P: Pinarello konversiojuttu

Pyörä jatkanut elämäänsä uudelle omistajalle. Kuvia lisätty.

Tarina on seuraavanlainen. Löysin aikoinaan rungon ihan sattumoisin kun olin tekemässä kauppaa muista osista.

Tästä sen löysin.

Tilailin osat ja väsäsin sitten aika nopeastikkin siitä sinkulan. Hyvin on tullut kilsoja, mutta ei tuo setuppi oikein miellytä. Siitä piti tulla kesäpyörä, no ei tullut. Seuraavaksi ajattelin, että teen sitä sadekelipyörän. Lokasuojat tekee tiukkaa. Nyt on Pinarellon kohtalo vielä etsinnässä.

https://i.imgur.com/hevhjRu.jpg
https://i.imgur.com/TsLOY1j.jpg
https://i.imgur.com/HPZQnFd.jpg
https://i.imgur.com/NvTXksJ.jpg
https://i.imgur.com/GJjZzA0.jpg

Eikö siis nykynen setup iske vai ei iskeny mutta silti kasasit?

Ainakin kuvan perusteella voisi kuvitella, että tuossa joutuu kurottelemaan melkoisesti mikäli mielii ajaa hupuilta. Kompaktidroppi vois toimia paremmin (tarvii varmaan vaihtaa stemmi). Ehkä kans maltillisempaa setbackia tolppaan.

Ja vaikka ei oo AMA, niin ketjusta sen verran että KMCn z510hx kestää huomattavasti paremmin ajoa kuin tuo Shimanon 1v ketju. Saa myös tyylipisteitä.

Raami on kyllä erittäin hieno ja fazerin siniset sopii hyvin väriteemaan. Onkos toi joku 55 pystyyn ja 56 vaakaan?

Siis tää on iha hirvee ja toi ettet saa tästä aikaan toimivaa setuppia tai kesäpyörää tai talvipyörää tarkottaa että toi ei oo tehty sua varten. Voin just ja just auttaa kanssakulkijaa ja ottaa ton fillarin, laita PM.

Konsta - 7:49, 8.4.2018 » Siis tää on iha hirvee ja toi ettet saa tästä aikaan toimivaa setuppia tai kesäpyörää tai talvipyörää tarkottaa että toi ei oo tehty sua varten. Voin just ja just auttaa kanssakulkijaa ja ottaa ton fillarin, laita PM.
Hei tääl on kuule muitaki jonossa.

Tämä ansaitsisi kyllä vaihteet.

Juu jos Konsta tai Trilo ei ookaan kiinnostunut niin tekisin mielelläni tästä neoretron. Lokareita asentelisin mieluummin runkoon, jossa on esim. kiinnityspaikat.

Ah, tällaiset rungot saa mut taas miettimään josko hankkis lisää retropyöriä. Laita vaihteet ja nauti. Mä en enää viitti ees huudella jonoon. :slight_smile:

Trilo - 7:43, 8.4.2018 » Eikö siis nykynen setup iske vai ei iskeny mutta silti kasasit? Ainakin kuvan perusteella voisi kuvitella, että tuossa joutuu kurottelemaan melkoisesti mikäli mielii ajaa hupuilta. Kompaktidroppi vois toimia paremmin (tarvii varmaan vaihtaa stemmi). Ehkä kans maltillisempaa setbackia tolppaan. Ja vaikka ei oo AMA, niin ketjusta sen verran että KMCn z510hx kestää huomattavasti paremmin ajoa kuin tuo Shimanon 1v ketju. Saa myös tyylipisteitä. Raami on kyllä erittäin hieno ja fazerin siniset sopii hyvin väriteemaan. Onkos toi joku 55 pystyyn ja 56 vaakaan?
No kyllähän tästä muuten tykkään kovin, mutta jotenki käyttötarkoitus hakee paikkaansa. Ajoasento tuntuu kyllä liian kurottelevalta. No eihän tuo ketju mikään 1v shimppa olekkaan vaan KMC Z1X Inox! Kyllä about tommoset mitat rungosta saanut.

Mä vaihdoin melkein saman tangon omasta retromaantiepyörästä Dedan Piegaan ja ohjaamosta tuli paljon mukavampi. Taitaa sopia vielä samaan stemmiinkin. Siisti pyörä kyllä mutta itsekin miettisin vaihteita.

Hypään vaihdehuuteluun. Kyllä tää pyörä ne kaipais.

Miksi tää kaipaisi vaihteita?

Musta speksi näyttää hyvältä, jos otat jarrut pois ja fixed gear niin vaiha kehät vielä mustakylkisiin ja tussaa emäputki muhvien välistä mustaks ni 5/5.

asi - 10:32, 8.4.2018 » Miksi tää kaipaisi vaihteita?
Yksivaihteen tila v. 2018

Kas kun ei oo ehotettu krimppausta isoille lihoille, dropperia ja levarien mannisoimista myös.

Nätti tällasenaan, jos tuntuu kurottelulta niin kannattaa kokeilla jotain kompaktitankoi, ainakin männävuosina niitä löytyi 26-millisellä klämpillä myös.

Procraft Road Compact
Soma Highway One
Bontrager SSR VR-C

Tossa muutama vaihtoehto 26.0 clampin kompaktitangoista. Soma menee todennäköisimmin aluquilliin ja saatavuuskin hyvä.

DanielBraun - 10:26, 8.4.2018 » Hypään vaihdehuuteluun. Kyllä tää pyörä ne kaipais.
En kiellä etteikö vaihteet tekisi honoria rungolle, mutta kun edellisistäkin vaihdepyöristä yritän päästä eroon (paitsi maastopyörä). Viehättää tämä yksivaihteinen elämä.

Stemmi länään, matala riser keppi ja fixed gear. Johan iskee.

Välitys näyttää pikseleistä katsottuna aika kipakalta. Mukavampi ajoasennon ohellla vähän lyhyempi välitys vois saada menon maistumaan paremmin.

Jenssen - 11:24, 8.4.2018 »
DanielBraun - 10:26, 8.4.2018 » Hypään vaihdehuuteluun. Kyllä tää pyörä ne kaipais.
En kiellä etteikö vaihteet tekisi honoria rungolle, mutta kun edellisistäkin vaihdepyöristä yritän päästä eroon (paitsi maastopyörä). Viehättää tämä yksivaihteinen elämä.
Yksivaihde-elämä aivan hyvä elämä tämän kaltaiseksi elämäksi. Hyväksyn kyllä nyt niin.

Laita aikakautiset palikat kiinni (jos vielä tallella) ja myy koko läjä jollekin runkoa eri tavalla arvostavalle? Rahoilla voit ostaa vaikka paremmin käyttöösi sopivan vintage/retroratarungon tilalle. Tai talvipyöräksi rungon reilummilla rengastiloilla ja lokasujakiinnikkeillä

Ai ei ollukkaa shimpan ketju :p. Z510hx on kait silti vähä parempi.

Meinasin kans vähän kommentoida foorumin nykytilaa kun vaihteita huudellaan. Tääl on vähän tämmönen “fixi tai vaihteet” - vaihteet meno. Sinkulana toi on kuitenkin varmasti herkullinen pyörä ajaa. Säästät selvää rahaa ja hermoja ku jätät vaihdehommat.

Tosiaan teräsquill vois olla kova. Mua ainaki pelottais taivutella aluquilliin droppia, kun pitää kait kuitenki vähän vääntää? Kiva kompakti ja kivat kahvat niin johan parane asento. Tuleeks tällä hetkellä selkä kipeeksi?

Trilo - 12:56, 8.4.2018 » Tosiaan teräsquill vois olla kova. Mua ainaki pelottais taivutella aluquilliin droppia, kun pitää kait kuitenki vähän vääntää?
Toisiin quilleihin menee konpakti ihan ok, toisiin ei. 3T:n Record84 paras, kun siinä on alla pikkuruuvi, jolla voi pakottaa kitaa auki.