P: Raato-mixte

Mitä tehdä, kun aika ei riitä mixte-projektiin? No, aloitetaan uusi mixte-projekti. Tämmöisen raadon sit poimin maantienojasta.

Runko näytti ehjältä, muttei sittenkään ollut aivan. Millähän tuon putken saisi käänneltyä takaisin suoraksi? Murtumispisteeseen asti ei ole taipunut, joten toivoskelen, että tästä saisi vielä pelin.

Ei lämpöä, vanha takanapa/kierretanko/puupala tms. spaceriksi ja sopivasti kohdistettua voimaa? Dave Moultonin blogissa jatkot: Dave Moulton's Blog - Dave Moulton's Bike Blog - Straightening bent seatstays

edit: tsek molemmat mixte-stayt (ellet jo tehnyt), voi olla taivutettu myös by design, ettei kantapäät kolise.

samulivi - 10:36, 30.4.2019 » poimin maantienojasta.
Project name: Rentun ruusu.

Hommasin kerran rungon, jonka takahaarukan leveydestä oli maininta: “kylmämuokattu”. Se siis tarkoittaa, että väännetty väkisin. Kyllä tavallinen teräsrunko yhden vääntämisen kestää.

mikko_n - 12:00, 30.4.2019 » voi olla taivutettu myös by design, ettei kantapäät kolise.
tahi sen tähden jotta voimansiirrolla tilaa olisi...

Jos takapyörä asettuu suoraan eikä putki hankaa kumiin, niin mutka on varmaan em. syistä ihan tarkoituksella tehty.

Mutka on niin siivo, että olisi voinut ollakin tarkoituksella… mutta ei. Toisella puolella putki on viivasuora.

Kiitos vinkeistä, pitääpä hellästi taivutella.

Muuten – nyt kun tuo runkolukon jämä tuossa pisti silmään, niin kysäisen: onko tuollaisia mitään konstia hitsata irti tms., vaarantaako rungon kestävyyden tai onko muuten vaivan väärti?

Toisaalta, jos Crescentillä on ollut tapana tehdä tuollaista vain ketjupuolelle, kuten voimansiirron mahtumissyistä voisi olla perusteltua, niin sitten voisi vielä olla, ettei ole mitään korjattavaa. Mutta sen verran mutkalla tuo pyörä muuten on, että vähän veikkaan että tämä on vain yksi oireista siitä, mitä ikinä pyörän kanssa onkaan tehty.

Voi sen lukon irti sahata tai rälläköidä ja viilata siistiksi. Mut menee helposti putkea kans.

luulisin että ko. putki on laitettu mutkalle jo tehtaalla. se on melko tavallinen käytäntö mixte-rungoissa.

Jos putki on runtattu mutkalle, siitä seuraa takahaarukan toisen hahlon siirtyminen. Jos hahloihin laittaa kiekon ja jos se asettuu rungon suuntaiseksi, niin mutka on tehty tehtaalla.

Takahaarukka saattaa olla takarataspakan takia epäsymmetrinen, joten leveämmällä olevaan putkeen on ehkä tehty “kantapääväistö”.

Biciolli - 21:43, 30.4.2019 » Jos putki on runtattu mutkalle, siitä seuraa takahaarukan toisen hahlon siirtyminen. Jos hahloihin laittaa kiekon ja jos se asettuu rungon suuntaiseksi, niin mutka on tehty tehtaalla.
Tän lisäksi lähtisin tutkimaan asiaa myös vanhalla kunnon narukikalla

https://www.sheldonbrown.com/steel-frame-repair.html

Hei hei, MixteLovin ja Rentun ruusu täällä taas.

Nyt kun sain vähän ylimääräistä rojua pois ympäriltä ja katsottua paremmin, niin kävi selväksi että ei ollut by design, eikä tosiaankaan rengas päässyt pyörimään. Eikä toinenkaan puoli aivan suora ollut, vaan vääntynyt samaan suuntaan kuin ketjupuolikin, vähän lievemmin vain:

Alustavalla vääntelyllä sain takarenkaan pyörimään vapaasti, joskaan ei vielä aivan suorassa saati keskellä:


Nyt oon vähän kahden vaiheilla. Pelastaisinko kaltoinkohdellun cressun vai perushuoltaisinko vaan sittenkin tuon elintenluovuttajaksi löytyneen Monark Oscarin, laittaisin jousto-Brooksin ja ajaisin sinne kuuluisaan auringonlaskuun? Se oli yllättävän mukava ajella, mitä ennen purkamista ehdin kokeilla.

Jos olisin sinä valitsisin jälkimmäisen vaihtoehdon. Jos ei muusta syystä nii vaikka siks että sul on jo yks mixte.

samulivi - 8:56, 16.5.2019 » Eikä toinenkaan puoli aivan suora ollut, vaan vääntynyt samaan suuntaan kuin ketjupuolikin, vähän lievemmin vain:
Ihan saman verran se on vääntynyt. Näyttää vaan erilaiselta, koska putket ei alunperinkään olleet samansuuntaiset by design. Joku on peruuttanu autolla ton kylkeen ja vääntäny sen mutkalle, tms.
Konsta - 8:58, 16.5.2019 » Jos olisin sinä valitsisin jälkimmäisen vaihtoehdon. Jos ei muusta syystä nii vaikka siks että sul on jo yks mixte.
Niin, tai puolisolla on. Mutta kieltämättä empatiat tuohon Crescentin-jämään vähän haalistuneet, kun koko taudinkuva on käynyt ilmi. Myös sekä keskiö että ohjainlaakeri rohisee, eikä ole tietoa korjautuisiko pelkällä putsasuksella ja vaseliinilla.

Sanoisin, että jos täytyy kysellä palstalta kannattaako “paskaa kiillottaa”, niin ei kannata. Näitä tehdään, koska siitä saadaan jotain henkilökohtaista tyydytystä ja jos sitä ei tule luonnostaan, niin se projektista seuraava kokemus on sitte vaan vitutusta.

Se, onko tämän fillarin korjaus teknisesti mahdollista, on ihan eri keskustelu.

Aamen.

asb - 9:20, 16.5.2019 » Sanoisin, että jos täytyy kysellä palstalta kannattaako "paskaa kiillottaa", niin ei kannata. Näitä tehdään, koska siitä saadaan jotain henkilökohtaista tyydytystä ja jos sitä ei tule luonnostaan, niin se projektista seuraava kokemus on sitte vaan vitutusta. Se, onko tämän fillarin korjaus teknisesti mahdollista, on ihan eri keskustelu.
Väkevästi todistat. Kyllä siinä oma vetovoimansa on, että saa hylätystä romusta kulkukelpoisen ja jopa kauniin esineen, mutta tässä yksilössä ei sit ehkä kuitenkaan ollut mitään niin ainutlaatuista, että innostaisi alottamaan näin alusta.

Kuolinaika: 10.34.

No mut asiasta toiseen: Annetaan monien mahdollisuuksien mixterunkosetti hyvien kulkuyhteyksien varrella. Pienellä laitolla tästä upea ajopeli kesän rientoihin!

Hah!