P: Hirondelle

Pääskysestä ei päivääkään.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/53/Françoise_Foliot_-Manufacture_d%27armes_de_Saint-%C3%89tienne_02.jpg/614px-Fran%C3%A7oise_Foliot-_Manufacture_d%27armes_de_Saint-%C3%89tienne_02.jpg

Subrbscirbed

Keväällä mentiin diippeihin.

Ranskan postilaitos toimitti löysin rantein rennolla aikataululla paketillisen sitä hyvää.

Kannoin paketin postista kotiin ja tuumailin miten voi saada koko pyörän mahtumaan noin kompaktiin. No, myyjä oli aika uutterasti irroittanut liki kaiken lokareista etuhaarukkaan ja kampiin. Pakko arvostaa! Ohjainlaakerin kuulat oli omassa pikku rasiassaan, kaikki tallessa, siistissä kunnossa. Tai aika rujossa, mutta verrattain siistissä kunnossa ollakseen alkuperäistä rompetta.

Kyseessä on postimyyntipyörä jostain 40-50 -luvulta. Manufrance oli St. Etiennen kaupungissa sijainnut yritys joka myi kataloginsa kautta polkupyöriä, aseita ynnä muuta kodin tarpeistoa. Hirondelle, eli pääskynen, olkoon aikansa vastine Canyonille tai Inseralle, ja mitä näitä nyt onkaan.

Hauskaa tässä on se, että liki kaikki osat ovat omaa tuotantoa tai ainakin siten alihankittuja, ettei mitään leimoja ole yhtään missään. Esimerkiksi Cyclo-takavaihtaja on kopioitu aika sellaisenaan.

Kiinnostavat ovat myös jarrut.

Myös erikoiset, integroidut jarrukahvat.

No joo, tähän asti kuvasaldo on aivan kamala, koska aikani kuluksi sillä aikaa kun auto on huollossa päätin kyhäillä tämän ajokuntoon.
Tältä se näyttää.

https://live.staticflickr.com/65535/50090683827_ca9317d5e1_h.jpg

Alkuperäistä on kaikki paitsi renkaat sisureineen sekä pinnat, jotka nekin on jostain vanhoista käppäkiekoista. Alkuperäiset pinnat olivat jotain 1,6mm paksuja. Laitoin ne kyllä talteen…

Pitää vielä säätää ja parempia kuvia laittaa, mutta aika hauska tällainen kaupunkimixten arkkityyppi tässä. Laakerit olivat smootheja joka päädyssä, putket rehtiä millin paksua terästä, tolppakoko 26 milliä ynnä muuta ei NIIN pelottavaa.

Mites muiden kreisit binnailut ja speksailut etenee?

Sirkus - 19:23, 9.7.2020 »

Mites muiden kreisit binnailut ja speksailut etenee?

28.2 tehdystä tilauksesta on puolet saatu, eipä juuri etene

Niin hieno pyörä, ja patina.

On ollu kyllä vaikeaa, kun pitäis etsiä keskeneräisiin projekteihin osia, mutta toria selatessa tulee koko ajan uusia projekteja vastaan. Nyt on sitten 5 keskeneräistä pyörää joista kaikista puuttuu jotain pientä.

Sirkus - 19:23, 9.7.2020 » Mites muiden kreisit binnailut ja speksailut etenee?
Koohta runkoa postista. Ja mixte näyttää ihan polkupyörältä.

hehe hieno pyörä tulossa

Mahti paketti, odotukset korkealla. Paheksun suuresti jos jätät hameverkkopotentiaalin hyödyntämättä. Mites kun pikseleistä näyttää että ketju ei istu eturattaalla aivan pohjassa, pitäisikö tässä olla joku le hirondelle fuqyu garcon erikois ketju? Vai onko ketju oikea ja ratas väärä?

Sirkus - 19:23, 9.7.2020 » Mites muiden kreisit binnailut ja speksailut etenee?
Minä juuri vahingossa Columbus Max.

Muutenkin fillarien speksaus ja ajaminen kiinnostaa taas aika pitkän tauon jälkeen.

nutip - 20:12, 9.7.2020 » hehe hieno pyörä tulossa
sitä kunnom sirkusta taas

Jos ja kun tässä eristyksiin palataan, odotan että tuonne taa punoutuu hameverkko, kun kerran reiätkin on jo.

Joo hameverkko bien sur! Pitää jostain löytää hieno, ellei jopa tekisi ite syssymmällä.
Voimansiirron oikeaoppinen asettuminen rattaille on vielä vähän työn alla, osat ovat samoja kuin ostettaessa eli yhteensopivuus pitäisi teoriassa ainakin olla totta, mutta voi olla että joku tuolla kanittaa, ja ketju voi myös olla aika kulunut. Uskoisko tuota?

Vaihtajan sielunelämää pitää niin ikään vähän opetella. Käyn tänään hakemassa uudet kiilat Töpystä ja sit vois alkaa kunnolla hienosäätämään.
Ainiin, unohdin että laitoin tähän Mafac-speksatut Koolstopit Mafacin pidikkeillä, sen verran alkuperäisestä speksistä poikettu. Kokonaan kyljistä krominsa pois hilseilleet teräsvanteet jarruttavat yllättävän hyvin. Oisko tässä uusi artesaanituote? Ruostutetut vanteet?

Aika saatanan hieno. Tää Sirkuksen Ranska-homma on kyl tehny jonku kaamian vaikutuksen muhun ku nää koko aja viehättää enemmän ja enemmän.

^Tää. Pitää järjestää pian jotku frankofiilien kokoontumisajot.

Hyvännäköistä potentiaalia. Etujarruista tuli hetkeksi sellainen power/loop -wtf, mutta sit zoomasin ulos kuvasta. Onko rungossa joku kaksoisväritys (osat vs runko) tuon harmaan ja cyclo-vaihtajan alla näkyvän vihertävän välillä vai onko harmaa päällemaalattu alkuperäisen vihreän yli?

sani - 9:47, 10.7.2020 » Pitää järjestää pian jotku frankofiilien kokoontumisajot.
Mukana.

Historiaa: Hirondelle valmisti jo vuonna 1893 useita erilaisia pyörämalleja: mm. työläisille suunnattu “démocratique”, postimiehille, läheteille ja virkailijoille tarkoitettu “service administratif”, myyntimiehille ja lääkäreille “routier”, sekä varakkaille pyöräturisteille markkinoitu “extra-supérieur.”

Lähde muistaakseni tämä: Kylliäinen M. 2006. Juoksukoneita ja velomobiileja - Polkupyörän historiografia

edit: ei ollutkaan tuo lähde

edit2: taisikin olla tämä: Christopher S. Thompson, “Cycling, Class, and the politics of leisure in Belle Epoque France"

^ jeah, kiintoisaa!

Jatkoin vähän tän kanssa, kammet on vielä vinksallaan, keskiöakseli taitaa olla vino ja kiilat pysyy huonosti. Pitää siis joko keksiä kokonaan uudet kammet tai sitten ainakin akseli ja koettaa löytää sopivan kokoiset kiilat.

Illat pimenee joten dynamon laitoin kanssa toimimaan. Tai no, eihän se vaatinut kuin uuden polttimon lamppuun ja johdon kiinni.

Pitää vielä hieman hienosäätää, mut hyvältä tää tuntuu.

Sykähdyttävän upea laitos.