P: NöösiNiner

Noni, tässä menee nyt ainakin projekti, levyjarru, GXP BB ja 29r -neitsyys samalla kertaa.

Tollanen, parempia kuvia sit jatkossa:

Eli Trek Rig 29r runko, Rock Shok keula, Truvativ kammet, Avid jarrut ja Shimano levyt tarttuivat hieman yllättäen mukaan Hi5:n alennusmyynneistä. Ajatus 29rista/modernista maasturista oli tosin kytenyt takaraivossa jo pidemmän aikaa ja nurkista löytyikin foorumilta varsin edullisesti hankitut kiekot, joista tosin on takanapa paskottu edellisen omistajan toimesta.

Putkiosat ym. tulee ainakin alkuun oleen sitä huttua mitä nurkista löytyy. Tavoitteena on saada toi mahdollisimman edullisesti ajoon, näillä näkymin se onnistuu helposti alle kuuden sadan. Enää taitaa puuttua oikeastaan vaan 28h takanapa ja ohjainlaakeri.

Bikecomponentsilta löytyis viidellä kybällä 28h Sram X9 -takanapa. Oisko paha/hyvä, onko ton navan suhteen vinkkejä tai vaihtoetoisesti sopivaa ja halpaa 29r takakiekkoo kellään ylimääräisenä? Edullista ohjainlaakeria saa kans tarjota/ehdottaa.

aivan hyvä projekti.

saahan sitä hieman tarkemminkin noita pärtsejä listailla: mikä rokkari, mitkä avidit, millä rattaalla kammet?

mulla on tollaselle takanavalle kasattu kiekko ja ongelmitta on toiminut, laakerit hyvin suojatut ja vaikuttaa tekniikaltaan ihan jeppikseltä. jos viiteen kybään irtoaa, niin aivan hyvä diili. toisaalta en vättämättä laittais 28 pinnaa entrymaastorymistelykiekkoon…

no joo itel on omassa AM-rymistelykiekossa 24 pinnaa että sikäli

kalpikset sun muut menee että en olis huolissaa

en editoinut “entry”-sanaa litanian alkuun jälkeenpäin.

no ei se kalusto amatöörillä ainakaa lujemmalla oo

^^^^Huono kuva kertoo vähemmän kuin pari sanaa;)

Eli mm. tollasia palikoita:
-Rock Shok XC 32, 100mm
-Truvativ Stylo 32T
-Avid Elixir 1

Ts. niillä mennään mitä halvimalla saatiin.

^^ajattelisin niin, että esim. mulla trailinöösinä täysjäykässä ninerissa takakiekko olisi lujemmalla kuin sulla maastoajomiehenä joustavaisessa kaikkivuoretpyörässä. mulla painoa pyörän päälle tulee +100 kg enkä himmaile.

näin ollen olen ollut siinä uskossa, että jämäkät alkuun ja keventelyt taitojen karttuessa. näkemyksille löytyy toki varmasti hyvin perusteluja puolin ja toisin.

juu toki kyllä

ei vara venettä kaada

se napa on varmasti hyvä

Jep. Mikä foorumin nykytrendi tää on et posteja ninja-editoidaaan niin sukkelasti ja herkästi, vai näänkö omiani kun eka luen yhtä ja sit toista? :wink:

Aattelin et uus napa saattais hyvinkin mennä noilla samoilla pinnoilla tohon kehään. Tai näin siis ainakin onnistuin tekeen rikkomani halpis-ratanavan ja 6-pultti XT-etunavan kanssa. Painoa reilut 80kg, eikä toi pinnojen “vähyys” niin kauheesti pelota mut jos löytyy jotain edullista takakiekkoo niin tarjotkaa ihmeessä nin saan ton nopeemmin ajoon.

Koeajolla viimeinkin, hyvä meno!

Projekti venähti osia odotellessa, päätä raapiessa ja muiden kiireiden takia. Aika monta juttua tuli tehtyä ekaa kertaa, mm. kiekon kasaus ja nestelevarin putkityöt. Tuli valkoinen rööri kun ei muuta löytynyt enkä jaksanut enää venaa. Eilen sain viimeisen puuttuvan adapterin ja tänään mentiin.

Joku stealthimpi vois näyttää omemmalta ja mietinkin joskus jotain kannujuttuja mut just nyt ei taida jaksaa muuta kuin ajaa ja trimmata juttuja tarpeen mukaan. Jotkut sträpit vois kehittää. Alle kuudensadan jäi, paremmat jarrut ainakin ois kait kannattanu speksaa heti alkuun mut näillä mennään.

Tuli hyvä.

Maastossa imo sträpit ovat pelottava ajatus. Lukkopolkimien hankintaa suosittelen.

Joo, katotaan. Lukkiksia en ole vielä löytänyt omikseni mut joskus muinoin tuli ajeltua maastossa häkeilläkin. Viime vuosien kruisailut ysärimaasturilla ja fläteillä ilman mitään jalkakiinnikkeitä.

Toi on muuten mun eka moderni maasturi, melko mind blown siis. Kasausvaiheessa ja paperilla rungon pituus hirvitti mut ihan turhaan. Tos on siis Gary Fisherin G2 -geometria (pidempi toptube, jyrkempi keula), toimis kait parhaiten G2/isomman offsetin haarukalla. Täytyykin mitata toi haarukka et tietää kuinka kaukana ollaan optimaalisesta.

Maastossa ihan vaan flätit tai lukkikset. Et saatana laita mitään rotanloukkuja tai itsemurharemmejä tähän. Kantapäät alas röykkyihin ni pysyt flattienki kanssa kyydissä. Hyppyjä ja droppeja sekä bunnyhopin kun opettelet näillä, ni osaat asioita oikein.

Asia selvä. Tänään bunnyhoppasin jo kävyn yli. Kävin halaileen myös puskia kun liukkaus yllätti.

Tos viä speksejä sikälimikäli jotakuta kiinnostaa:

Trek Rig 29r 2013, 19"
Rok Shox XC32 100mm / Ritchey ohjainlaakeri
Syncros DS25 28h kehät / Syncros etunapa / SramX9 takanapa
Truvativ Stylo 34t kammet/ Gusset 18t sinkulakitti / KMC Z610 HX ketju / Mustakannu Wellgot
Controltech/CLS 760mm 9° flatbar / FSA Omega OS 75mm stemmi
Avid Elixir 1 / Shimano -jarrut
Ritchey satulatolppa / U6 Selle Shark satula
Continental Mountain King 2.4 kumit

aivan hyvä.

ainoat mitä vaihtaisin heti: magnesium-flätit kunnon piikeillä kehiin. esim. dmr:n klassikkomalleja saa muutamalla kympillä (vaikka ite en ottais noin paksuja).

lisäks toi stylojen ketjusuoja on hämmentävän ruma.

ps. lisää kakkonen tohon otsikkoon, ettei konnotoi vinoon…

Jep. taidan pölliä ysärimaasturista vähän paremmat, slimimmät ja piikikkäät Wellgot ensihätään.
Rumahan se ketjusuoja on, vaikka se on noin pieni juttu niin sen tussausta harkitsin ekana. Jääkööt kuitenkin toistaiseksi kiinni.