P: Il Pimpino

Noniin!

Murhakontin hyllyssä on odotellut pinionlaatikko jo pari kuukautta sitä että askartelisin sen ympärille rungon, ja koska verstasprojekti on vienyt auttamatta suunnittelu- ja rakennusajan ryhdyin pikaratkaisuhin asiantilan korjaamiseksi.

Koska internetistä ei löytynyt ennakkotapausta pinion-retrofitistä, ajattelin myös toimia tässäkin edelläkävijänä ja kokeilla kuinka tuo käytännössä onnistui.

Tilasin Kongalta pinion-keskiömuhvin, ja samalla pyysin leikkaamaan brittibb:n ympärille ruuvattavan sahausjigin, joka vastaa muodoltaan tuota laatikkoa.

plootut kiristettiin paikalleen kierretangolla

ja ohjainlaakeriprässillä

Putket sahattiin rautasahalla plootua ohjurina käyttäen

https://i.imgur.com/Cbxscmf.png

https://i.imgur.com/FbmCRnr.png

Sovite tuli kerralla melkein juottovalmiiksi ja vaati lähinnä purseiden siistimistä rautasahan jäljiltä:

https://i.imgur.com/KgAKOrx.png

Sitten runko jigiin kiinni, ja laatikko tinattiin paikalleen

https://i.imgur.com/weu6IPO.png

https://i.imgur.com/jRdOUUJ.png

https://i.imgur.com/nlB9HMY.png

Kaikenkaikkiaan aika helppoa ja yksinkertaista, suosittelen lämpimästi.

onko pinionissa itessään vapaaratas vai tuleeko tästä pinionifiksi?

normaali - 11:05, 3.2.2020 » onko pinionissa itessään vapaaratas vai tuleeko tästä pinionifiksi?
Pinionissa on itsessään vapaaratas, mutta se ei kuulemma kestä pitkässä juoksussa fiksikiekon käyttöä. En ole vielä päättänyt miten teen...

Aivan liian helppoa tämmönen :smiley: Edelläkävijyyden puolesta hattua päästä.

No nyt!

Tuleeko cantit vai v-jarrut?

Herramuvvereni mikä meno

Taas tekiä-ukkojen hommia kivasti etusivulla. Ilo seurata.

NKOTB - 20:42, 3.2.2020 » Tuleeko cantit vai v-jarrut?
Saattaapi olla että joudun mannisoimaan kun ei ole vannejarrukiekkoja talossa...

Meno on sakeaa ku lonkero maidolla.
Melkosta.

Nyt on ihanan eroottista toimintaa kyllä.

il pinpino

Kattelin että aika tyyristä on tuo pinionin öljy

Varmasti kuitenkin jotain normiöljyä mitä tuokin pullo sisältää

Riippuen toimintatavasta tollaseen menee varmaan hyvin joko vaihteisto tai peräöljy joita onneksi saa järkihintaan.

Seurantaan.

En yhtään tiedä tai osaa arvata mitä tuolla keskiön seudulla tapahtuu ja miksi, mutta ehkä tätä topiikkia lukiessa tämä valkenee itseni kaltaiselle luddiitille.

Leikkaa ja liimaa -projektit ovat kyllä aina parhaita.

tutam - 9:02, 5.2.2020 » Seurantaan. En yhtään tiedä tai osaa arvata mitä tuolla keskiön seudulla tapahtuu ja miksi, mutta ehkä tätä topiikkia lukiessa tämä valkenee itseni kaltaiselle luddiitille. Leikkaa ja liimaa -projektit ovat kyllä aina parhaita.
Tuonne keskiön seudulle olisi tarkoitus asentaa tälläinen saksalainen insinöörityön [taidonnäyte](https://pinion.eu/en/):

Minulla tulee tuohon siis 12-lovinen vaihdelaatikko jossa välitysaluetta on saman verran kuin maastotriplassa, ja koko roska pyörii koteloituna öljykylvyssä. Öljy tosiaan on hinnakasta, internetissä on lotottu että w75 saattaisi olla oikeaa tavara…

Vaikea uskoa että jalkaisin pyöritettävässä olisi paljon väliä. Niin alhainen viskositeetti kun ei tule vielä tiiviesteistä ulos.

Niinno jos sen Jiimalle antaa ajoon niin vähintään GL-6 sisään. Omega 690 melkein laitettava

Odie - 9:51, 5.2.2020 »
tutam - 9:02, 5.2.2020 » Seurantaan. En yhtään tiedä tai osaa arvata mitä tuolla keskiön seudulla tapahtuu ja miksi, mutta ehkä tätä topiikkia lukiessa tämä valkenee itseni kaltaiselle luddiitille. Leikkaa ja liimaa -projektit ovat kyllä aina parhaita.
Tuonne keskiön seudulle olisi tarkoitus asentaa tälläinen saksalainen insinöörityön [taidonnäyte](https://pinion.eu/en/): [vaihdeloota.jpg] Minulla tulee tuohon siis 12-lovinen vaihdelaatikko jossa välitysaluetta on saman verran kuin maastotriplassa, ja koko roska pyörii koteloituna öljykylvyssä. Öljy tosiaan on hinnakasta, internetissä on lotottu että w75 saattaisi olla oikeaa tavara..
No nyt on taas joku insinööri todistanut, että mikään ei ole niin viisas kuin hän. Hemmetti sentään, että on ratasta tuolla. Katselin siis noilta Pinionin sivuilta tuota skrollattavaa räjäytyskuvaa ja huhhei.

Eipä sillä, jos toi on oikeasti huoltovapaa ja pitkäikäinen, niin mikä jottei. Laakerikuulat öljykylvyssä kuulostaa ainakin tosi sympaattiselta.

Sanoisin räjäytyskuvien perusteella, että jotain perus vaihteistoöljyä sitten vaan jatkossa ton ylihintaisen oman öljyn sijaan.

Shimanon mineraaliöljyä niin kulkee ilmausnesteet pyörän mukana.