P: Kuwahara Pro Comp RC - valmis?

7-9 pakat menee samaan vapaaratas runkoon. Eli 1x9 hyvä suunnitelma.

baader - 20:14, 8.6.2020 » 7-9 pakat menee samaan vapaaratas runkoon. Eli 1x9 hyvä suunnitelma.
[how-many-gears-can-i-put-on-this-thing](https://www.bikeman.com/bicycle-repair-tech-info/bikeman-tech-info/1640-how-many-gears-can-i-put-on-this-thing) https://i.imgur.com/L9cAInF.jpg

Mitenhä tuossa kuvan perusteella sanotaan että 8-10 pakat ois keskenään saman levysiä ja 7 on kapeampi. Sheldon Brownin sivulta sain saman käsityksen. Ketä uskon? :slight_smile:

baader - 20:14, 8.6.2020 » 7-9 pakat menee samaan vapaaratas runkoon. Eli 1x9 hyvä suunnitelma.
Juu ei mene.

7-vapaaratas on kapeampi kuin 8/9/10/mtb11. Yhden rattaan poistamalla taitaisi saada ysipakan mahtumaan. Tai sitten voi hommata leveämmän vapaaratasrungon. Tai sit vaan laittaa sen seiskan. Kauppapyörässä ihan riittävä 28 tai 32 isoin ratas takana.

Kuin huonossa reality tv:ssä, myös Kuwaharaprojektissa vastaan tulee odotettu mutta dramaattinen käänne. Keskiölaakeria poistaessa huomioni kiinnittyi vastapäivään aukeaviin keskiön kierteisiin molemmalla puolen runkoa. Keskiön alue on rungossa 68mm leveä joka kaiketi viittaisi BSA ENG settiin mutta kierteiden aukeamissuunta taas ei. Youtuben ihmisillä ainakin näytti aukevan erisuuntaan kuin minulla. No osat sain silti irti mutta pahasti näyttää että rungon sisään on runnottu vääränlainen keskiö tai vähintäänkin väärille kierteille.

Vein rungon tänään myymälään jossa oleva henkilö osaa kertomansa mukaan tehdä siihen uudet kierteet. Ehkä ajokuntoon saaminen ei vielä estynytkään: huh!

1x7 osapakettiosasto / pääseekö pyörällä polkemalla eteenpäin jos ostan tämmöisiä sekä ketjun:

shimano tourney derailleur 1x6/7 erityisesti kiinnitystapa, meneekö suoraan teräsrungon kiinnikkeeseen ilman hienoja nykyajan irtokorvakkeita?

tourney thumb shifter 7 speed näyttää ankeelta :slight_smile: Oisko hullua tai ees mahdollista laittaa joku downtube shifter tankoon stemmiin tai runkoon, pitääkö siinäkin lukee toi sis indeksointi?

MULIPLE! freewheel 7-speed MEGARANGE! 14-34

Mä ajoin mun nopsasta (Nykyinen alerando) tollaset stx navat loppuun.
saahan noita napoja ja uus napa käy varmaan samoille puolillekin.

Elikkä levari napa ja kontille mars

Noista osista niin tuo viimeinen on niin sanottu kierrepakka eikä kasetti eli se ei käy tuohon napaan. Seiskakasetteja saa vielä, mutta megarangea ei enää taida tehdä kukaan eli isoin ratas taitaa olla 32 hammasta. Tuosta vivusta ja vaihtajasta niin noi Tourneyt on todella käppäisiä. Vaihtaisin edulliseen, mutta huomattavasti paremman tuntuiseen Altukseen eli RD-M310 ja SL-M315.

Havanna - 21:24, 9.6.2020 » Noista osista niin tuo viimeinen on niin sanottu kierrepakka eikä kasetti eli se ei käy tuohon napaan. Seiskakasetteja saa vielä, mutta megarangea ei enää taida tehdä kukaan eli isoin ratas taitaa olla 32 hammasta. Tuosta vivusta ja vaihtajasta niin noi Tourneyt on todella käppäisiä. Vaihtaisin edulliseen, mutta huomattavasti paremman tuntuiseen Altukseen eli RD-M310 ja SL-M315.
Jes kiitos pakkahuomiosta! Hyperglidehän pitää näemmä toki lukea pakassa juu, nyt osaan. Tourney takavaihtajaa katsoin vähän sen vuoksi kun siinä jotain 1x yhteensopivuutta luvattiin, oisko voimakkaampi jousi häkissä?

Vaihtajavivuista nuo muoviset lelupistoolin malliset on kyllä vaan tosi ankeen näkösiä. Jos oon tilaushetkellä rohkea voisin koittaa tämmöstä ja kärsiä käyttäessä enemmän ja katsellessa vähemmän: sunrace m90 joku laittanut 7-vaihteiseen ja toimii. Ei indeksointia eli sitten pyöritellään tarkasti ja tunteella.

Entä eturatas? 5 bolt 94mm bcd. Mistä tietää minkä kyydissä ketju pysyy ilman ohjureita?

surly stainless 5arm 94mm

Olisiko tässä hyvä vaihtoehto? Made with a 2.2-2.3mm thick stock plate and work best with 5-8 speed chains.

Toi Sunrace on kyllä indeksoitu ja Sramilta saa muuten ihan jees 12-32-pakkaa. Surly on varmasti hyvä.

Onks tää sit eri vipu?


They click but don’t index

“a SunRace right bar-end shifter lever on a left SunRace pod allowed perfect symmetry, as though it were ordained from on high.”

melkosta hupi tekstiä kyllä :smiley:

naurajat nauraa, mutta micro ratchettihän on ihan perusjuttu maailman parhaissa vaihtajavivuissa kuten suntourin ja simplexin viistoputki/tangonpää hommeleissa :–)

nutip - 0:17, 10.6.2020 » naurajat nauraa, mutta micro ratchettihän on ihan perusjuttu maailman parhaissa vaihtajavivuissa kuten suntourin ja simplexin viistoputki/tangonpää hommeleissa :--)
dia compen power ratchet aaaahhh

Rivbikelle nauraminen on ah niin trendikästä mut onks noissa vivuissa siis jotain eroo, molemmat m90, toinen indexed?

Mulla on tollanen indeksoitu versio (kapea vapaaratasrunko + ysipakka josta yksi ratas poistettu) ja purin sen mielenkiinnosta, oon melko varma että indeksoinnin saa poistettua halutessaan jättämällä jonkun osan pois.

kaukomieli - 8:59, 10.6.2020 » Rivbikelle nauraminen on ah niin trendikästä mut onks noissa vivuissa siis jotain eroo, molemmat m90, toinen indexed?
Vasen on kitkana ja oikea indeksinä.

Tän listauksen mukaan Shimanon 7 vetäis 2,9 mm kaapelia ja Shimanon 8 puolestaan 2,8 mm. Seiskapakan kanssa vois siis varmaan aika hyvin käyttää kasivipua, jos niistä löytyy joku kivemman näköinen kuin SL-M315.

Ainakin Tredziltä saa seiskapakkaa 11-34 väleillä.

nuo vanhemmat shimpan indexöidyt vivut on luokitelty yleisesti 7/8 vaihteisiksi. Toimivat molemmissa.

ein0.0 - 23:57, 9.6.2020 »

melkosta hupi tekstiä kyllä :smiley:

Melkosta. Mistä tää oli?

Ja siis ne todellakin on indeksoitu. Indeksoinnilla ei vaan oo mitään tekemistä vaihtamisen kanssa. Kuulostaa just siltä, kun asiasta puhuu oikeilla nimillä.

asb - 9:37, 10.6.2020 »
ein0.0 - 23:57, 9.6.2020 »

melkosta hupi tekstiä kyllä :smiley:

Melkosta. Mistä tää oli? Ja siis ne todellakin on indeksoitu. Indeksoinnilla ei vaan oo mitään tekemistä vaihtamisen kanssa. Kuulostaa just siltä, kun asiasta puhuu oikeilla nimillä.
Esim. Falconin kulttivivuissa on kyllä naksuja, mutta ne ei vastaa minkään tietyn valmistajan indexöintejä.