P: Pieni&Punainen Rossin

Kaikki alkoi siitä, kun viime kesänä liian isolla maantiepyörällä ajo alkoi kyllästyttämään. Silloin päätin, että vanha pyörä lähtee myyntiin. Siitä alkoikin kohtuullisen säännöllinen ostoilmoitusten lukeminen ja uuden pyörän etsiminen. Aikaa kului, kunnes viime viikolla bongasin Torista kivannäköisen, pienen Rossinin. Hintakin oli varsin kohtuullinen, joten pyörä matkaan ja kotiin ihastelemaan.

Rossin ostokunnossa

Pyörä on siis 52x52 Rossin; luultavasti halppistason maantiepyörä. Putket Columbuksen Aellea. Osasarja on lähes täydellinen Shimanon 105. Asennettuna hieno tempotanko sekä retro matkamittari. Tanko on Mavicin 350 ja stemmi 100 millinen Cinelli. Suurin yllätys oli kuitenkin satula. Suojan alta satulaksi paljastui nimittäin punainen Fujita Conpy Seamless NJS. Mitähän leimasatula tekee Rossinissa? :smiley:

Tarkoituksena on tehdä tästä mukava konversio ja samalla itselle ensifiksi. Tällä hetkellä pyörä on lähes atomeina ja odottaa perusteellista puhdistusta. Kampia en kuitenkaan vielä saanut irti, vaikka kävin hakemassa ulosvetäjänkin. On nimittäin tiukassa. Pitää käydä jossain välissä yrittämässä uudelleen.

Lopuksi vielä hieman suunitelmaa tulevista osista. Stemmi, tanko ja satula tulevat pysymään samoina. Fiksikiekot metsästän joko käytettynä tai sitten ostan uutena, en ole vielä päättänyt. Kammiksi olisi kivat jotkut vanhemmat Campat tai Gipimmet, sillä näiden muotoilu on jotain niin kaunista. (Jos joltain löytyy ylimääräisiä nurkista niin voi laittaa viestiä.) Jarrut luultavasti laitan alkuun, onko sitten Shimanot vai ei niin aika näyttää. Tarkoitus on pitää ulkoasu kuitenkin mahdollisimman “klassisena.”

Sellanen :slight_smile:

Teit oikein.

Welcome to madness

Mulla taitaa olla samanlainen, mutta rakensin sen SRAMin osilla vaihdepyöräksi. Tosi mukava pyörä ajaa pitempääkin matkaa, runko syö pienet tärinät.

http://scontent-a.cdninstagram.com/hphotos-xfp1/t51.2885-15/e15/10561009_1447468122203699_23813202_n.jpg

Sen verran kampien irrotuksesta, eli kun työkalu on vedetty ns tiukkaan niin vasaraa siihen työkalun päähän, niin vähentää kierteiden paskomisen riskiä. Ennen sitä ehkä jotain wd40 hoitoa sinne viisteiden suuntaan?

Onhan kampien ulosvedin Ei-biltema? Jos tuntuu, ettei irtoa, mutta tarve ois, suosittelen rälläkällä pistämään akselin katki ja lyömään tuurnalla irti akselin pätkän kammesta. Keskiöt on halvempia kuin kammet. Ja tuskin tulee yllätyksenä, että keskiö on sitten italo.

Pitäisin kyllä alkuperäiset kammet ja vaihtaisin korkeintaan rattaan, jos se on Biopace. Kiekoiksi vaikka modernimmalla Italoteemalla kasaisin Michen ja Ambrosion kombolla tuollaiset kuten tuossa Gitanessa.

josbanse - 14:46, 24.2.2015 » Sen verran kampien irrotuksesta, eli kun työkalu on vedetty ns tiukkaan niin vasaraa siihen työkalun päähän, niin vähentää kierteiden paskomisen riskiä. Ennen sitä ehkä jotain wd40 hoitoa sinne viisteiden suuntaan?
Täytyypä kokeilla tuota vasaralla rakkauden antamista! Kiitos vinkistä.
normaali - 15:08, 24.2.2015 » Onhan kampien ulosvedin Ei-biltema? Jos tuntuu, ettei irtoa, mutta tarve ois, suosittelen rälläkällä pistämään akselin katki ja lyömään tuurnalla irti akselin pätkän kammesta. Keskiöt on halvempia kuin kammet. Ja tuskin tulee yllätyksenä, että keskiö on sitten italo.
Park Toolin ulosvetimen kävin hankkimassa; köyhällä kun ei ole varaa ostaa halpaa :)
azure - 16:02, 24.2.2015 » Pitäisin kyllä alkuperäiset kammet ja vaihtaisin korkeintaan rattaan, jos se on Biopace. Kiekoiksi vaikka modernimmalla Italoteemalla kasaisin Michen ja Ambrosion kombolla tuollaiset kuten tuossa [Gitanessa](https://www.yksivaihde.net/old/22694).
Pitää miettiä vielä tota kampiasiaa. Noi Shimanot ei vaan miellytä hirveesti silmää.. :D Michen napoja olenkin miettinyt, kehät on vielä arvoitus.

Ihmisten ekat konversioprojut on kyl kivoja seurata. Mitä meinaat noille alkuperäsille kiekoille tehdä? Jos ei oo ihan hirveessä kunnossa voisin ehkä haluta ne jos sulla ei käyttöä. Pidä toi satula, siitä saat 100 points.

Otathan taas huomioon, että jos työkalusi ei ole pohjassa ja lyöt kammenirroittajaa, paskot kammen/työkalun kierteet. Vastaavasti heikot kammen kierteet eivät välttämättä lyöntiä kestä, toisin kuin hitaasti ulospäin kohdistuvaa voimaa, jonka oikein käytetty käytetty työkalu muodostaa.

Eli älä lyö.

Ps. Hyvin neuvottu, hermanni.

Eddzz - 14:38, 24.2.2015 » satula pysyy
#aah

…ja mua kiinnostaa edulliset vaihtajat vipuineen.

Kyllä tota naputtelua on tälläkin foormilla useasti suositeltu. Ekaks työkalu kunnolla kampeen ja sit semikireelle keskiön akselia vasten. Sit vaan teräviä, muttei kauheen lujia iskuja. Sama keino jumahtaneille rattaille mielummin kuin tasanen vääntö…

josbanse - 17:37, 24.2.2015 » Sit vaan [b]teräviä, muttei kauheen lujia iskuja[/b]. Sama keino jumahtaneille rattaille [b]mielummin kuin tasanen vääntö[/b]..
Haluatko kertoa, mihin tää perustuu? Ennen kaikkea toi [i]mielummin[/i].
josbanse - 17:37, 24.2.2015 » teräviä iskuja mielummin kuin tasanen vääntö
koska metallikappaleet muuttavat muotoaan värähdellessän
normaali - 14:45, 24.2.2015 » Mulla [s]taitaa olla[/s] on samanlainen, mutta rakensin sen [s]SRAMin[/s]Shimpan osilla vaihdepyöräksi. Tosi mukava pyörä ajaa pitempääkin matkaa, runko syö pienet tärinät.

ensin kandee varmistaa ettei kammenpultin alla oleva prikka ole paikallaan kammessa jos on niin ei onnistu ulosveto ilman prikan poistoa. Irrotustyökalu pitää vääntää avaimella kunnolla kiinni kampeen ja ulosvetäjän naputtellussa voi olla ideaa mutta työntöpultti pitää olla akselin päätä vasten tiukasti, jopa silleen pinteessä ennen kuin lähtee lyömään. Jos ei näillä niin seuraavaksi kokeilisin liemityksen jälkeen lämpöä.

dibs satula sitten kun tulet järkiisi

marlon - 18:40, 24.2.2015 » ensin kandee varmistaa ettei kammenpultin alla oleva prikka ole paikallaan kammessa jos on niin ei onnistu ulosveto ilman prikan poistoa. Irrotustyökalu pitää vääntää avaimella kunnolla kiinni kampeen ja ulosvetäjän naputtellussa voi olla ideaa mutta työntöpultti pitää olla akselin päätä vasten tiukasti, jopa silleen pinteessä ennen kuin lähtee lyömään. Jos ei näillä niin seuraavaksi kokeilisin liemityksen jälkeen lämpöä.
Aloittelijalle: Liemitys meinaa siis liuotinhoitoa. Ja tosiaan terävät iskut vasta kun jo muutenkin kireällä toi työkalu. Niiden ideana irroittaa mahdollisesti hapettuneet/tarttuneet pinnat toisistaan.

Noniin, kammet lähtikin varsin iloisesti kun otti vähän pidemmän vipuvarren käyttöön. Vielä pitäisi keskiö saada irti… Minkähänlaisen työkalun toi oikeen vaatii? Vaikka yritin googletella, niin ei täysin tullut selkoa. Ja keskiö on joku Shimanon perus italokeskiö.

Rossin keskiö

Ps. Noista vaihdeosista en ainakaan vielä luovu, paitsi todella hyvää tarjousta vastaan :wink:

Aukeaa vastapäivään haka-avaimella tai Virallisella Keskiötyökalulla eli tämmösellä:
http://www.bike24.com/i/p/6/3/6836_00_d.jpg