/kHbHJd/20180718_145153.jpg

Muutamia huomioita.

Kaksikomponenttilakka paukkupullosta tuntuu pitävän oikein hyvin, joskin tähän runkoon jäi vähän jälkeä, koska ideaalitilanteessa tuon lakan pitäisi kuivua noin viikon, kun mun oli koottava tämä muutaman päivän odottelun jälkeen. Nyt lakkapintaan on kuivunut esimerkiksi runkolaukun kiinnikeremmien punoksen muotoinen kuvio. Käytännön haittaa ei tietenkään tästä ole.

Ajoasennon kohdilleen saaminen on minusta tässä pyörässä ollut aina ihan pirun hankalaa. Noihin Sebuihin ja rollereihin saa oikean satulan kohdan yleensä heittämällä, mutta tässä sain satulan kohdilleen vasta usean päivän ajettuani. (Satulaa kuitenkin vähän taaemmas ja koska C17 niin ihan rohkeasti keulimista.) Korkeus vakiintui hyväksi noin 40 mm speisseristäkillä, eli vähän piti tuosta ylemmästä kuvasta laskea.

Noin muuten, onhan toi pyörä, jolla voi pyöräillä. Menee leveää rengasta, saa vaihteet ja sinkulointikin onnistuu ilman kikkailuja, joten aivan hyvä tuo on. Oton modauksistakaan ei ole pahaa sanottavaa. Aluksi olin mieltä, että noi kaapeliläpiviennit on nyt vähän keekoilua, mutta onhan ne nyt ihan sairaan kätevät ja kivat. Ja levarit on vaan pakko olla. Tuon jäykän kuoren kanssa BB7:ssakin on hemmetin hyvä tuntuma.

^ajosentohan on vartin homma säätää kohalleen jos voi ottaa mallia toisesta pyörästä missä se on jo kohallaan: senkun mittaa mittanauhalla ja asettelee paikalleen. Satulan kulman saa kivasti vaikka kännykän kulmamitta-äpillä.

Pyörän levelit alkaa olemaan kyllä sen verran tacticoolit että seuraava leveli ois varmaan joku ak47-teline? :smiley: