P: Iso Disco

Rollerin lähdettyä alko tekemään mieli taas fiksiä, joten tuli silmäiltyä foorumin ja ftorin tarjontaa, josko löytyis jtn projektia. Ftorilta tuli sitten tää Rossini, ja sitä pitkään tuli ihmeteltyä, mutta vedonpuolelta korjattu dropoutti epäilytti. Jossain vaiheessa sit tuli kuitenkin laitettua viestiä ja sovittua kaupat.

20211101_180751 by Eetu, on Flickr

20211101_180945 by Eetu, on Flickr

Rungosta löytyy sekä keskiön alta että haarukasta merkintä “62”. Mitat c-c 59cm luokkaa ja kulmat puhelimella mitattuna ~ 74-75.

Ideana on kasaa tää palikoilla mitä kaapeissa lojuu, ja elättelin toiveita, että rungon mukana tulleet o-laakeri ja tolppa vois jäädä mut satulatolppa paljastui suhteettoman lyhyeks (~20cm) ja ohjainlaakeri tuntuu rouheelta. Lisäksi perä paljastui 130mm levyiseksi vaikka tää mulle myytiin 126mm perällä. Olishan noi toki voinut ostaessa tsekkaa.

Pohdintojen jälkeen tästä puuttuu (ainakin):
-Droppi (42cm, 26mm clamp)
-Ita keskiö ISO viistellä
-26.6 suora tolppa
-kuulia o-laakeriin

Joululomalla edessä läträilyt dinitrolilla, ja sit pääsee laittelee palikoita kiinni.

9 Likes

Hyvä projekti!

Olin jo laittamassa viestiä myyjälle mut ei löytynyt enää ilmoitusta torista. Dibs siis jos ei lähekkään projekti käyntiin. Hauska nähdä mitä tulee kun itsellä oli jo osalista mietinnässä mitä tähän laittais.

Tuo musta discorunko on kyllä uuh ja aah. Saattaa olla liipasinsormi herkässä jos tulee pienempi joskus vastaan. Lykka till ja silleen.

@mindw @JeBaZ Kiitti!

@jouns Itelläkin ostopäätös synty vasta kun huomasin et ilmo oli kadonnu. Muistin nimimerkin vielä ni etin myyjän toisesta myynti-ilmosta yhteystiedot ja laitoin viestiä. Mut dibsit huomioitu, oon yhteydes jos projekti lässähtää :slight_smile:

Kammiksi tulee suginon 75, varmaan etin jostain 115mm keskiön, ettei tarvis käyttää runkoa ruuvipenkissä. Taakse tulee näillä näkymin kiekko pulttinavalla, ja stemmiksi pro chrome.

Päivitellääs kun on ehtiny taas häärää projektin parissa. Runko tuli ruostesuojattua, ja vähän mallailtua osia. Maalipintaa on edellinen omistaja kaiketi paikkaillu, mutta lähempää näyttää hieman rujolta.

IMG-20211204-WA0000 by Eetu, on Flickr

Ftorilta löyty valmis takakiekko, joka pienellä speissailulla istuu hyvin 130mm perään.

20211205_110232 by Eetu, on Flickr

Ohjainlaakeri on aika rouheessa kunnossa ja ruodosta meinaa loppua kierteet kesken. Pitää varmaan hommata jostain joku low stack o-laakeri tohon, ehdotuksia otetaan vastaan mitä kannattais hommata ja mistä :slightly_smiling_face:

20211205_112514 by Eetu, on Flickr

Ehdin kuitenkin laittaa osia väliaikasesti kii että näkee millanen tästä on tulos

IMG-20211205-WA0006 by Eetu, on Flickr

7 Likes

Tange Passage on ainakin todella matala laakeri. Ehkä 30mm stack.

1 Like

Toi maaliduuni olis kyllä mullekin kelvannut! Omassa Rossinissa vähän turhan levoton väritys :smiley:

Päivitellään nyt ku eka pyrähdys tällä takana. @azure n vinkista hankin Tangen Passagen, mut asentaessa sitä stackia olikin sit liian vähä ja päädyin laittaa speisserin siihe välii et sen sai toimii. Ois ehkä pitäny mitata se vanha ohjainlaakeri :man_shrugging:

Sittemin osat saapuneet, keskiö on campan 115mm, mahtuu suginot pyörimään hyvillä clearansseilla. Edessä on maantiepyörän etukiekko lainassa, ehkä jossai vaiheessa tulee kasattua siihen jtn muuta tai sit ajan ton tos loppuu.

20220316_125343 by Eetu, on Flickr

Ajoasento tuntuu ihan hyvältä, repun kanssa alaotteelle ei oo kyl asiaa. On toi runko sit ehk kuitenki ittel sielt naftimmast pääst, mut kiva ajaa silti.

6 Likes

Oikein hyvä! Ohjaamossa saattaisi helpotusta tuoda 0-kulman 3ttt Chromix, ei varmaan montaa kymppiä maksa Ebayssa.