P: Gazzetta

Aloin kesän lopuksi kaipaamaan lenkkipyöräksi sinkulaa ja hankin celestenvärisen 2014-vuosimallin Bianchi Pistan. Parit lenkit tuli heitettyä ja ihan hyvin se kai kulki, mutta pyörä oli kuitenkin hintaansa nähden melkoinen pettymys - en oo kovin läheltä koskaan mitään 400e polkapyöriä tai vastaavia taiwaninihmeitä tutkinut, mutta kuvittelisin ettei niissä ole mitään kovin merkittävää eroa tuohon Pistaan. Pistasta tuli vaihdettua kiekkoja ja kampia mutta siihen ei oikein syntynyt mitään fiilistä kuitenkaan, ja nyt kiekkoja vajaa kompliitti löytyykin tuolta kauppapaikan puolelta kolmellasataa - jouduin itte maksamaan aika paljon enemmän joten hyödy minun harmistani! :smiley:

Foorumia selatessa vastaan tuli Joensuussa varsin kohtuuhintainen vaikkakin hieman karussa kunnossa oleva Cinelli Gazzettan runko, ja kun myyjä ei pyytänyt kovinkaan kohtuutonta korvausta myöskään raamin matkahuollottamisesta Espooseen, päätin huutaa sen ittelleni talvinäprättäväksi. Ennenku lähdin purkamaan pakkausta että olisin saanut rungon köytettyä reppuun, päätin kokeilla kulkisko se paketoituna etukorin päällä ja ihan hyvinhän tota 10 km ajo kotiin matkahuollosta!

Noh. Suurin osa palikoista jo löytyykin valmiiksi joten kovin kummoisia hankintoja tähän onneksi ei tarvitse tehdä - laitan kiekoiksi Michen X-Pressit BLB:n 17-piikkisellä vaparilla, Mashin mukana tullut musta satulatolppa on varmasti ihan tarpeeksi hyvin, satulaksi menee Cambium tai sitten Cambium johonkin toiseen pyörään ja joku toinen satula tähän, jarrut otan Bianchista koska ne oli siinä ainoa hyvä vakio-osa, tangoksi Cinellin DNA ja Tektron 520-kahvat ja polkimiksi Shimanon A520-“maantiespedut”.

Puutelistalla siis kammet ja stemmi, ja näiden kanssa nyt onkin hieman dilemmaa meneillään - en haluaisi käyttää pyörään ihan hirveästi rahaa kun se on muutenkin tollanen nuhjuinen ja jämäosista kasattu, mutta toisaalta haluaisin ihan hirveän paljon johonkin pyörään ne Campan Pista-kammet (saa muuten vinkata mistä näitä löytäs halvimmalla! 165 milliä, 47-49 ratas) varsinkin kun foorumia lukemalla selvisi, että ne toimii myös huomattavasti halvemmalla Centaur-keskiöllä (ilmeisesti syytä ostaa se sama 111mm kuin mitä se Pista-keskiö ois?). Lisäksi haluaisin stemmin nätisti vaakatasoon eli asteita pitäs olla 15, ja sellasia ei ole tullut ihan halvalla vastaan myöskään. Mahdollisimman vähäeleinen varmasti paras. Näiden kanssa käytetty kama on enemmän kuin tervetullutta, eli nakatkaa yksäriä mikäli jotain sopivaa löytys!Tällanen tää ois nyt. Tulevat kiekot tosiaan on mustat ja kirkkaat jarrupinnat, tanko+stemmi+tolppa mustaa ja kirkkaat kammet sitte tasapainottamassa ois suunnitelmissa. Onneks tää on tätä vanhempaa vuosikertaa missä on kivan näkönen keula, uudemmissa Gazzettoissakin on ihan samanlainen kauhee banaani kun Pistassakin on. Tän myötä nyt sitte 3/5 pyörää on Cinelliä ja 4/5 pyörää Columbusta.

Katotaan mitä tulee, tällähän vois olla ihan kiva sitte ajaa keväällä Porvooseen vaikka.

hyvä suunta

toi gazzettan haarukan kruunu on vaan tommonen yläasteen hitsausharjoituksen näkönen kolmen putken kasa. muuten on kyl kiva runko, varsinkin ne vanhemmat, värikkäämmät vuosikerrat.

Ainaki on kapee tanko gangstassa.

Se määrä kognitiivista dissonanssia päässäni, kun luen Gazetta-projektilankaa ja katselen Gangstan kuvaa.

Vanha kasettihaarukka just hyvä.

ganstaan 50mm lyhempi stemmi ja 250mm leveempi tiiät mikä

pystyy jopa skidaa sitten

Pistalle kävi tälleen

Ja Gazzettalle vuorostaan tälleen (stemmi on 26mm ja tanko OS eli ei saanu toisiinsa kiinni ton paremmin :D)

Eli tummanpuhuvaa joo tulossa, mutta toivottavasti kirkkaat kammet sitte vähän tasapainottais.

Gazzetta painoi jo tuossa kuosissa enemmän kuin Mash, 8 kiloa, eli mikään keijukainen ei oo tulossa. Kiekot on ankkurit, Cambium painaa paljon ja kaipa noi tollaset teräsraamit keuloineenkin on lähemmäs kolme kiloa. Mutta eipä toi ihan hirveesti tuntunu ainakaan Pistan kanssa keskinopeuksiin vaikuttavan.

Sopivan keskiön onnistuin löytämään foorumilta kunhan vaan sais sen käsiinsä, eli enää puuttuu stemmi ja kammet. Vähän houkuttais tollanen samanlainen -15 MASH stemmi niinku MASHissakin on mutta saatana kun ne on kalliita.

-15 MASH stemmi löyty wiggleltä jonkinmoisesta alennuksesta ni tän sai niputettua jo melkolailla pyörän näköseksi!

Koitin tähän kahvojen kanssa 100mm stemmiä kun MASHissa on 110 llman kahvoja, saas nähä miltä tuntuu. Toi Cinelli DNA-tanko mikä tässä on on kyllä ollu riemu ajaa missä vaan muussa pyörässä missä se on ollu kiinni.

Kiekoiksi aattelin sovittaa ensin noita Plugin vakiokiekkoja mitkä mulla on nyt Gangstassa - kirkkaat matalalaippaiset navat ja mustat kehät (ja jarrupinnat sitten kirkastuu) ja mikäli näyttävät hölmöiltä tässä niin laitan ne mimmin Gazzettaan ja siirrän siitä tähän korkealaippaiset korkeakehäiset kirkkaat kiekot.

Campan keskiö löyty jo aikasemmin niin nyt tarvis vaan ne Pista-kammet. Niiden hankkiminen kirpaisee kovin kun tuntuvat aina olevan aika hinnoissaan, mutta eiköhän sellaset jostain kevääseen mennessä löydy.

no nyt. jätä tollee

RTZ - 22:30, 14.10.2015 » Se määrä kognitiivista dissonanssia päässäni, kun luen Gazetta-projektilankaa ja katselen Gangstan kuvaa.

En oo ihan satavarma haluisinko ite jarrutella reiskan ratakiekkoja menemään mut mikäs siinä jos rahaa on :))

Eivät siis tule tuohon jäämään, kunhan sovitin alle kun olivat tossa hollilla :smiley: tosin samat kehät noissa on kuin maantiemalleissakin, eli sopivilla paloilla pitäs kyllä pystyä käyttämään jarrua

Oli tylsää tänään niin tein tän valmiiks. Laitoin tähän noi Broturesin GXP-kammet MASHista ja pistän siihen sitte Record Pistat kunhan saan sellaset ostettua. Ellipset loju varastossa ylimääräsinä joten tarrat niistä veks ja tähän kiinni, muutenhan tää olikin jo ihan hyvällä mallilla. Pitää huomenna ottaa ensipolkasut sitte trainerilla. Renkaat on jotkut Japanista ostamani Panaracerit missä lukee 700x23c mutta tönärillä mitattuna hyvä kun ovat edes 20 milliä leveät :smiley: mukavaa kyytiä varmasti tiedossa.

Satulan asentoa pitää ihmetellä tarkemmin kuntoon kunhan pääsee vähän polkemaan.

Ensiajot otettu ja tulin vain raportoimaan ettei ole mitään raportoitavaa. Ihan polkupyörältä toi tuntui, ei merkittävää eroa Pistaan muutenku että kehnolaatuiset osat ei vituta olemassaolollaan niin paljoa.

Rahaa tähän meni 390 euroa - runkoon 250e, ulkokumeihin 20e kappale, satulaan 30e ja stemmiin 70e (mikä oli ehkä loppuprojun suhteen hieman liioittelua, mutta tykkään kovin tosta MASH stemmistä), loput osat löytyi jo valmiiksi. Eiköhän tolla tule kesän mittaan aika monta tuhatta kilometriä ajettua, toivottavasti.

Tulipa vedettyä tällä kevään toinen satanen ja nyt alkaa tuntumaan tosi hyvälle. Ekalla pitkällä lenkillä oli vielä Turbo alla mutta se alko tuntumaan vähän pahalta 70 kilometrin jälkeen joten Cambiumi teki paluun, polkimina pidin nyt tällä lenkillä noita Lookin Keo 2 Maxeja ja tuntuivat kyllä shimanon A520-“maantie-speduja” reilusti paremmilta ja Ellipset menikin Gangstaan kun niiden kanssa ei tosiaan pystynyt käyttämään Whiten vapaaratasta.


Venttiilit ihan miten sattuu mutta suokaa anteeksi, lenkin jälkeen ei aina niin jaksa ja eihän tää mikään AMA oo.

Vähän mietityttää kyllä tää yksivaihteisen vapaarattaallisen maantiepyörän konsepti, mutta ihan hyvälle toi kai tuntuu. En tiiä oisko toi enää mukava hirveesti yli 100 kilometrin matkoilla kun tanko jää melko matalalle, mutta selviää varmaan kokeilemalla. Pullotelineen paikkojen puuttuminen kanssa vähän harmittaa, ja runko haarukoineen on tosi painava. Mutta ei tosiaan oo juurikaan tullut vastaan alumiinisia yksivaihderunkoja hiilarikeulalla missä olisi jarrureikä takanakin? Dosnoventan Houston (kallis), Fujin Track Pro (vähän liian räikeä), Dolanin FXE (ruman näkönen jotenki) ja Spessun Langster (ei taida saada runkosettinä) tulee vaan lähinnä mieleen.

Mut otetaan kilsoja alle ja kattellaan, eipä kai niillä kiloilla tolleen pidempää matkaa tasaista vauhtia ajaessa niin hirveästi edes ole väliä, ainakaan jos valtisee sellasen reitin missä ei olisi ihan hirveästi ylämäkiä. Toi Chromen tankopussukka on muuten tällasille reissuille tosi kiva, sinne saa hyvin lompakon, jonkun pikkulukon kaupassakäyntiä varten, työkalut, sisurit, energiageelit ja vähän vaihtovaatettakin muuttuvien keliolosuhteiden varalle.

Pullotelineiden puuttuminen on käytännössä pieni probleema jos runko muuten tuntuu hyvältä. Ton ruman telineen nyt voi heivata lähimmältä sillalta ja hommaa siromman adapterin tai laittaa:

https://scontent.cdninstagram.com/t51.2885-15/e15/10246097_1415838145347172_1104154992_n.jpg?ig_cache_key=NzAwNjM2NjU0NDQzOTQ2ODgy.2

Sit mahtuu kaks pulloo ja eiku ride on. Yksivaihde maantielle ihan oo ja koo, jos ei oo hirveen performance tai full loaded.

Tai aina voi ottaa yhteyden Kongaan, jos puuttuu rungosta jotain. Oon kansssa tykännyt tuosta Chromen laukusta ja näppärä kun voi vaihtaa helposti pyörästä toiseen.

madutin - 17:32, 27.3.2016 » tanko jää melko matalalle
heh he onko slämmäyskonsensus menny ny vähä liian syvälle ytimenjatkeeseen

tänä kesänä saa stemmi sojottaa

azure - 18:22, 27.3.2016 » Tai aina voi ottaa yhteyden Kongaan, jos puuttuu rungosta jotain.
Heh no takajarruvaijerivienti rungon sisällä ei kyllä haittais yhtään myöskään!

^ ruoto nyt sattu olemaan ton mittanen ku oli ja -15 on ehdottomasti paras kulma stemmille :smiley:

imo saddle to bar drop ei oo tässä kummonen - ajaks alaotteelta vai hupuilta? tuo huppuote meinaan näyttää aika pitkältä, ts. nostaisin kahvoja, lyhentäisin stemmiä tai vaihtaisin tangon missä on vähemmän reachia

Ei näytä tosiaan isolta pudotukselta tangolle.

Pystytkö ajamaan niin, että normivauhtiasi polkiessa irrotat kädet kahvoista ja pidät niitä sentin-pari huppujen yläpuolella? Jos ei onnistu ilman fiilistä, että kaadut eteenpäin, satulan siirto taaksepäin voisi auttaa. Tällä tempulla ylettää pitkän ja matalan tuntuiseen ohjaamoon paljon mukavammin.