P: Lehti

“Si intende per gazzetta un giornale di notizie. Il termine ha avuto una notevole fortuna nei primi secoli della storia del giornalismo (XVII e XVIII secolo), mentre a partire dal XX secolo ha conosciuto un regresso.” Näin kertoo italiankielinen wikipedia aiheesta gazzetta. Reilu vuosi maantiesinkulakonversiolla riittää, ja fiksi on pakko saada alle. Planet X:n alennusmyynneistä sitten tarttui tällainen mukaan:

https://farm9.staticflickr.com/8687/16731596437_e5b904fcd3_c.jpg
Katuratakoira tarkistamassa dropoutteja.

Ajattelin laittaa sitten tänne speksausavun haussa prokkislangan pystyyn, visio on selkeä mutta osat eivät. Inspiraationa on toimineet mm nämä pyörät


http://cycleexifcom.c.presscdn.com/wp-content/uploads/2014/02/rogers-track-1.jpg

Projekti tulee kestämään ainakin pari kuukautta, että saan kaikki osat päätettyä ja raavittua kasaan, mutta ajattelin alkaa jo kyselemään ideoita täällä. Pääajatuksena: tummaa osaa, kontrastina ainakin kammet ja satulatolppa kirkkaina (navat ehkä). Korkealaippaiset navat, ratadroppi, paksummat vanteet… aikalailla tuon Colossin tyyliin.

Kysymys herää siinä vaiheessa kun osien hintoja alkaa summailemaan. Olisiko esimerkiksi navoiksi, vanteiksi, ohjainlaakereiksi ja -tangoiksi ehdotuksia, jotka ei maksais mahottomia mutta olisivat jostakin kotoisin? H +son vanteet ois kivat mutta kesätyörahoista pitäs riittää vielä kesän jälkeenkin jotain. Ei mulla muuta.

Tuliko tossa keulaa mukaan? Laittasin Cinellin putkiosaa ja kammiks vaikka ne Goldsprintin GXP-kurbelit mitkä näyttää Campan Recordeilta.

Kiekkovalintaan varmaan vaikuttaa tuleeko jarru vai ei, jarrulle laittasin kirkkaat kiekot.

Jos sä tällä oikeasti meinaat radalla ajaa niin laita sitten ratadroppi, mut kaikkeen muuhun ajoon Nitto Noodle sopivan levyisenä tai vaikkapa Ritchey Classic kahvoilla.

Nopeen näkönen koira.

kunbanse - 22:28, 26.3.2015 » Nopeen näkönen koira.
Se on. Ja jarrua ei tule, keula tuli mukana ja tulee kiinni.

Nittoa, jotku veivit ja halo + tb14 kiekot. jakkaraksi oma suosikkisi.

? Metadogilta Rollssi ja Veloxilta tankoteippi:

Not bad at all, sopis kyllä pyörään

Elikkäs tuotanoin, projektilangan kirjottelu hieman jäi myynti-ilmojen metsästyksen ja kiekkojen kasaamisen innossa. Osaluettelo alkaa olla häkkejä, tankonauhaa ja takaratasta vaille valmis, hommahan lähti kivasti käsistä arvata saattaa. Toistaiseksi kokoonpano tulee siis näyttämään tältä:

Etukiekko: Miche pistard -kehä, On-One napa, DT-Comp, Gatorskin (kaikki mustaa)
Takakiekko: H+Son Formation Face, On-One napa, DT-Comp, Gatorskin (mustaa mustaa)
Ohjaamo: Scor MKII droppi, Thomson Elite X2 17deg 100mm, PRO ohjainlaakeri (Veikatkaa väri)
Jakkaraosasto: Brooks Swift (musta) ja Ritchey Classic tolppa (kirkas)
Voimansiirto: Stronglight track 2000 -kampisarja 48t eturieskalla (kirkas), KMC:n kirkas sinkulaketju, 17-18t takaratas hakusessa vielä (tarjotkaa jos löytyy Oulun alueella irtonaista), Vanhat SR-spedut joihin häkit hakusessa (tarjoa edelleen jos löytyy)
Kuvia tulee kunhan kerkiää

Kiekkojen kasaus oli mielenkiintonen kokemus, ja yllättävän hyvään lopputulokseen pääsi käyttämällä ihan runkoa ja etuhaarukkaa rihtauspenkkeinä. Kärsivällisyyttä tosin vaadittiin. Etusesta tein radiaalin koska ne näyttää minun mielestä kivalta (mitä sitä peittelemään), ja koska alunperin klassiseksi tarkoitettu setuppi saattoi hieman lipsahtaa ei-niin-klassisen puolelle. Muuten kasaus ei ole vielä päässyt kunnolla käyntiin, koska ohjaamo saattaa huutaa speisseriä enkä halua alkaa leikkelemään ruotoputkea ihan fiilispohjalta. Jos muuten jollakin löytyy Oulun seudulta ruotoputken leikkelyyn kamppeita niin olen valmis korvaamaan niiden lainauksen laadukkaalla mallastuotteella, tai muulla sopivalla korvauksella.

Pääs lipsahtamaan juu :slight_smile:

Mulla on Taskilassa pienikokoinen putkileikkuri, jota saa lainata. Hyvällä tuurilla saatan jopa piipahtaa sen kanssa joku ilta mestoilla, jos aikataulut natsaa. Privalla lisää.

Hyvin nopeasti otettu osien sommittelukuva, lähipäivinä tämä taitaa päästä jo ajoon

Tyypit käyty ottamassa, ja hymy on herkässä. Häkeiksi laitoin väliaikasesti muoviset härpäkkeet, mutta kyllä tähän vielä metalliset tulee kunhan löydän. Huomenna vois käydä ostamassa tankonauhat ja ottaa vaikka pari kuvatodistetta projektin päätöksen lähestymisen kunniaksi.

mielenkiintoinen sekoitus vintage henkistä ratapyörää teräs-cinellin ja brooksin tiimoita mut sit taas deeppiä kehää takana, slämmätty -17° thomson ja kunnon kompakti.

lopullista kuvaa odotellessa

Pikkusen venähti tuo kuvien ottaminen, vaikka pyörä on ollu kesän jo kovassa ajossa. Kävin polttamassa filmiä tuossa joku viikko sitten ja pyörä oli mukana niin nyt on sitte todistusaineistoaki!jkoepis - 22:21, 13.10.2015 » Kävin polttamassa mökkejä tuossa joku viikko sitten ja pyörä oli mukana niin nyt on sitte todistusaineistoaki! https://farm1.staticflickr.com/659/22117024216_caeedb0731_b.jpg
Pyromaani palaa AMA-lankaan

jakkara liian edessä tai sitte sulta on amputoitu jalkaterät

Tähän voisin poikkeuksellisesti suositella mustaa speksiä, jos vaikka pelkästään siksi, että sitä tarvitaan piilottamaan iso aheadi. Tankoteipit mätsäämään satulaan, niin olis aika mukavan näköinen.

Lähtiskö noi Cinelli-tekstit asetonilla - voin lähettää sulle Cicceli-tekstit tilalle. Ohjaamon musta OS-stemmi sotii ton keveemmän näkösen kirkkaan satulatolpan kanssa. Oisko esim. Nitto mitään?

vahva konsepti

vielä vois laittaa:
tolppa kiiltäväksi mustaksi
rattaalle mustaa kannua (tai reikäinen musta vielä parempi)
teippien päättely ruskealla kangasnauhalla
lukot!!!

niin sitten on hienoin ikinä

Näkisin tässä sen Negiksen ritsatolpan