P: Mysteeri runko fiksiksi

Terve!

Olen jo foorumia muutaman vuoden seurannut anonyyminä mutta nyt ajattelin tehdä langan omalle projektille jos se vaikka auttaisi saaman sen loppuun. Runko on roskislavalta saatu josta joku joskus poistanut maalit ja raa’an rungon jättäny katokseen missä on ollut kosteaa joten vetänyt aivan ruosteeseen. Onneksi ruoste on vain putkien ulkopuolella eikä sisällä. Runko on jostain 90 luvun maasturista ja tähän tarkotoitus laittaa 700c kiekot. Runko olisi tarkoitus maalaa ja sen jälkeen koota fiksiksi.

kuva tästä hirvityksestä

19 Likes

Nyt on ennakkoluulotonta hyvämmiälen kontenttia!

2 Likes

Kyl. Lisää backyard engineeringiä.

2 Likes

Lets go!

1 Like

Kiva että jotkut tykkää :grinning:. Päivitystä on jo kun lanka piti alottaa jo muutama päivä sitten mutten saanut aikaseksi. Runko on ny lähest tulkoon ruosteeton ja maaliton mutta muutama paikka mihinkä iso rälläkkä ei mahtunu pitää viimestellä dremelillä. Ruosteet poistettua huomasin että ruoste on ehtiny syömään pienieä reikiä (pintaan ei mitää läpi meneviä) osiin putkista (odotettavissa). Pitää jollakin filleri pohjamaalilla vetää ennenku alkaa maalailee. Yritin sovitella 700c kiekko modernista cyclocrossista varmistaakseen että mahtuu pyöriin mutta dropouttejen spacingi oli eri. Silti melkovarma että 28 mahtuu. Dropoutteja aloin ihmetteleen kun ei mahtunu niin mittasin leveydeksi 128mm niin pitää varmaa tarkistaa että on suora ku en tommottesta mitasta ole ennen kuullut. 130mm olis järkeen käyvä. Enivei hyvä uutinen koska ratakiekko saattais mennä ilman taivuttelua.

Edit: Ainiin unohtu mainita että vedin kaikki kaapelivienni näpykät poies mutta takajarrujen paikat säästin jos sinkulana haluaa ajella, pitää vaa toivoo että jarruissa liitää säätövara 700c kanssa toimii. Dropoutteja pitää kans viä siistiä vähä ku vedin turhat poies


10 Likes

Mitäs maaleja meinasit käyttää?

ikh motipi filleriä
motonetin car rep pohjamaali,maali ja lakka

en uskonu ikinä sanovani mut

älä maalaa

10 Likes

Tästä oon kyllä samaa mieltä! Toi ruosteen syömä “viimeistely” on ihan hiukee. Ratbike aatelia.

5 Likes

katotaan katotaan. Ois mukava kyllä kaikki maali saada pois jos tommotteeks jättää. varmaan joku ruosteensuoja aine+lakka päälle?

Hyvä meno topassa. Jos nyt väriä ruiskii pintaan ulkona niin lämpömittariin kannattaa vilkaista. Mahdollisesti sisälle yöksi. Kylmä ja kosteus ikäviä hommia maalatessa jos lopputuloksella on väliä.

joo kyllä oma kokemus on se jos jaksaa nähdä vaivaa nii kyl paukuillaki saa ihan siedettävää jälkee

katotaan ny mitä puita komponenteja saan haalittua että minkä näkönen pyörä tästä kootaan

Hyvä topsu!
Jätän tämän vain tähän ja tuun komppaamaan maalaamattomuutta

Älä maalaa.
Miksi? Ettei jälkikäteen uituta.

Sain aikanaan itselleni papan tekemän puisen saunakauhan. Vanha kun mikä ja ajan patinoima. Erityinen asia kauhassa oli se, että kun sauna oli sellainen kuin oli (ei savusauna) niin vuosien saatossa se kauha oli muuttunut täysin mustaksi. No minä fiksuna poikana tietty sit hioin ne noet pois. Nyt se kauha on mökkisaunan koristeena ja aina kun nään sen niin kysyn mielessäni, että miksi hioin.

Siis eihän tää mikää taikamiekka isoisän löylykauha ole. Selkeästi on jo tässäkin topissa esiin tuotu fakta, että maalit saa pois pyörän pinnasta, jos alkaa harmittaa. Maski naamalle ja kannut kolisemaan.

4 Likes

Jos joltain niinkin umpipervolta (kuten esim. meikältä) olis kysytty, ni toi alkutilanteen ruosteisuus ja riettaan pincki fuckhsia -kombo ois ansainnu sellasenaan tulla julistetuksi über alles uniikkina törkeen siistiksi pinta"käsittelyksi"…
Mut nää on näitä. Toiset tykkää, toiset ei - toktor pepper juu es sei. :roll_eyes:

2 Likes

Itekki pidin tosta alkup. ja nykyisestä pinnasta mutta runko koko on niin pieni että menee varmaa lainapyöräksi niin sen takia ajattelin maalata koska kaikki ei tommosta osaa arvostaa.

700c kiekot pyörii hyvin eessä ja takana. check

vjarrut ei yltä, mutta löysin aliexpressistä kahdenlaisia adaptereita. check


valitettavasti omassa rungossa noi tapit joissa v jarrut istuu ei ole irrotettavat niin pitää mennä kuvan 2. adaptereilla. Laitoin silti molemmista kuvat jos jollain tulee joskus sama probleema vastaan.

1 Like

Noiden kanssa brake boosteri olis sitte hyvä idea (luulin olevani taas kuolemanpelko-topicissa :slight_smile:).

aliexpressistä saa myös tälläsiä pitkiä v-jarruja, jotka menis suoraan. ei tietenkään se esteetisin ratkaisu ehkä

Pyörään en pääse käsiksi koska en ole kotona niin edistetään jollakin tavalla kumminkin. Tarkoitus tehä oma pulloteline tulostamalla. Tää on vasta eka vedos jolla totean että toimii. Toiseen versioon tarkotus tehä si jotain generoitua kuviota

1 Like