P:lobular

En usko katuradan kuolemaan, joten jos tälle sais vihdoin ja viimein tehtyä jotain pikkuhiljaa niin ajattelin kyhätä projutopsun. Ostin siis koko pyörän, kun semmoisen joku listasi halvalla muualla myynnissä -lankaan. Palaa on vähän myyty ympäriltä ja ostettu korvikkeita, mutta paljon on vielä puuhailtavaa. Tällainen on ollut hieman märkänä unena jo tovin mulla, joten tulee hyvään koloon testailuun khssän rinnalle.

Edellisen omistajan visio pyörästä oli tällainen:

Tarkoitus on nyt jättää tuosta buildistä runko ja vaihtaa kaikki muu ympäriltä. Tosin ehkä pientä testailua ensin, kun raami saattaa olla hieman liiän pitkä mulle, mutta katsotaan kun kelit paranee.

alla olevaa on kuitenkin jo vähän vahingossa speksattu, tai no oikeastaan koko projekti lähti noista navoista.

Keulasta ois tarkoitus hioa kiilto pois ja jättää sitten mataksi, mut pitää ehkä eka katsoa miltä geo näyttää sen kanssa. Lähti vaan sen verran halvalla, että oli parempi napata faffelta parempaan talteen.

jerkku - 18:25, 23.2.2016 » En usko katuradan kuolemaan
luin tämän, katsoin kuvat. usko ihmiskuntaan palautettu.
manuelkala - 18:34, 23.2.2016 »
jerkku - 18:25, 23.2.2016 » En usko katuradan kuolemaan
luin tämän, katsoin kuvat. usko ihmiskuntaan palautettu.
itellä sama

kova

Tämä kyllä juu.

mitäs tälle kuuluu?

Kunhan ei vaan tulisi riseriä.

Eipä oo mitään tapahtunut, kun on vähän kiireitä. Pitäis jaksaa käydä hakee runko varastolta ja kattelee, jos tän sais kasaan tossa huhtikuussa jollain paloilla.

Riseri tähän kyllä varmaan alkuun tulee. Voi kyllä olla, että testaan ehkä droppia jossain välissä.

Riseri varmasti hyvä ajaa. Kunhan vittuilen, kun omaan silmään se ei koskaan näytä yhtä hyvältä kuin droppi.

Riseri just hyvä katuratailuun

ei just hyvä, vaan paras

negaatio - 12:35, 2.3.2016 » mitäs tälle kuuluu?

Nonniiin, tää proju on ollut vähän slomoa, kun on pitänyt saada lokaripeliä ja maantiefiloa rassattua. Nyt hän pääsi pukille ja vähän punnailin:

Kelailin, että tää ois ollut pari grammaa kevyempi, mut kaippa tollakin ajaa. Pitää yrittää kirjailla näitä painoja jonnekin ylös niin sais näitä vähän erillään ylös. Tavoite ois kasailla kevyehkö.

Projektin nykytila:

Kiekot lepää nurkassa. Kekenä kiinni Enve ja muut sit onkin miljoonalaatikosta. Ehkä ens viikolla kiekot kiinni ja sitten voi arpoa mitä tän kanssa tekee.

Niin minkä vuosimallin Lobular Pista kyseessä?
27.2mm tolppa?

Oma 2008 painaa 56 koossa 1230g. Pelkkä runko siis. Varmasti painavat gussetit sulla mut such radical.
Voisin melkein vaihtaa mun ei gussetillisen tähän.

en muista vuotta… oisko 2006 tai 2007. Satulatolppa on muistaakseni 31,x. En tosiaan muista tarkalleen. Kyllähän nuo siivet halutaan pitää, eihän tää oo sama pyörä ilman niitä.

Tarkistin merkinnät pohjasta: koko T57 ja päiväys on 15.3.2006, eli tää on 20 vuotta ja yhden päivän mua nuorempi. Yllättävän lähelle meni leimapäivä omia syntymäpäiviä.

Ajoin tänään duuniin tolla ja kyllä tuolla pätkästemillä on lyhyt. Ainut valitettava asia on, että seuraava vapaana oleva stemi on 110 -17, eli 3cm pidempi ja jyrkemmällä kulmalla. Se on siis varmasti jo liian pitkä. Pitää kuitenkin varmaan testata ja todeta asia. Nyt siis filo näyttää tältä:

https://c2.staticflickr.com/8/7726/28551243366_06fdef01ba_c.jpg

Kuului jotain erittäin kummallista metallin hankausääntä tangolle noustessa. Takarenkaan clearanset on ns. kohillaan ja tän takia erittäin huulilla kiekko. Pitäis varmaan jostain laittaa tilalle 25mm gaattori. Vaihdetaan siis 28mm-> 25mm! Kiekkojen laakeri pitäis kanssa vaihtaa, mut en jaksa uskoa, että johtui ääni siitä.

Tuntui kyllä aika isolle jalkojen alla, kun on tuolla koon 57 Aero Trackilla tottunut ajamaan. Tuntui jopa ehkä isommalle kuin 56 GTB vaikka onkin luultavasti vähemmän reachia ehkäpä. Pitäis mittailla varmaan sitäkin.

e. ainiin haarukka viel alkuperäinen, kun tuo Enven kaulaputki on järkyttävän pitkä enkä viel tohtinut poikkasta ennen kuin selviää onko tää kooltaan edes sinnepäin.

on khyl siisti. satulaa saman verran taakse kun stemmiin tulee mittaa. haarukassa ei mitään vikaa.

Satulaa ei pysty ottamaan noin reilusta taakkepäin tolla tolpalla, joten saa jäädä melkeen samalle paikalle (on jo siis kiskojen stop-merkin kohdalla). Tolpan vaihtamalla tietty, mutta tuo 80mm stemi oli jo tietoisesti liian lyhyt mulle ja menee aika takaa polkemiseksi, jos heitän satulaa viel 3cm taakkepäin.

Mittailin vähän nurkkametodilla tota reachia ja mun mutu mittailuilla näyttäis tulevan n. 400mm reachia tälle vähän riippuen mittauskerrasta (eka mittaus oli 403mm ja toisella vetäsyllä tuli 398mm). On siis aika reilusti muita pyöriä pidempi, kun muut menee jossain 380-390 kulmilla.

Nyt on suuria speksutus ongelmia… tarvitsen katuratatukea :slight_smile:

Kiekkohommia siis. Vaihtoehtoja ois kaksi:

  1. Kasautan mackit ehkäpä vaikka hydra-kehille (vai mikä ois kova 36h kehä??)
  2. Vaihdan Philin kiekkoihin mustat tb14 ja ajan niillä auringon nousuun, kun nää ei oo myynnyt.

Vaihtis 2sessa ahistaa kirkkaat pinnat ja navat, koska sit taas mustat kammet ei näytä niin jepalle ja kerkesin jo myymään kaikki kirkkaat kammet. 1 taas tuntuu hemmetin tyhmälle ku mulla on jo kaksi paria philin kiekkoja kotosalla, mut ne ois kevyemmät kylläkin kuin nuo 2 kilon philit.

Bruuttus - 9:53, 31.3.2016 » oispa suora keula