P: Nelson pista

Ei tää nyt oikeen projekti ole kun pyörä on ajossa, mutta tajusin roopen projektilangasta, että Nelsonien sukutaulun nimissä pitää joku lanka tehdä, eikä ainakaan AMA. Runko on 60 cm ja edellisestä, huomattavasti tyylitietoisemmasta kasauksesta vastaa käyttäjä lumikko:

https://www.yksivaihde.net/old/30107

Lumikolle raami oli liian pieni ja kun tarjoutui tilaisuus, poistin palpan joulukuussa. Tätä siltaa Nelson on sittemmin ylittänyt vähän päivittäin.

Puolisen vuotta haalin kaikessa rauhassa osia mahdollisimman halvalla, tai osa tietysti ex partsbin. Vihoviimeisenä kesäkuussa tuli Roselta 292 pinnat melkein kahden kuukauden koronakaranteenin jälkeen. Sitten tulikin kiire kun pyörä piti saada illaksi älläreihin alle. Whatsapissa tilitin frendille vaihe vaiheelta:

13.58 Cyclus in action
14.16 Alakoolin asennus fail taas kerran satans
14.30 Meinasin tolla ajaa vielä tänään räkäkä
14.30 Men tuurnalla mutta kooli on aika karun näköinen
14.31 Äkkiä keula kasaan niin se ei näy
15.47 Eilen kasattujen kiekkojen rihtaus 15 min/kiako
16.30 Hahhah ei ollut ehjää ketjupiiskaakaan eli semmoinen piti ensin tehdä
16.30 Onkohan lukkorengasta
16.38 Sans ketju + polkimet 7,50 kg
17.01 Polkimilla ja ketjulla 8,23 kg

Sitten tosiaan, kuten todettu: suihkuun, älläristartti kuudelta ja pannut kasilta.

Kasaus on tehty todella halvalla, mutta jonkunlainen luotettavuus sentään mielessä; Ritchey, Selcof, Stronglight, m520, KMC, Surly, DT comp, OpenPro, Gatorskin jne. Perseen raiskaukseen olisi kaapista löytynyt musta Unicanitor, mutta päätin kokeilla femman Vertun hämähäkinseittiä ja diggailen sitä vahvasti.

Projekti tää on sillä tavalla, että mikään osa ei ole varmasti lopullinen, paitsi ehkä satulaosasto. Välityksiä (nyt 48:19) tiukennan seuraavaksi sen minkä 28 mm rengas takana sallii, eli todnäk 50:19. Eteen menisi silmällä arvioiden parhaimmillaan 32 mm ihra, mutta toistaiseksi 28 sielläkin.

Tännekin muistiin Niilonpoikien kokotaulukko:

Nelsonpolkupyörät kyllä on kivoja polkupyöriä.
Oispa oma pikkunelson.

50:19 https://www.punkinfinland.net/forum/images/smilies/icon_salut.gif

No mutta kun toi 19t on fillarin ylivoimaisesti kallein osa niin se määrää tahdin :stuck_out_tongue:

Hyvä kasaus etenki tällai nopeaksi duuniksi.

Aina kun eturieskan koko alkaa vitosella, jengi reagoi levottomasti. Kuitenkin toi 50/19 on vähän kevyempi kuin esim. 48/18. Sopii varmasti kiihdyttelyä vaativiin älläreihin tai mitäpä mä noista tiedän. Arkiajoon vois olla taakimpaakin.

Postissa tuli just 56-hampainen eturatas pyörään, joka mulle tuli tämän tilalle.

Onhan se esteettisesti lit ku on isompaa rieskaa, itelläki oli serottas 52/19 ja näytti hyvältä mut sit vaihdoin 47/19 ja tais tulla ne fäfän rotanreidet :’3 esiin

mullon Bankes 49/18 ja vois melkein olla 50/18 mut ei oo varaa ostaa etulättyä uutena

siirrynki tästä välityskeskusteluun