P: "Hiljaa hyvä tulee" Kona cinder cone

Oli hakusessa kesäksi maastopyörä jolla ei maastossa kuitenkaan ajeltaisi. Kriteerit olivat selkeät. Metallirunkoinen,ysäri,upea.

Känsäsiin käsiini tarttui ihan sattumalta Konan “kullan” värinen cinder cone noin vuodelta ysiviis. Tosin ilman ohjaamoa. Muuten oli kaikki osat tallessa,kiekot,kammet,satula&satulaputki.

Hommasin ensitöikseni Konan p2 keulan ja velocityn stemmin. Palstalta sain kummatkin ja iso kiitos siitä! Halusin tehdä suht orginaalin pienillä muutoksilla. Alkuperäiset cantit saivat lähtöpassin ja tilalle shimpan deore lx v-jarrut ja kahvat. Aluksi piti tehdä tästä ns. Kengännauha budjetille suunnattu viritys mutta huomasin että runko vaatii jotain hieman parempaa.

Nyt runko on puhdistettu ja vaihtajat purettu atomeiksi. Nyt odottelen uusien kumien saapumista ja sitten alkaa varsinainen kokoaminen. Ohjainlaakeri puuttu noiden kumien lisäksi ja joitakin pisteosia…“kultaiset” käsigripit ovat tulossa joten katsotaan menikö nuo väritykset ihan överiksi! Mulla on kaikissa pyörissä paljon mustaa joten tästä halusin tehdä jotain päinvastaista. Vaijerikuorien väriä vielä arvon,koska en halua mustia. Lisää kuvia tulee projektin edetessä.

Kiitämme:

  • hienoa aihiota

Moitimme:

  • vaihteita
  • kappalejakoa

juu et tod mitää vaihdeprojektia tänne puske

mutta voihan olla että mielessä on magic gear tai white eno tai viila tai tig

niissä tapauksissa full support muuten delete topic

Npertj - 13:38, 14.2.2016 » juu et tod mitää vaihdeprojektia tänne puske mutta voihan olla että mielessä on magic gear tai white eno tai viila tai tig niissä tapauksissa full support muuten delete topic
Juu vaihteiden kanssa tai ilman! Tosin olen tuon sinkuloinnin kanssa niin kädetön että voi olla et jää ilman. Monivaihteessa ei ole ketään,joten postasin tämän tänne. Ketjunkiristimellä mennään kun tuo magic gear on itselleni aivan hakusessa! Olishan se hienoa saada oikea ensimmäinen maasturisinkula mutta loppuu tietotaito kesken...saa haukkua mutta näin on näreet tällä kertaa.

Fillarifoorumille.

Tietoa magic gearista jne. sinkuloinnista löytyy mm. inter_netistä, jossa nytkin olemme.

Ensiksi päätä välityssuhde. 26" sinkulalle maastoon kaksi tai vähän yli, yleiskäyttöön ainakin vähän yli.
Sitte mittaa chainstayn pituus millilleen, eli keskiöakselin keskeltä takanavan keskelle.

Näiden tietojen kanssa voit mennä Magic Gear -laskurin pakeille. Se saattaa kertoa sulle esimerkiksi, että 35/17 on hyvä. Laskuri antaa kans vaihtoehtoja, jos joku kombo toimisi vaikka puoli milliä lyhyemmän chainstayn kanssa; siinä tapauksessa viila käteen.

Jätä takavaihtaja ketjunkiristimeks :—)
Eikö täs ollu 1 1/8" emäputk? Laittaisin aheadin jos ei ollu jo suunnitelmis.

Eka yksivaihteiseni oli sinkuloitu kona hahanna. Magic gearilla 32/15. Kyllähän sillä alkuun ajeli, mut onhan se pidemmän päälle skeida ratkaisu ketjun “venyessä”.
Vaikka esteettisesti ei olekaan paras laittaa ketjunkiristintä, on se silti mummielestä parempi kuin taikavälitys

Ketjunkiristin on oikein pätevä väline sinkulointiin. Magic gear -hommat ja droppien viilailut aiheuttavat ahdistusta etenkin nöösille. Kokemusta on.

Hanki ketjunkiristin, rampiton eturatas ja sinkulakitti. Välitykseksi vaikka 36-18. 26-kiekkoja saa käytettynä todella halvalla. Homma bueno.

Mul olis sulle one-on takanapa fix-sinkula kierteillä. Musta.

Sinkulahommiin paras on kyllä vaihdenapa.

Ei tule aheadia koska quilli on jo hommattu. Kyllä tiedän miten tuo sinkulointi tehdään…mutta ei ole nyt pätää hommata kaikkia tarvikkeita tuohon (helvetin huono syy). Ketjunkiristäjä ehdoton! Okei on se vähän esteettisesti ruma mutta toimiva noilla dropeilla. Vanteet pysyvät tuollaisina. Kun teen sinkulaa tuosta niin noihin kiekkoihin hommaan sinkulakitin ja thatsit. Pitää katsoa saako ketjulinjaa järkeväksi tuolla keskiöllä…muuten tulee hommattavaksi keskiö,kiristin,kitti ja mitä muuta vielä lisäksi. Eli projektin budjetti senkun suurenee :slight_smile:

Lakimies84 - 14:18, 14.2.2016 » Monivaihteessa ei ole ketään,joten postasin tämän tänne.
Juum.

Teet niinku Turussa ja sovitat tähän 3" lihat. Kyl ne sinne menee. :evil:

Top Dog - 14:59, 14.2.2016 » Sinkulahommiin paras on kyllä vaihdenapa.
Komppaan tätä. Kasettinapa ja sinkulakitti on varmasti helpoin ja kustannustehokkain tapa saada ketjulinja kohdilleen. Maksaa vähiten oppirahoja.

Helpomman ja edullisemman ja kevyemmän lisäksi kestävämpiä ja huollettavampiakin ovat.

Mikään järkisyy ei ole BMX-kierrevaparin puolella.

mac - 15:13, 14.2.2016 »
Lakimies84 - 14:18, 14.2.2016 » Monivaihteessa ei ole ketään,joten postasin tämän tänne.
Juum. Teet niinku Turussa ja sovitat tähän 3" lihat. Kyl ne sinne menee. :evil

Katsotaan meneekö nuo kuuskymppiset fat frankitkään tuonne heittämällä! Luulisi menevän mutta jos ei mene niin laitetaan myyntiin :slight_smile:

Nyt tuli kumit saksasta. Olin yllättynyt toimituksen nopeudesta( 1,5 päivää) alkaa näyttää jo paremmalta kun saan pikkuhiljaa raavittua kaiken kokoon. Laskeskelin paljon on palanut tai palaa fyffeä tähän kesäkäyttikseen…hillitysti noin 200€ ja siinä on pyörä mukaan laskettuna! Ei ollenkaan baha!

Vielä on matkaa siihen että saan ajoon asti, mutta nyt näkee jo vähän miltä tulee näyttämään!
Dääm alkaa olla vaan kolikot aika finito…pitäisikö vetäistä vaan valkoiset jarruvaijerit kun sellaiset löytyisi jo ennestään.
Ei prkle kyllä taas alkaa pienistä yksityiskohdista jäämään tämä projektin eteneminen. Ohjainlaakeri vielä puuttuu setistä ja tosiaan ne vaijerit…sinkulaksi tekeminen tosin vaatii parit setit vielä lisää!

nautin