P: moderni randonneur v2

koska omiin tekeleisiin ei tietty koskaan ole tyytyväinen ja nyt on kerrankin vähän aikaa edistää projekteja niin pistetääs tällänen lanka tulille.

oon ilosena ajellu jo muutaman vuoden extrek pyörällä, joka on aikalailla tässä samassa segmentissä, mutta tietty jotain pikkujuttuja on mitkä välillä kaihertaa. eli uutta putkeen, tällä kertaa vielä enempi randonneur pyörä. alotin hankkimalla randokuution keulille. katsotaan mitä tulee.

jotain tähän suuntaan:

11 Likes

ei kai arvon herra nutip aio laittaa levareita randopyörään?! mitä seuraavaksi, Di2?

no siis kyllähän mä olen niitä centerpull mafaccejakin vähän sillä silmällä katsellut, mutta kyllä tähän taitaa tulla helppouden ja olemassa olevien osien takia levyjarrut. ehkä sen perinnepyörän aika vielä tulee.

1 Like

Millasia muutoksia tai päivityksiä olis tarkoitus tehdä?

  • snadisti jyrkempi STA
  • pidempi perä/enemmän rengastilaa takana
  • BB droppia vähän enemmän
  • enemmän rakea/paremmin etulastille optimoitu ohjaus geo
  • -400g rungon painosta
  • SON SL yhteensopiva haarukka
  • vähä enempi reachia → lyhyempi stemmi
  • paremmat kaapeliviennit

jotain tollasta ainaki nyt alkuun mielessä, katsotaan mit(k)ä oikeesti toteutuu

4 Likes

Seurantaan

Ainakin on tulossa erittäin kiinnostava SRihmpagnolo-osasarja cadipiirroksen perusteella :grin:
Campan yhdistelmäkahvat, SRAMin kammet ja Shimanon takavaihtaja?

Extrekin perusteella niin kyllä taas maukasta kokonaisuutta tulossa!

joo kaikki (vaihde)pyöräni piirrän shimergoina koska vanha ilmane rattlecad ja erittäin rajoitettu ohjaamovalikoima jossa ainoa compacti droppi on campyillä, ja kampiloiset on rattlecad customit eli ne ainoot joissa voin säätää piikkimäärää :upside_down_face:

shimanoa tulee päästä päähän ei huolta!

2 Likes

my company

tänään edistyi taas jonkunverran. keula kasassa, vaikkakin putsaamatta. suurin osa putkista ja palasista prepattu. ens kerralla pääsee itse rungon tekoon, ehkä loppuviikosta. vielä pientä geon hinkkausta tänään.

12 Likes

piirustuksen numerot kiinnostasi. onko ne tarkotuksella piilotettu??

kesällä voidaan ottaa sitte antiikki vs antroposeeni bättle :stuck_out_tongue:

1 Like

ekan postauksen kuva on vaan suuntaa antava, joten laitoin vaan summary kuvan. moni pikku juttu on muuttunut vielä tuosta!

ja erot todellakin kiinnostaa! tää tulee kuitenkin jäykillä ja suhteessa isohalkasijasilla putkilla, että varmasti plaanaus ominaisuuksissa jäädään kauas antiikkirandon ajotuntumasta. mutta eipä siinä kai oikeen järkeä oliskaan lähteä perinnetyyliä tavoittelemaan jos jarruvalinta on levyjarru. ylipäätään tää onkin yks iso seikka mikä tässä projektissa kiinnostaa, jäykkyyden yms kanssa mennään aika vastaharaan sitä yleistä tyyliä mikä randonneur pyörissä on ollut yksi tärkeimpiä pointteja perinteisesti. miltä tuntuu randopyörä 35mm downtubella ja levarijäykällä keulalla? toki tulee myös 0.65/0.45/0.65 etukolmion putket, mutta 31.7 ja 35 koossa, ettei ihan päästä siihen 25.4/28.6 8/5/8 putken tuntumaan.

nonii tänää tuli tällästä:
etukolmion sovitteet hommailtu (kuva jostain välivaiheesta), suurinosa etukolmion pikkukilkkeistä on kiinni, tosin en ole vieläkään päättänyt miten takajarrun kaapelin vedän (ylä vai ala, sisäinen veto vai ei?). boonus kuvina tyhmä vaihdestoppari jigaus ja ylimmän johdon tarkastus käynti.

11 Likes

:grimacing:

12 Likes

:hot_face: :hot_face: :hot_face:

1 Like

Lit af

1 Like

laitetaas nyt tännekki jotain. muut kiireet vieny taas ajan mutta nyt kerkesin vähän edistää. viime sunnuntain +15c ja aurinko toi uutta puhtia kun haluis kevääks ajoon, eikä olis kaukana enää.

8 Likes

we talkd bout dem goddam chainstays!

joo näin on. ja kuten sanottu jo silloin niin noita kun se ceewayn pete pisti tulemaan niin noilla tehdään. ens kerra muut sitte :person_shrugging:

No, kissa

1 Like