P: Minä ja Mercier

Ajatukseni oli tehdä joskus tulevaisuudessa AMA. Sitten kuulin Biciollin kutsun, ja päätin aloittaa verkaan etenevän projektilangan. Tarina korvatkoon dokumentoinnin.

Palataan ajassa kuusi tai seitsemän vuotta taaksepäin. Ostan pyörän. Takana pyörii jo huokea fiksikiekko, vaihdeosat ja takajarru ovat kadonneet maailman tuuliin. Kesiä tulee, kesiä menee. Vaihdan ketjuja ja rattaita, renkaita ja satulan. Lehdet puhkeavat, tummuvat, varisevat maahan. Vaihdan asuntoa, avopuolisoa ja ohjainlaakerin. Keskiöstä alkaa kuulua naksahtelua ja hiertävää rahinaa. Ulosvetäjä irrottaa vedon puolen kammen ja toisen kammen kierteet. Kuppien laakeripinnat ovat kuoppaisilla urilla. Kannan pyörän vintille. Sammutan valot, suljen oven.

Kuluu vuosi. Kaksi kertaa päätän myydä rungon, kahdesti katselen sitä ja pyörrän päätökseni.

Kannan pyörän vintiltä. Suojaan runkoputkien sisäpinnat, poistan ruosteet ulkopuolelta. Lakkaan paljaat teräslaikut. Ostan uudet kammet ja keskiön. Käyn sekoilemassa Kammet ja ketjulinja -langassa. Ajan läpi kesän ja syksyn, lumen tuloon saakka. Talvella asennan toisen keskiön ja kasaan uudet kiekot. Tulee kesä, hankin uuden dropin. Tulee valokuvia:

https://farm5.staticflickr.com/4218/34930632531_f923a4d60b_c.jpg

https://farm5.staticflickr.com/4288/34251409633_021e652639_c.jpg

https://farm5.staticflickr.com/4208/34898172442_817d47a674_c.jpg

https://farm5.staticflickr.com/4200/34898279002_ba4fbfd2f2_c.jpg

Nykyhetki. Muutamia asioita, jotka häiritsevät:

Renkaat. Kauniit, mutta saisivat kestää paremmin fiksikäyttöä ja olla vähän leveämmät.

Tankonauhat. Vaihtunevat mustiin. Aika liukkaat. Kärsin kuivasta ihosta ja välillä ahdistaa, jos on lutrannut lähtiessä Apobasen kanssa ja unohtanut hanskat kotiin. Vaihtuvat joka tapauksessa, kun tulin hankkineeksi Tektron jarrukahvat. Ajattelin kokeilla niitä, vaikka ajaa tuolla Noodlella ilmankin.

Stemmi. Lienee vähän lyhyt.

Kammet. Gimondeista ei ole varsinaisesti pahaa sanottavaa, mutta vanhemmat maantietuplat voisivat sopia pyörän luonteeseen paremmin.

Lenkkien pidennyttyä olen myös alkanut harkita pyörän sinkuloimista ja jonkin huokean ratarungon hankkimista fiksikäyttöön.

Nam. Hyvä konversio.

supporttia tiäksää

Tää on kyllä fixinä ihan 5/5! Erityisesti tolla harukalla.

Kiitoksia! Löysin muutamia vanhoja kuvia. Laitan ne joukon jatkoksi, kun ei uusiakaan ole luultavasti hetkeen tulossa. Saa projektilanka vähän projektin tuntua.

Riserillä tulee ajeltua edelleen silloin tällöin. Biltsussa vaan on turhan paljon nousua ja leveyttä. Sori venttiileistä ja hatuista.

https://farm5.staticflickr.com/4442/36843792631_17cf5eeb14_c.jpg

Voi tuota vanhaa droppiohjaamoa. Sitkeästi sillä tuli silti ajettua, ilman kahvoja. Kulmaakaan ei saanut säädettyä, kun clampin pultti oli ihan jumissa.

https://farm5.staticflickr.com/4397/36984092255_11143410aa_c.jpg

Konversiot kunniaan. Erityisesti tämä, joka on sairaan hieno.

Venttiilinhatuthan eivät ole väärin lainkaan: itselläni on pari kertaa ollut prestaventtiili niin jumissa kaikesta paskasta, että on ollut hattua ikävä.

Mutta joo, toi rungon väri. Siitä minä nautin.

Nii just! Mikä helvetti niissä venttiilinhatuissa teitä oikein korpeaa? Antakaa niiden olla.

Turhaa painoa, kato!

EDIT: Vaan onpa kyllä tiukka (maantie)runko!

Oikein mukavan näköinen.

Kiitosta. Keltaiset hatut vaan näyttävät kuvissa vähän hassuilta, vaikkei se kai projektilangassa niin vaarallista olekaan. Runko on tiukka ja linjat kisaiset, kuten Trilo omastaan totesi. Haarukan alkuperää jo vähän arvuuteltiin konversiolangassa, näissä kun on ollut ilmeisesti alun perinkin vähän toisistaan poikkeavia ratkaisuja.

https://farm1.staticflickr.com/917/43540423131_1e3a37e16b_c.jpg

Tänä kesänä on menty näin.

Elikkäs kovaa. Väri kyllä ilahduttaa aina, kun elävässä elämässä tähän törmää.

Laapan on mennyt oikein hyvin tämän kesän.

5/5

Toi ohjainlaakeri on JÄINEN! miksei enää tanwalls?
edit: siis jäinen as in

Kaunis pyörä.

ein0.0 - 9:23, 21.7.2018 » Toi ohjainlaakeri on JÄINEN! miksei enää tanwalls?
Oikeastaan teki vaan mieli kokeilla Gatoria. GP Classicit eivät oikein kestäneet takana, ja niitä sai vain 25-millisinä.

Pitäisi varmaan vaihtaa ohjainlaakeriin irtokuulat häkkien tilalle. Viime kesän jatkuva sateessa lokaritta ajo yhdistettynä laiskaan huolenpitoon pääsi jättämään jälkensä.

Silmä lepää

Erittäin mukava! Kahvoiksi vielä vaikka TRP. Tai sitten vaan ajaa noin.

Paras ja siistein runko. Satula ja kahvat, not so much.