P: Kulkurikymppi ja nollabudjetti

Jospa sitä nyt laittais ekan projulangan pystyy ku tulee nyt vähän noviisina jotain värkättyäki:

Elikkäs tuli nyt pari viikkoa sitte haettua äidin lapsuudenkodista Helkaman Kuningaskulkurikymppi, josta olin aikoinaan kersana muka jotain projektia jo alotellut, mutta jäänyt hieman vajaaksi kymmeneksi vuodeksi sinne navetan vintille lojumaan. Silloisena ideanani oli nakata joku helvetin painava rautalevy pääkolmion sisään “koska hieno!”, mutta huhhuh! Painoa sillä levyllä oli jo toista tonnia nii ehkäpä ei.

Mutta nyt tosiaan ideana tästä laittaa jonkin näkönen talvipyörä, kun tuolla Bianchilla ja Thickslickeillä ei oikein kehtaa hangessa rypeä. Sattumoisin mm. em. Biatchiin tungetun fyffen takia on nyt about nollabudjetti tämän KK:n kanssa, eli suurimmakseen osaksi alkuperäsillä palikoilla mennään.

Kaikki apu ja vinkit tervetulleita!

Tästä siis lähetään liikkeelle:

Pyörä nyt joten kuten hiottuna ja illalla voisin pohjamaalata ja vaikkapa to-la akselilla sitten pintamaalit nakella päälle, kun aurinkokin pitäs Kalevan mukaan vähän paistaa!

Ah, kuningaskulkuri. Viime yönä näin unta että löysin itselleni sopivan.
Tämä projektin pyörä ei ole kuningaskulkuri ensinkään, mutta kyllä siitä toimivan talvipyörän saa.

Saat kuvat näkyviin kun vaihat kuvan urlin muodosta http://imgur.com/gallery/eERPJno.jpeg muotoon http://i.imgur.com/eERPJno.jpg. Eli tuo “/gallery” välistä pois ja “i.” alkuun (saattaa toimia ilman i:täkin).

toutain - 12:56, 14.10.2015 » Saat kuvat näkyviin kun vaihat kuvan urlin muodosta http://imgur.com/gallery/eERPJno.jpeg muotoon http://i.imgur.com/eERPJno.jpg. Eli tuo "/gallery" välistä pois ja "i." alkuun (saattaa toimia ilman i:täkin).
sit vielä L ennen tota .jpg automaationa noihin linkkeihin niin kaikilla kännykkäselaajilla kivempaa.

eli

[im g]http://i.imgur.com/eERPJnol.jpg[/im g]

no nyt toimiipi kuvat! kiitosta!

Taitaa olla vähän alamaisempi Kulkuri, mutta ok.

Jos mitään ei tarvitse varsinaisesti korjata tai vaihtaa, niin konkeli vaan kokoon ja rahat renkaisiin. Foorumilta saattaa löytyä käytettyä nappularengasta. Riippuu tietty vanteen leveydestä, mutta leveämpi parempi. Tori.fi voisi olla puolestaan edullisten nastarenkaiden kyttäämiseen hyvä paikka.

Tai no välitysjuttuja kannattaa funtsia. Asentuukohan tuohon tavallinen HG-sinkularatas? Shimano DX on sellaisista halvin ja helpoiten hankittava. Tosin jos niissä 18-hampainen on suurin, sillä ei välttämättä saavuta tarpeeksi keveää välitystä. Muoviprikkoja en suosittele siihen oheen, hajoavat. On kai noita toimivampiakin niksejä käyty täällä jossain läpi.

Itse laittaisin vielä ekstroina kiilallisen stemmin ja (viitsimisen määrästä riippuen) muovilokarit.

Tää on ihan samanlainen kun mun eka projekti. Tällänen siitä tuli.
http://i128.photobucket.com/albums/p175/wehola/Mobile%20Uploads/IMG_20151014_191413_zpsjs9x48fz.jpg

Juu kiitti Mull varsinki vinkeistä! Saa nähä vielä mite tää lähtee kehittyyn

Eikös tää nyt oo kuitenkin Kulkurikymppi? Ei tää mitään Reynoldsia tai BSA-keskiötä oo nähnytkään. Vrt.

Joo tässä kerkesin jo vähän selailla imppernepistä, ettei se mikään kuningas olekaan. Kerettiin jo aikoinaan tarrat repiä pois ja muistikuvat olivat vähän vääriä. Kulkuri kummiski!

Nyt viikonlopun aikana keretty jo ekat siniset maalailla pariin kertaan:

Nyt lähen toiset siniset maalaileen:

E: tulipa nyt ihan väärin päin kuvat!

Nyt ois maalijobit done, mutta miten lakkaus? Tarviiko lakkaa? Mitä lakkaa? Saunaan kovettumaan? Mitenkä tämä nyt toimii?

Riippuu varmaan, millä maalaat. Vetäisin lakan joka tapauksessa. Ei sitä saunassa tarvitse kovettaa. 2k lakka kovettuu muutenki nopeesti ja jos vedät paukkupullosta niin vaatii siltikin vaan viikon.

Katonpa maalit kunha illalla kotia pääsen, kun en nyt muista mitä ne oli.

Onko muuten Oulussa kellään tarrakonetta lainaan?

Meinasin siis maalasitko paukkupulloilla vai ruiskulla.