P: Helium

NBD!

Eilen matkalla Jyväskylästä Helsinkiin surffailin uutta tekemistä alkaneeseen kevääseen. Pyöräkalusto on ehtinyt parin vuoden aikana kokea jonkunlaisen järkeistyksen ja alkaa olla korketasoista ja toimivaa - aiemmin vaivannut skeidan rassaus oli vaipunut unholaan, tai niin ainakin luulin. Häkkivarastojen miljoonalaatikot täynnä kaiken näköistä ryönää jaksoivat muistuttaa ranskiskierteiden ihanuuksista. Olmon päätyessä jälleen pääasialliseksi arkipeliksi sirot putket, kiilastemmit ja muu “perusvarma höystö” alkoi houkuttaa yhden projektin verran, joten oli tullut korkea aika elvyttää sydämeni sykettä ranskalaisia polkupyöriä kohtaan.

Torista löytyi kiinnostava yksilö jonka kävin heti tänään hakemassa kuljeksimasta. Peugeotin HP22 -taittopyörä, joskin ironisesti Helium-brändättynä.

Tadaa! Aikanaan muutama vuosi sitten edelliselle omistajalle tullut päähänpistona Pariisin matkan ostoksena. Ensiajot suoritettiin pitkin kaupunkia tunnustellen että millaisesta hommasta onkaan oikein kyse. Pyörä on kuin kuminauha, joustaa ja venyy joka suuntaan. Omalla tavallaan aika kuumottavaa, omalla tavallaan hauskan tuntuinen. Ison osansa tuo suht härkäinen ohjaustanko, joka kiinnittyy kuolemanstemminä tunnettuun Ataxiin.

Kaiken kaikkiaan pyörä kuitenkin tuntuu varsin järkevältä ja ajokuntoiselta, mihin yleensä ainut ratkaisu onkin räjäyttää se pitkälti atomeiksi.

Runko on varsin siistikuntoinen, maalivauriot vähäisiä. Tänään keskityinkin lähinnä ylimääräisten tarrojen poistoon, mikä oli melko viheliäistä hommaa mutta onnistui suht kivasti MucOffin 94:llä. Kädet kiittävät projektista edelleen rasvauksesta huolimatta.

Pyörässä on tietenkin teräsvanteet, joita puunailin saippuavillalla hieman nätimpään kuntoon. Tässä kokoluokassa kiekot tuntuvat normaalin painoisilta, tai siis kiekkojen painoisilta, toki sillä erotuksella että näissä on halkaisijaa kahdeksan tuumaa vähemmän kuin muissa pyörissäni. Laakerit olivat varsin ookoossa kunnossa, joskin joku kaunis päivä täytyy navat avata ja rasvata.
Sekä vanteessa, että renkaassa lukee kokomerkintänä ainoastaan 20 x 1,75, millimetrikoko puuttuu ranskalaisesta merkintätavasta poiketen. Uusien renkaiden vaihtaminen lienee lähiaikoina ajankohtaista.

Heti ensimetreillä havahduin siihen, että poiketen vastaaviin pikkupyöriin tässä ei olekaan jalkajarrua, vaan mainiossa kunnossa oleva Atomin vapaaratas. BMX-vapareilla en ole ajanut kovin paljoa, mutta tässä sirkuttava reliicci erottui edukseen. Soinnikas räikkä säestää rullailua ja veto lähtee päälle saman tien. Positiivinen kokemus!

Rungossa on hienoja yksityiskohtia, joita täytyy dokumentoida lähipäivinä lisää. Mm. takajarrun vienti on sisäinen, samoin dynamovalojen johdot. Takavalo, joskin hieman hajonneella muovilla, löytyi lokarista entuudestaan, ja krääsälaatikosta löytyi alkuperäistä vastaava Soubitez, keltaisella kusipolttimolla totta kai. Tämän pyörän ajomatkat ja käyttötarkoitus on sen verran lyhyttä matkaa, ettei rengasdynamosta välttämättä tule suurempaa rasitetta, joten mennään sillä. Ilokseni valot toimivat ensi yrityksellä.

Projektin suoraviivaisuus ja helppous jopa tässä vähän hölmistyttää, mutta täytyy keksiä jotain kikkailtavaa ettei liian helpolla pääse. Chopper-tangon ajattelin vaihtaa tavanomaisempaan mummishenkiseen ohjaamoon, minkä lisäksi jarruosasto kaipaa ripeää remonttia. Jarrulänget ovat suht köpöt ja kahvat sitä köpömmät, mutta uskoisin niillä saavan jonkunlaista pysäytysvoimaa aikaiseksi kun vaijerit kuorineen katsoo kuntoon sekä vanhojen fossiilisten palojen tilalle hommaa uudet.

Kevät ja kesä 2019 olkoon sympaattisen minivelon aikaa!

Foorumi hyviä projekteja täynnä! Hyvä tuli! Eikös Helium ollut Peugeotin entry level -brandi muuten? Kivoja mixtejä samalla brändillä myös nähnyt.

Hieno, mutta

Sirkus - 22:38, 7.4.2019 » Chopper-tangon ajattelin vaihtaa tavanomaisempaan mummishenkiseen ohjaamoon
Hei toi tankohan on suunnilleen siistein ikinä tuontyyppiseen pyörään :o

Joo, chopper-tangossa on puolensa ja mitä vastaavia vekottimia on nähnyt tuolla Ulko Mailla niin suht yleinen setup. Tuossa ei varsinaisesti ole mitään vikaa, mutta vaikka siedänkin jonkun verran naksumista ja böijaamista pyörissäni niin tässä on ehkä pykälä liikaa, ja kiinnostaisi tietää helpottaisiko se vaihtamalla tankoa, toki saattaa olla ihan rakenteellinen juttu.

Ja joo, näin kanssa googlailin että Helium on Peugeotin joku alibrändi, ja huvittaa sinänsä kun Peugeotilla on omassakin mallistossa ollut hierarkiaa todella entry-level malleihin, että mitä nämä sen alle jäävät sitten oikein ovat :smiley: olettaisin että ainakin tän tapauksessa kyse on osista, runko todnäk on sama kuin Peugeotin mutta eri decaalein.

^bemaksitanko kunnon nousulla ni pysyy ajoasento mukavan pystynä ja jos böijaa niin böijaa ataxista :smiley:

Eiköhän toikin tanko ole sellaista rööriä, että tuskin se siitä böijaa vaan ataxi naksuu vaan.
Paljon vaan peilejä tankoon :smiley:

Moi ihaillaanko vielä hetki yhdessä tätä hökötystä?

Asensin eteen karismaattisen Waldin kopan joka toimii paremmin kuin uskoinkaan. Koska pyörä on itsessään hyvin matalalla painopisteellä roikkuu tuo korikin aika optimaalisesti eikä tee ajamisesta liian tukalaa. Sitä se on jo valmiiksi.

Lopputulos muistuttaa jotain lasten ostoskärryjen ja seniorimobiilin välimaastosta. Mielessä kävi, jos tuohon saisi tehtyä jonkun aisasysteemin niin että koriosa lähtisi napsahtaen irti, vähän kuin Pelagon randobägi, jolloin kori kädessä voisi kävellä Lidliin comme un boss. Konsultaatiot inboksiin.

Böijaamisen alkulähteitä kartoitettiin myös eilen, ja tangosta tulee osa, loput takuulla stemmistä. Stemmi olikin melkoinen yllätys, jonka dokumentointi siinä epätodellisten tunteiden vallassa hieman unohtui, joten se täytyy demonstroida jotenkin muuten.

Pyörässä olevan Ataxin rakenne on sellainen, että ruotoputkeen menee yläpäästään hieman viistetty putki, jonka sisällä on tavallista kiilastemmin kiilaa vastaava kierteellinen vastakappale. Siihen kiinnittyy stemmin yläosa, joka vastaa kuvan stemmin paksumpaa yläosaa. Koko paketti pysyi kasassa noin 1,5 cm ristipääruuvilla. Tangon kiristäjänä oli joku itse kierretangosta ja parista mutterista tehty “pultti” joka oli aivan vääntynyt. Tein pientä riskinkartoitusta ja laskeskelin elämäni hintaa ja vaikkei viivan alle montaa nollaa kertynytkään päätin vaihtaa garçonin jäynät hieman luotettavampiin ratkaisuihin.

Pro-tip myös kuuluu näin, että kun vanhoihin, möhkyräisiin alumiiniosiin vaihtaa hienot rosteriset kupukantaiset kuusiokolopultit ne näyttävät lähes Paul Componentsin osilta. Myös niiden suorituskyky sitä myötä paranee hetkessä.

Eipä siinä sitten muuta kun peukuttelemisiin.

Loppuun vielä hieno kuva kahdesta kaunokaisesta.

Tää on aika cliffa!

Hyvänmielen pyörä pahanmielen hyvänmielen foorumilla!

Korielämä best. Onko dyanekin sinun vai vaan sattuma?

Meinasin kerran tilata Kiinasta minivelon rungon. Tarttee pysyä kaukana ebaysta tänään. Kiva pyörä!

laatu content

baader - 20:33, 11.4.2019 » Korielämä best. Onko dyanekin sinun vai vaan sattuma?
Olispa! Ajauduin jälleen nettiautoon. Tunnustan, ajokortillisena että inhoan ajamista ja toisinaan ehdotan itselleni ratkaisuksi hankkia jonkun automaailman vastineen tällaiselle pyörälle eli katseet usein siirtyneet noihin vanhoihin Citikoihin. Toistaiseksi pankkitili ja harkinta ohjanneet sormet eroon ratista mutta katsotaan, oishan nää kaunis kombo yhdessä kevän retkille. Hauska sattuma aamulla, että oli parkissa ja vielä saman värinen. Hakaniemen Hallin Lentävän Lehmän auto tuo ymmärtääkseni on, pirtsakka keltainen rättäri heillä myös.

Eilen ajoin tällä joku reilu kymmenen kilsaa mikä alkaa olla aivan maksimi, välitys näppärästi sellainen että suoralla ei meinaa riittää mihinkään mutta mäissä hapottaa. Siitä huolimatta ollut hauska tällä posotella ja lesottaa. Myös oikea pyörä tuntuu tämän jälkeen mukavalta vaihtelulta!

Täs pyöräs on parasta et bojojoing, muuta mä en keksi.

4/5 hupiostos sanoisin.

Kaikesta huolimatta tää on ollut mulla tosi paljon ajossa. Vähän kun fiksillä ajo nostaa esiin jalan uusia lihaksia tuntuu että tätä poljetaan lähinnä etureisillä. Vaatii myös oman tekniikkansa, satulalta ei kannata missään vaiheessa nousta, koska putkelta ei käytännössä ole mitään hyötyä ajaa. Kuulostaako kivalta? Noh, sitä kuitenkin on.

Kaikista nitinöistä ja böijaamisista huolimatta tässä pyörässä on tosi korkea shitolympics-potentiaali. Olen vienyt parille keikalle ja takaisin onnistuneesti laukun jossa noin 50 vinyylilevyä tai toisaalta ruokaostokset ja 20 litraa multaa. Jälkimmäisessä setupissa pyörällä pystyi ajamaan onnistuneesti ilman käsiä.


Alan koko ajan enemmän ymmärtää kylähullujen mielen- ja sielunmaisemaa. Tämän pyörän päälle elämä on täynnä Kokemuksia.

Projektin osalta ei kauheasti muuta kerrottavaa, laitoin Brooksin. Laakerit voisi joku päivä rasvata kun sille tuulelle sattuu, joskin etukiekon laakerit lienee rasvattu ranskalaisella taikarasvalla, kun kiekko pyörii reilu viis minsaa yhdellä spinautuxella.

On kyllä pähee hökötys!

koko vuosikymmen ollut täsmälleen tota itsevalaisevaa liukumista näennäiseen kylähulluuteen omaa laivuetta kun tarkastelee

Jaahas, pikkusormi luovutettu ja niin sanottu speksaaminen on täällä.

Ranskalainen insinööri on ollut kerrankin jalo tämän kanssa. Tuntuu hupaisalta että kaikista maailman pyöristä tässä on edes jotenkin järkevä 25,4 mm halkaisijan satulatolppa mutta sen lisäksi pikakiristin, toisin sanoen ulkoinen kiristyspanta jonka halkaisija on 30 millimetriä.

Ja kun Salvador Dalín Valuvat Tolpat osuvat kohdalle mitäs tehdään? No laitetaan…

Salsa Liplock! Kehtaan väittää että varmaan ainoita ranskispyöriä Maan kamaralla joista moinen moderni artefakti löytyy.
Ja jos ei ainoita niin taatusti ainoita taittuvia, ja jos ei niitäkään niin ainakin 100% varmasti ainut jonka Liplockin väri on speksattu satulasta roikkuvan vihreän lisko-heijastimen ja etukorin venäläisen ruokakaupan kangaskassin väriteemalla.

Kiitos värisommittelusta Empulle Velobiaan.

Muissa uutisissa tässä on käyty neuvottelua Murhakontin suuntaan fool coostom -terässtemmistä ja noh, riistäytyminen on riistäytymistä ja homman suola.

No tosta tangon keskeltä on ainakin hyvä syöksyä, kun OTB:t tulee eteen.

asb - 7:47, 7.5.2019 » No tosta tangon keskeltä on ainakin hyvä syöksyä, kun OTB:t tulee eteen.
Paitsi kova runttaaja jää hartioista jumiin. Niin sanottu ranskalainen turvavyö.