P: Pyöräteline tila-autoon

Osstin keväällä auton, jotta pääsee paremmin laskemaan ja kesällä Lappiin. Kriteerinä oli, et maastopyörien pitää mahtua sisään, jotta voidaan tehdä samalla reissulla niin pyörä- kuin patikointivaelluksiakin ja päädyin 2004-vuosimallin Volkswagen Touraniin. Tätä viikkoa ennen en ollu kuitenkaan “ehtinyt” testaamaan, et mahtuuko ne pyörät tuonne ja aika tiukallehan se meni, mut mahtui kuitenkin. Oishan sen voinut varmistaa ennen ostoakin…

Tein nyt kahdesta lahjoitetusta navasta (Kiitos OKW ja Pasilan Pyörähuolto!!!) ja alumiinisesta kulmatangosta pikakiinnitystelineen konttiin, josta on keskimmäinen penkkirivi poistettu.

Kaikessa yhsinkertaisuudessaan kiinnitin navat tuommoisilla vahvahkoilla velcroilla tankoon sopiviin kohtiin ja sitten tanko samaisilla remmeillä kiinni penkkien kiinnityskiskoihin. Ei muuta.

Sit vaan pyörästä etukiekko irti, penkki alas ja keula edellä sisään ja kiinni pikalinkkuun. sit vaan satulaputki kiinni sivukahvaan ja etukiekko pyörän ja oven väliin. Ja sitten toinen pyörä toiselle puolelle ja kamat väliin.


Alkuperinen topsu:

[s]OtettuVastaan: kaksi pikalinkullista etunapaa

Tarttis rakentaa autoon pyöräteline, mut ei oo roskiksessa yhtään pikalinkullista etunapaa haarukan kiinnityksen perustaksi. Oisko sulla?
vaihdossa voin antaa muutamasta pinnanreiästä revenneen MACK ultralightin.

Käpylä/Hesa[/s]

Voin tuoda lentikseen ainakin yhen.

Kiitoksia Otolle vielä ensimmäisestä! Tänään hain alumiinikulmaa ja virittelin ekan navan kiinni, mut toista vielä kaipais. oisko edes tosiaan rikkinäistä kiekkoo, josta vois leikata pinnat? Hitto oon jakanu omani kaikki pois, niin on varasto tyhjä noilta osin…

Maltsusta hakemalla saat hobokiekon, josta voi varmaan aika pienillä tunnontuskilla paloitella navan irti, jos ei lähempää löydy.

RTZ - 11:48, 26.6.2019 » Maltsusta hakemalla saat hobokiekon, josta voi varmaan aika pienillä tunnontuskilla paloitella navan irti, jos ei lähempää löydy.
pidetään mielessä, jos ei lähempää löydy. mulla ois vaihtarina yksi repun selkälevykin jossain.

Ai niin, sekin oli tosiaan!

Aaah kiitos Pasilan pyörähuolto lahjoitetusta sipsikiekosta!

meen ihan just asentamaan pyörätelineen autoon ja muokkaan tästä projektitopsun, jos homma toimii

Nyt on pyörä pultattu konttiin, mutta uutuutena tuli mieleen kohta takaisin asennukseen menevä loop bar, joka lisääkin pyörän pituutta just liikaa. no, pitää löysätä tangot stemin headplatesta, kun laittaa sisään…

Levyjarrunavasta + jarrulevyn kaistaleesta olisit askarrellut telineen jossa ei voi puristella jarruja vinksalleen. Saako pyörät takaa kiinni kans vaikka turvavöillä varmuuden vuoksi?
Touranissa on hienot nuo tray tables in upright position!

takakiekon vois vetäistä hihnalla tuohon takakontin kulmassa olevaan lenkkiin kyllä, mut ei sillä älyttömästi merkitystä ole. mut ei haittaakaan. Turvavyö ei oikein toimis.

mut joo toinen on kyllä levyjarrunapa, josta tosiaan sais tuommoisen estimen. sit vielä hihnalla vetäis kahvan pohjaan, niin pyörähän lukittuis myös siihen levyyn.

mut joo Toukassa huomaa, että on todellinen perheauto, kun on nuo lasten puuhapöydät ja kymmenittäin erilaisia lokeroita, jonne voi jemmata rusinoita ja vaippapuutereita vai mitä ne käyttääkään. itsellä on aurinkolaseja.

Ei voi muuta ku Touranin takapenkkejä lämmöllä muistaa. Oispa Opelissakin. Voi velcrot lähtee kolaritilanteessa irti/poikki, mutta toisaalta tsygä on sen verran iso esine, että tuskin se tuolta etupenkille könyää. Takakiekon sitominen tuonne tavaratilan kuormansidontalenkkiin on joka tapauksessa hyvä idea, niin voit ajella paskempaakin hiekkatietä ja vetää täysii liikenneympyrään ilman, että tsygät alkaa heilua vallattomasti.

asb - 9:12, 27.6.2019 » Ei voi muuta ku Touranin takapenkkejä lämmöllä muistaa. Oispa Opelissakin. Voi velcrot lähtee kolaritilanteessa irti/poikki, mutta toisaalta tsygä on sen verran iso esine, että tuskin se tuolta etupenkille könyää. Takakiekon sitominen tuonne tavaratilan kuormansidontalenkkiin on joka tapauksessa hyvä idea, niin voit ajella paskempaakin hiekkatietä ja vetää täysii liikenneympyrään ilman, että tsygät alkaa heilua vallattomasti.
Vetäsin navat jo eilen kiinni paksuilla nippusiteillä ja ruuvaan ehkä autoon kiinni isoilla klemmareilla. tuo on kuitenkin kuukauden kiinni, niin ei tartte olla niin pikakiinnitteinen kuin mitä noilla velcroilla olisi ollut. Mut tosiaan ei niillä velcroilla tuo pysynyt yhtään riittävästi.

Puolivahingossa tuli vielä autoa vaihdettua just ennen reissua, mutta tänään todistettiin, että sama design toimii myös Range Rover P38:ssa.

Onko sulla Range? Meni sivu suun nynnyillessä v8 Discovery. Ehkä hyvä niin, mutta hail Land Rover.

Nyt on auto, voi ajella suoraan skuttaan ja pitkälle, pääsee vielä omin voimin kotia.
Neliovinen voi käytännöllisempi kuin kaksiovinen, millainen itsellä oli.