P: Kova pyöränkuljetuslaukku

Päätin tehdä pyörän kuljettamiseen sopivan kovan laatikon, joka myös taittuisi pahvilaatikkoa helpommin kuljetettavaksi kohteessa. Instagramissa huomasin, että Taiwanilaisella Qbiclella oli Coroplastista tehty laukkumalli, joka ruksi kaikki rastit. Mutta eihän näistä kannata kenellekään maksaa mitään vaan mieluummin kärsii ja polttaa tuplasti sen rahan huonosti toimiviin protoihin, jotka leviää lentoaseman hihnalle.


Taittumattoman pyöränkuljetuslaatikon kuljettamistuskaa. Tuulessa ei naurata.


Qbiclen bikeporter


Tässä on alkuperäinen suunnitelma materiaalista ja koosta, mutta materiaalin hyllysaatavuuden puutteessa tein nopeasti uuden version.


JA tässä lopullinen versio kaikkine taitoksinen yms.

Hain siis tuota ns. pillimuovia Vinkiltä, jossa sitä Oulussa ainakin on hyllytavarana. Hinnaksi yhden laukun materiaalille jäi ehkä kaksi kymppiä. Vinkillä kannattaa myös pyytää varastokaveria sahaamaan levy heti sopiviksi soiroiksi niin kuljettaminen onnistuu kainalossa/metrossa/rahtipyörässä/autossa. Pientä sekoilua oli tosiaan varastosaatavuuden kanssa. Laskin, että Qbiclen levy oli 1000g/m2 ja 5mm vahvaa, joten tahdoin itse samaa. Sitä ei löytynyt, joten otin 900 grammasta. Varastolla kävi ilmi, että 900 grammanen oli varattu asiakkaalle, joten vaihdoin lennosta 1300 grammaseen. Painolla on tietenkin vaikutusta levyn ja laukun kestävyyteen, mutta siitä riippuu myös levyn työstön helppous.

Tätä 1300 grammasta ei pysty taittamaan ilman kuumailmapuhallinta. Lisäksi must-työkalu on jonkinlainen rulla, jolla taitokset rullataan sisäpuolelta lyttyyn. Mikä tahansa keppi ei käy sillä lämmitetty muovi rikkoutuu helposti jos sitä hankaa. Yllättäen rulla ei voi myöskään olla mikään pitsaleikkuri, sillä kapea terä rikkoo sekin muovin. Tein oman rullani 5mm vanerista ja mäntyrimasta. Muovin leikkaus käy kyllä terävällä mattoveitsellä.

Vikuproppia on hankala liimata, joten kopioin suoraan taas Taiwanilaisten valmistustavan ja niittasin laukun osat kasaan. Niitit ovat ns. sisarniittejä ja Oulussa löysin ne naapurista Shelbyltä - koko 6-9mm. Varmasti halvempiakin paikkoja löytyy, nyt niitit maksoivat enemmän kuin kaikki levy.

Laukun ideaan kuuluu, että sen osat saa taitettua kasaan. Siksi kansien päiden tulee myös taittua sisäänpäin ja laatikon seinien täytyy taittua kaksinkerroin. Tällöin saadaan noin 60x80 kokoinen littanahko (riippuu kuinka hyvin jaksat taitokset rullailla) paketti. Kaikki taitokset täytyy valmistaa ennen kuin alat niittaileemaan laatikkoa kasaan, muuten homma muuttuu hankalaksi - joten:

ENSIN PILLERIT, SITTEN ASKARTELU

Kannattaa myös ottaa huomioon, että materiaali on tosi sähköistä ja laatikko kerää kaiken asunnon pölyn, hiukset yms. itseensä, joka on tosi kätevää jos tahtoo siivota.

http://normaali.net/temp/vikubox1.jpg
Valmiit osat

http://normaali.net/temp/vikubox2.jpg
Laatikko koekasauksessa

http://www.qbicle.com.tw/webfile/photos/b20160607235100_6.jpg
Valmis laukku pysyy kasassa kahdella hihnalla.

1 Like

Paljonko suunnilleen hintaa materiaaleille ja minkälaista työkalua vaatii duunaamiseen? Itsellekin voisi olla tarvetta duunailla.

E2: ilmeisesti siis sulla on pizzaleikkurin tapanen rullaava kiekko jossa on n. 5mm paksu se rulla? Kuumennat sen tietyn alueen ja rullailet kasaan? Siitä litteestä kohdasta sit taittuu?

Toisessa topissa kerrottiin kuinka television kuvalla voidaan parantaa pyörälaatikon kestävyyttä merkittävästi. Semmoset vielä tuohon niin on luultavasti täydellinen pyöränkuljetusratkaisu tässä.

b-veli - 13:16, 20.11.2016 » Toisessa topissa kerrottiin kuinka television kuvalla voidaan parantaa pyörälaatikon kestävyyttä merkittävästi. Semmoset vielä tuohon niin on luultavasti täydellinen pyöränkuljetusratkaisu tässä.
Finnair ei suostu kuljettamaan televisiota, joten ratkaisullasi matka jää lyhyeksi.
normaali - 13:20, 20.11.2016 »
b-veli - 13:16, 20.11.2016 » Toisessa topissa kerrottiin kuinka television kuvalla voidaan parantaa pyörälaatikon kestävyyttä merkittävästi. Semmoset vielä tuohon niin on luultavasti täydellinen pyöränkuljetusratkaisu tässä.
Finnair ei suostu kuljettamaan televisiota, joten ratkaisullasi matka jää lyhyeksi.
:-D No siinä tapauksessa oli erittäin huono idea minulta.

Hienosti tehty!

Mä kävin syssyllä hertsikan etrassa kyselemässä tota pillimuovia lähettilaukun sisävahvikkeiksi, mutta ois pitäny tilailla haljasia määriä, niin jäi väliin.
Trash bags käyttää muuten samaa matskua ja näyttäis laittavan liitokset nippareilla yhteen

Aijoo, Vinkkikin myy vain kokonaisia levyjä, mutta se menee kyllä tähän projektiin. Ylijäämät voi muutenkin diilata vaikka kiekkosuojiksi pooloihin.

Uuvatti kakkoselle oon suunnitellu astroboardista tehtävää lentolaukkua, se ois kyl ihan rullaava laukunkorvike, mut tuollainen kokoontaittuva ratkaisu herättää kyl haluja.

Kova laukku on kova. Ulkomitat ilmeisesti 92x80x25cm?

Leevi - 16:21, 20.11.2016 » Kova laukku on kova. Ulkomitat ilmeisesti 92x80x25cm?
About. Kokeilin vähän ja saatoin tehdä liian ison sillä 54-kokonen NJS-runko mahtui keulaa irrottamatta kiekkoineen laatikkoon.

Ja kätevä pisnisfixi-mies nikkaroi laukun ulkopuolelle kylkiin kammet,laukun päälle satulan tynkää ja ohjaamon. Sillä sitten voi painella menemään suurimmilla lentoasemilla like a boss…nyt meni vähän yli mutta ainahan ne menee!

Ja siis kaikki mahtuu vielä pyörän kanssa samaan pakettiin. Onhan niitä sähköllä liikkuvia matkalaukkujakin ja siitä tämäkin paska idea on lähtöisin.

jake2.0 - 13:52, 20.11.2016 » Hienosti tehty! Mä kävin syssyllä hertsikan etrassa kyselemässä tota pillimuovia lähettilaukun sisävahvikkeiksi, mutta ois pitäny tilailla haljasia määriä, niin jäi väliin. Trash bags käyttää muuten samaa matskua ja näyttäis laittavan liitokset nippareilla yhteen
Kennolevyn nimellä kun käyt kysymässä paikallisesta mainostuotanolafkastasi niin saat todennäkösesti kantaa jämäpalat ulos ilman korvausta.

Kopioin röyhkeästi kopion.

Hain samaa 1300g 5mm levyä Tampereen Vinkistä. Liitokset popniiteillä, mikä tuntuu kestävän hyvin kun laittaa prikan alle. K-Raudasta ostin sisarniittejäkin, mutta ainakaan kyseiset eivät tuntuneet kestäviltä ja irtosivat sormivoimin toisistaan kumivasara-asennuksen jälkeen. Ehkä tein niissä jotain väärin.

Tuli vähän turhan leveä/pitkä tuosta seinämäosasta, aikamoinen äheltäminen että saa kannet kiinni.

Tein vähän pienemmän mallin, poolopyörälle ja -mailalle optimoituna: 80x65x25cm. Painoa 4,2kg noiden liinojen kanssa.


Hyvännäköinen suoritus.

On ghyl. Kuinka vahvoja noista tulee eli kestääkö miten puristusta ja miten tuo materiaali hittiä?

Kova. Duunailin just ite vastaavasta matskusta levyjä Bullittin kuormatilaksi. On muuten keveyteensä nähden vahvaa tavaraa, kestää rajumpaa käsittelyä kuin aaltopahvi, mutta ei mitään tolkutonta pahoinpitelyä.

Pakkasessa luonnollisesti kärsii nuo kestävyysominaisuudet aika pahasti, eikä tuo nyt mitenkään älyttömän jäykkää ole, että kyllä nuo laatikon pitkät sivut todennäköisesti jo joustaa aika huolella.

Laitetaan nyt tännekin tää samaisesta matskusta tehty fillarin asuntovaunu.

1 Like

Joustaahan se. Ideana olikin tehdä niin pieni loota että se on aina täynnä tavaraa ja tukee sisäpuolelta itseään.

Taiwanilaiset lupaavat kestoa n. 20 lentoa omalle tuotteelleen.

Repeämään tota ei kyllä ihan helpolla saa, sen verran sitkeetä tavaraa.