P: Itoh Mustang, ensi fixi

Noniin, avataas projektilanka ja samalla korkataan viestineitsyys palstalle. Eli tämmöinen japanilais-ruotsalainen tekele osui käsiin josta olisi tarkoitus väkertää ensimmäinen kiinteävälitteinen mankeli. Pyörä on alunperin jonkinsortin 10-vaihteinen retkipyörä ja esim vaihtajat on Shimanon 600-sarjaa, jarrut Dia Compea, keula Tangea, sekä kammet, ohjaintanko ja tangonpidike Sakae Ringyoa/Silstaria.

Aloituskuvaa en muistanut ottaa, mutta pyörä oli erittäin paskainen. Keskiömuhvi, voimansiirron osat ja takahaarukka oli erittäin vankan hiekka-rasvapinnoitteen kuorruttama.

Nyt tullut parina viikonloppuna purettua ja putsailtua kun töiltä kerennyt, vailla mitään sen tarkempia suunnitelmia. Osia olisi tarkoitus ryhtyä pikkuhiljaa etsimään, ja päivittäin tuleekin tarkastettua myyntipalsta sopivan näköisten kiekkojen ja kampien toivossa. (saa tarjota)
Painoa tuossa kuosissa on 4,7kg, eli mistä lie viemäriputkesta aikoinaan kasailtu. Koko on 56-56 c-c, joka on ehkä turhan iso minun 174 sentin varrelle, mutta saa nyt kelvata ensiprojektiksi.

Ohjain- ja keskiölaakerit käytin auki, putsailin kierteet ja rungon sisältä hämähäkit, ruosteet ja pinttyneet vaseliinit niin hyvin kuin vain sain ja löin uudet rasvat testatakseni niiden toiminnan. Keskiölaakeri vähän jurnuttaa, mutta ohjainlaakeri toimii hyvin, huolimatta pienestä syöpymästä laakerikupissa.

Bilteman kampien ulosvetäjä on muuten lähes käyttökelvoton. Sain sillä porsittua toisesta kammesta jengat lähes pilalle, mutta onneksi löysin toisen ulosvetäjän jolla kampi irtosi huonoista kierteistä huolimatta.

Koitan päivitellä sitä mukaa kuin projekti etenee tai ilmenee tyhmiä kysymyksiä. Vinkkejä ja osatarjouksia saa laitella!

jaempty - 18:01, 19.8.2013 »

Bilteman kampien ulosvetäjä on muuten lähes käyttökelvoton.

Auttaa muuten paljon, kun kääntään pyörän kyljelleen ja suhauttaa irtivedettävän kammen "kolon" täyteen crctä tai muuta liuotusöljyä. Tän liottelun jälkeen kammen kiinnityspultti melkeen pohjaan ja tuurnalla pari terävää napautusta, ei mitään mahottomia ettei keskiö mene särgi. Nyt kammen pitäis irrota ihan mädästäkin yksilöstä kohtuullisella vetäjän käytöllä.
jaempty - 18:01, 19.8.2013 » Painoa tuossa kuosissa on 4,7kg...
mitä helvettiä?!
jaempty - 18:01, 19.8.2013 » Koko on 56-56 c-c, joka on ehkä turhan iso minun 174 sentin varrelle...
ja tämäkin vielä.

^^Taisinpa sinne koloon suhauttaa jotain yleisöljyä/ruosteenirroitinta tuon epäonnistuneen irroitusyrityksen jälkeen. Ehkä siinä syy onnistumiseen. Samapa tuo, kammet menee joka tapauksessa vaihtoon, kun isompi eturatas on kiinteästi kammessa kiinni ja kovin kulunut.

^Problem? Tässä koitan jotain uutta harrastaa ja heti ollaan torppaamassa visioita :<

en minä kenenkään harrasteita ole torppaamassa vaan ainoastaan ilmoittamassa kaksi faktaa: runkosetti on aivan epätodellisen paiva ja lisäksi sinulle liian suuri.

No suurudesta en nyt tiedä, riserilla tuo on ainakin sopiva.
Terveisin 172 ja efektiivinen vaakaputki 57

two wrongs don’t make it right.

Kyllä nää koot menee ihan mieltymyksen mukaan. Ittelläni on ollut 57,56,54 ja 51 ja pituutta on 174 ja kaikkiin vääntynyt hyvin, parhaiten kyllä tohon viisykkösee. Eli jos taulukossa lukee sun pituuden kohalla 53-54 niin ei kannata kaikkia muita kokoja heti poistaa laskuista. Hyvä tästä tulee :slight_smile:

Olen neliö vai?
E.jaa että Akuhan se siellä neliössä olikin

ei se vaakaputken mitta vaan reach

ei sillä, viiden kilon runkosetin heittäisin sillalta olkoon sopiva tai ei. Parempiakin paskoja löytyy roskiksista.

No siis jos tykkää ajaa pienillä pyörillä ni sillonha tuo on isohko, mutta tätäkin koko asiaa on puitu sadat kerrat ja todettu moneen otteeseen että pelkkä yhden mitan tuijottaminen ei auta/kerro mitään. Lähinnä kiinnitin vaan huomiota siihen AIVAN LIIAN ISO kommenttiin.

Mielestäni ekan projektin ei tartte ollakaan täysin sopivan kokonen ja hipokevyt. Jos toteaa lopputuotteen turhan isoksi, myy eteenpäin ja aloittaa kevyemmän projektin :slight_smile:

Onhan tässä sentään sopivat dropoutit eikä edes fauberia! Kyllä tästä vielä fiksi tulee.

^^kuka noin on sanonut ja missä?

eikä niillä mieltymyksillä selitetä pois useamman sentin heittoja standardeista, ainakaan maantierunkojen kohdalla.

pyörästä on hyvä sivukuva: ilmoitettu 56 cm (c-c) kertoo kuvan kanssa pyörän koosta tarpeeksi, että voi sanoa sen olevan liian suuri 174-senttiselle.

^^ juurikin näin, oot vaan “kolee” etkä “maindaa” mitä tuo skidi höpöttelee (hipostelee) ni saat ajopelin, hommaat sitte paremman kun tarviit

Traceur - 19:24, 19.8.2013 » Mielestäni ekan projektin ei tartte ollakaan täysin sopivan kokonen ja hipokevyt.
melkein viiden kilon runkosetti pari senttii liian isona tältä pohjalta ihan ok.

kaikki kunnossa.

kid_scientifik - 19:26, 19.8.2013 » ^^kuka noin on sanonut ja missä? eikä niillä mieltymyksillä selitetä pois useamman sentin heittoja standardeista, ainakaan maantierunkojen kohdalla. pyörästä on hyvä sivukuva: ilmoitettu 56 cm (c-c) kertoo kuvan kanssa pyörän koosta tarpeeksi, että voi sanoa sen olevan liian suuri 174-senttiselle.
Mm. muistaakseni sinä? ja näkemättä kuskia ei voi sanoa koosta yhtään mitään.

skarppaa paulos.

no. täällä on jotku maksellu oppirahoja kalliimmillakin blogipyörillä.

just sössötin’

No katotaan nyt… Jos tämän sais kasattua ok osilla ajokuntoon, todettuani liian isoksi ja painavaksi, tähän ostetut osat voi kätevästi siirtää uuteen aihioon ja tämän malmikasan sulattoon.
Ajelen päivittäin 21" (tt 61 c-c) Nishikin sinkuloidulla maasturilla pitkiäkin matkoja ja se on eittämättä aivan liian iso. On kuitenkin poljettavissa lyhyellä stemmillä ja penkki melkein edessä. Välillä meinaa alkaa ajoasento rassaamaan pitemmällä lenkillä, mutta sehän vain kasvattaa jos ei muuta niin ainakin otsasuonta.

Karppaa skarppaa sanompahan vaan ettei voi sanoa pyörän olevan aivan liian iso
Jos tietää ainoastaan että kuski on 174 cm, varsinkaan kun ei nyt täysin metsässä olla.
Mutta on joo painava.
Kuitenkin.
Ensiprojekti…