P: Heinosen hengessä

Paikallisen kansalaisopiston tarjoama maailmanlaajuinen harvinaisuus, vapaan sivistystyön pyöränrungonrakennuskurssi, on kiinnostanut jo vuosia. Omat metallintyöstökokemukset rajoittuvat peruskoulussa tehtyihin harjoituksiin 20 vuoden taakse, mutta pitäähän sitä nyt oma runko saada tehtyä, kun kurssin vetäjäkin on tuttu kaveri maastopyöräpoluilta. Siispä tulta päin!

Imgur

Imgur

Imgur

Imgur

Tarvikkeet ovat kasassa ja jigi väsäilty, joulutauon jälkeen alkaa sitten armoton viilaaminen.

Asiasanat: muhvit, vannejarrut, 1” kierteellinen haarukka, Kaisei Superlight, 650b, randonneur, Jan Heine, plaanaus, 2x9, Campagnolo, viistoputkivaihtajat

2 Likes

asiaa! hyvän kuulone projekti, viisto dropeista olen vähän mieltä, mutta campa kun lukee kyljessä niin pakko hyväksyä.

tuleehan mafacit tapeilla?

Cantitapit tuli kyllä tilattua, mutta eihän sitä koskaan tiedä mitä vastaan vielä tulee ennen kuin tapit on juotettu kiinni asti. Kai niitä Mafacin tappeja jostain löytyisi, kuten jarrujakin. Lähtökohtaisesti kuitenkin cantit tuttuuden ja sitä myötä helppouden vuoksi.

Jeah!

Dia Compe ja Rene Herse tekee tietty myös aika myllyjä keskivetojarruja…

kaupassakäynnin voinee unohtaa =/

siinä kohtaa kun oli laavun takana oksennettu ja makuupussit revitty ja poltettu nii ties et tässä on tekijäukko käsillä.

olko - 21:36, 16.12.2020 » Cantitapit tuli kyllä tilattua, mutta eihän sitä koskaan tiedä mitä vastaan vielä tulee ennen kuin tapit on juotettu kiinni asti. Kai niitä Mafacin tappeja jostain löytyisi, kuten jarrujakin. Lähtökohtaisesti kuitenkin cantit tuttuuden ja sitä myötä helppouden vuoksi.
ceewayltä saa mafac centerpull tappeja! toki jotku og cantitkin menee mutta on centerpull aina centerpull :--)
nutip - 22:21, 16.12.2020 »
olko - 21:36, 16.12.2020 » Cantitapit tuli kyllä tilattua, mutta eihän sitä koskaan tiedä mitä vastaan vielä tulee ennen kuin tapit on juotettu kiinni asti. Kai niitä Mafacin tappeja jostain löytyisi, kuten jarrujakin. Lähtökohtaisesti kuitenkin cantit tuttuuden ja sitä myötä helppouden vuoksi.
ceewayltä saa mafac centerpull tappeja! toki jotku og cantitkin menee mutta on centerpull aina centerpull :--)
Ja nimimerkiltä Sirkus saa Mafaceja tai suoran yhteyden lähteelle.

Tuleeks mannermaiset vai brittiläiset jalat haarukkaan?

NKOTB - 23:00, 16.12.2020 » Tuleeks mannermaiset vai brittiläiset jalat haarukkaan?
Brittimuotoiset, [Kaisei TOEI Special](https://www.renehersecycles.com/shop/components/framebuilding/kaisei-toei-special-fork-blades/).

Aah! Kunnon hyvää! Innolla odotan miten tämä etenee. Olkon pyörät miellyttää yleensä omaa silmää. Kyllähän tähän kuuluu braze-on keskiveto-jarrut. Mafacit, Compass/Rene Herse tai Paul Racer.

No siis tietenki keskivetojarrut ja sekoilulle seis.

✓ kiinnostunut

[x] seurantaan

Todella hyvän näköistä menoa ja sikäli kun osaan geoa lukea, niin fiksun näköinen vehje tulossa. En tuomitse vannejarruja ja vaakadroppeja, vaikka omaan pyörääni ottaisin mieluummin levarit ja pystydropit. Mutta: ei ole mun pyöräni.

Kaavakuvan perusteella kyllä kaikki just oikein.

Kaikesta voi olla omaa mieltä mutta onhan noi takadropit aika foolproof.
Muutenhan ne on täydelliset, mutta tuntuu siltä että aika usein on hankala saada kiva fenderline niin että takakiekon saa irti helposti ilman että tarvii päästää ilmaa ulos renkaasta. Eli MIETI TARKKAAN MIHIN KOHTAAN LAITAT CHAINSTAY BRIDGEN.
Mun oma haavepyörä olis aikalailla tämäntyyppinen pyörä, mut ehkä kuitenkin 1" kierteetön keula koska OS dropit tuntuu itelle paremmilta kuin 26mm.

pabs - 14:48, 17.12.2020 » Kaikesta voi olla omaa mieltä mutta onhan noi takadropit aika foolproof. Muutenhan ne on täydelliset, mutta tuntuu siltä että aika usein on hankala saada kiva fenderline niin että takakiekon saa irti helposti ilman että tarvii päästää ilmaa ulos renkaasta. Eli MIETI TARKKAAN MIHIN KOHTAAN LAITAT CHAINSTAY BRIDGEN. Mun oma haavepyörä olis aikalailla tämäntyyppinen pyörä, mut ehkä kuitenkin 1" kierteetön keula koska OS dropit tuntuu itelle paremmilta kuin 26mm.
[https://cdn.shopify.com/s/files/1/2196/9775/products/0837796d13618848afedf0764c5c65d3.jpg?v=1505398624](https://velo-orange.com/collections/fender-parts/products/spring-thing)

a p u a

jooo pystydropit ja ahead 1" keulan haluisin itekii. Muuten tällane ois oma valintanikin =) jarrutyypillä ei nii väliä, molemmat toimii

Yks Kaisei hipoteräs pyörä on jo ja se kyllä kulkee, mut siihen saa huonosti lokareita, vaihteita tai edes jarruja =) jotenki alkanu arvostaa näitä ominaisuuksia pyörässsä koko ajan enemmän

komponenttivalinnat, esim kammmet ja tuleeko indeksointi vaihteisii vai ei kiinnostaa kans!

niin ja etutartsiratkaisu myös kiinnostaa. toivottavasti ei tuu pelkkä tubus tara

mukava kyllä seurata tällasta!

Joo, komponentit kiinnostaa. Kai teet molemmat tarakat samalla? Ja tuleeko jotain ihania dynamovientejä?

Sit myös sellanen kierteetön 1" → 1 1/8" tapered erikoisohjaamo kiinnostaa itseä myös.