P: Nishiki

Dokumentoidaan projekti, joka on ollut tulilla jo muutaman kuukauden.

Kaikki alkoi oikeastaan halusta kasailla uutta pyörää lähinnä kasaamisen ilosta ja tarpeesta vaihtaa talveksi uusi seinäkoriste taulujen tilalle. Eksyin muutamana iltana selaamaan japanilaisia keirin-pyöriä ja siitähän se ajatus sitten lähti. Haaveilin NJS-leimatuista osasista ja super-rareista rungoista pitkin ebayta ja muita kauppapaikkoja. Ongelmana oli vain se, että rahatilanne ei tällaista sallinut. Halu oli kuitenkin kova, joten piti improvisoida. Otin tavoitteeksi luoda nätti fillari pienellä budjetilla, joka nyt edes olisi vähän kallellaan Japaniin päin.

Foorumilta löysin Nishikin Olympic - rungon, joka oli hyvässä kunnossa mutta näytti lähinnä ydinsodan kokeneelta kötöstykseltä. Hätäpäissäni tein päätöksen ostaa rungon ja etukiekon, jonka hukkasin lähes saman tien. Mukaan tuli myös Suginon kampisarja, Hattan ohjainlaakeri sekä stemmiä, tankoa ja tolppaa. Päällä oli siis maali, joka lähti suhteellisen helposti teräsvillalla hinkkaamalla suihkussa. Haarukan sinkkimaali lähti myös melko vähällä hikoilulla. Tässä runko ensimmäisen suihkusession jäljiltä:

https://s6.postimg.org/65u8qibzl/IMG_20160628_220948.jpg
https://s6.postimg.org/st9hwnrjl/IMG_20160628_220920.jpg

Maalien poiston jälkeen alkoi herätä epäilys, että onko tässä nyt mitään järkeä. Päätin, että parempi överit ku vajarit ja rautasahalla vetelin käytännössä kaikki ylimääräiset vaihdekiinnikkeet pois. Dropeista ylimääräisiä sahatessa alkoi käsi puutua ja mietin, että kun aikoinaan puutyötunnilla skippasin hitsaushommat, olisi tässä mahdollisuus kasata niitä oppirahoja huolella. Itänaapurista tilasin ratadropit ja pajalle harjoittelemaan.

https://s6.postimg.org/izsajupf5/IMG_20160825_140754.jpg

En älynnyt mittailla ja tutkailla tarpeeksi niin piirun vinoonhan ne menivät, mutta ajavat tässä tapauksessa asiansa. Droppien vaihdolla sain akselivälin säädettyä lähemmäs 120 milliä.

Samaan aikaan toisaalla. Posti oli tiputellut pikkuhiljaa paketteja niin Suomesta, Espanjasta, Japanista kuin Kiinastakin. Tavarat alkoivat pikkuhiljaa olla kasassa ja pääsin fiilistelemään ekaa testikasausta:

https://s6.postimg.org/81h11o0tt/IMG_20160826_174305.jpg

Etsin hiukan tiukemman kulman haarukkaa, mutta budjetti ei antanut myöten joten tyydyin vanhaan. Värin valinta oli villi prosessi. Fiilistelin kaikkea mustan, pinkin ja kirkkaan vihreän välillä. Loppujen lopuksi alkuperäinen ajatus vaaleansinisestä vei voiton.

Maalauksen toteutti paikallinen Alsemet Oy, joka veti pulverimaalin lisäksi pintaan vielä hilelakan. Hintaa koko prosessille tuli 60 euroa, jota pidän vähintääkin kohtuullisena. Lopputulokseen olen tyytyväinen ja tuo hilelakka on kyllä hiton siisti livenä.

https://s6.postimg.org/6ay006jap/IMG_20160916_155642.jpg
https://s6.postimg.org/730nzdnht/IMG_20160916_WA0003.jpg

Tässä vaiheessa aletaan olla jo loppusuoralla ja jäljellä on lähinnä kasaus, viimeiset pikkuosat ja autosol-käsittelyä vanhoille osille.

keskiö alempana ja kaikki kulmat loivemmat ku alunperin eli miten meni nishikin rataistus noin niinku omasta mielestä =)

muuten kyllä hyvää tekemistä

e: ei oo sentään senttikaupalla eli nou hätä

e2: et laita sitte mitää harmaata nexusketjua eikä mitää muutakaa värihössötystä

On hyvä, Vaivannäkö korvakkeiden postossa ja droppien vaihdossa on vieny rungon seuraavalle levelille perus konverssioprojektista.
Hileturkoosi miellyttää kyllä. Ois kyllä kannattanu suojata joitain kohtia hieman ennen maalausta.

hyvää tekemistä, jatkakaa.

joku concori esim satulaks?

vikas kuvas maali natsaa!

Hyvä meininki, millä hitsailit?
Itelläkin tollaset venäläiset dropit odottelee sopivaa runkoa askarteluun.

^^^^ Omasta mielestä meni no, perus seiskamiikka. Kyllähän tuo jää ahtaalle jarrusillan kohdalta vaikka mitä tekis. Joo ja tähän tulee siis punaset ketjut ja keltanen spoke

^^^ Jep, annoin maalaukseen ohjeet mitä paikkoja pitää suojata. Lopputulos oli sitten vähän sinnepäin. Tuolla hinnalla en tosin käy liikaa valittamaan.

^^ Satula on jo itseasiassa hallussa. Musta kashimaxin aero valikoitui. Concor oli kyllä harkinnassa tovin.

^ Totta puhuen en ymmärrä näistä hitsaustermeistä mitään. Vedin tyttöystävän isän opastuksella sillä mitä oli. Tuon tarkemmin en osaa sanoa :smiley:

Mielestäni pilaat hyvän projektin tolla punasella ketjulla ja keltasella spokella. Tää näyttäis just hemmetin hyvältä noiden sun kirkkaiden kiekkojen ja tanwallien kanssa!

^ Noo en nyt ihan tosissani ollu tuon heiton kanssa :smiley: nuo kiekot pysyy. Ketjukin on joku tylsä ja väritön

Huh