P: El Mariachi

kid_scientifik - 17:16, 9.3.2015 » siirry relevantimpaan tobaan ni crowdspexxataan mariachi kuosiin.
Tehdään näin.

https://static.bike-components.de/cache/Salsa-El-Mariachi-3-29-Rahmen-Modell-2015-tequila-7e2bdf3c1067c2ea688108f10bd2d33b.jpeg

Tämmönen on päätetty rakentaa ja käyttötarkoitus pääasiassa polkujen tahkoaminen kotiseudun metsissä. Koska polkutykittelyn lisäksi haluan retkeillä tällä, olen pohtinut kahden eri keulan hankintaa enpäs pohdikkaan vaan yhtä keulaa, joka menee molemmissa. Toinen poluille ja toinen kiinnikevalmiuksilla retkeilyyn.

Kiekot: Hope Pro2 Evot+ZTR Flow EX
Kammet: Sram X1 1400
Keula: Salsa Firestarter steel
Stonga: Easton EC90 SL
Stemmi: joku kiva 70mm
Jarrut: Shimano SLX
Tolppa: Thomson set back
Kumit: ?

Ehdotuksia ja pohdintoja saa esittää.

en ymmärrä (polkuspeksatulla) kaksysärillä tuollaista rengastietyyppistä retkeilyä. mutta mikäs siinä jos siltä tuntuu, että tällä saisi hoidettua molemmat hommat.

monitoimikeulaksi voisi käydä salsan oma firestarter.

Kuulostaa säädöltä. Jos pakko retkeillä tällä, laittaisin suoraan kiinnikekeulan ja irrottaisin tarakat reissujen välillä.

Ymmärrän täysin mitä epäilette. Tilanne nyt kuitenkin on se, että tallissa on tilaus maastopyörälle, vielä kun myin läskin juuri pois, ja paria mahdollista pyöräretkeä varten en speksaa retkipyörää erikseen. Tästä siis “vähiten huono” vaihtoehto tallista mukaan retkelle.

Voihan se olla, että toi jäykkä teräskeula toimii ja en tule toista tähän edes ikinä ostamaan…

Tai vielä parempi olisi, jos joku osaisi kertoa ratkaisun kamojen roudaukseen ilman etuhaarukkaan kiinnitettäviä telineitä ja voisi laittaa suoraan ns. kunnon haarukan tähän.

Eiks polulla olis kuitenkin kiva olla joustoa keulassa?

…mitä kaikkea tarvitsee lisää retkimeininkiin verrattuna linkkaamaani keulaan kiinnittyviin kamppeisiin?

kid_scientifik - 18:36, 9.3.2015 » ..mitä kaikkea tarvitsee lisää retkimeininkiin verrattuna linkkaamaani keulaan kiinnittyviin kamppeisiin?
No perhana, olen tähän mennessä vaan nopeesti vilkaissut tota, enkä ole huomannut siinä olevia kiinnikkeitä! Tossa ei ole muuta vikaa kun hinta. Käytännössä tuplaa rungon hinnan.

Laittaisin vaan yhden keulan ja se olis jäykkä kuituinen.

Teräskeulaan, mitävaan-häkkeihin, pussukoihin ym. varatut varat sijoittaisin kasaan, josta kustannetaan satulan taakse sekä runkoon kiinnittyvät laukut, ja stongan alle joku pötkylä.

Sitte retkeilisin. Tai polkupyöräilisin sans laukut.

Dr.Jones - 18:41, 9.3.2015 »
kid_scientifik - 18:36, 9.3.2015 » ..mitä kaikkea tarvitsee lisää retkimeininkiin verrattuna linkkaamaani keulaan kiinnittyviin kamppeisiin?
No perhana, olen tähän mennessä vaan nopeesti vilkaissut tota, enkä ole huomannut siinä olevia kiinnikkeitä! Tossa ei ole muuta vikaa kun hinta. Käytännössä tuplaa rungon hinnan.
mutta toisaalta: saat yhden kumpaankin käyttötarkoitukseen hyvin sopivan keulan varmasti toimivilla spekseillä ja vältyt vaihtelu- ym. -pulaamisilta. 29-kuitukepit ovat yleensä 470-millisiä, joten juuri spot-on uusien mariachien geoon osuvia jäykkiä keuloja ei ole liiaksi..

Ihana väri. Hyviä osasia listattuina. En jaksa googlaa, meneekö tähän tapered-keula vai ei? Kyselin ihan höpsöjä, äänestän keulaksi Firestarteria ja sitten vaan kovaa ajoa.

44-millinen emäputki, joten leveällä alakupilla menee.

Tapered menee. Yksi keula toki olisi mieluisin, en vaan ollut miettinyt asiaa loppuun ja osittain juuri tästä syystä tämän topicin avasin. Voidaan lyödä viisaat päät yhteen, että tulee hyvä.

eteen mitävaan-häkit, loput kamat taakse

Entäs jos hankit vaan mieleisen keulan, ja tilaat hikipajalta runkolaukun?
Taakse tarakka ja laukut sit jos tarvii, mut kaksi keulaa kuulostaa pöhköltä.

Ei hitto mikä mieliteko, mutta budjetti huutaa tolla hiilarikeulalla erroria. Tosta Firestarteristahan on näköjään teräksinenkin versio. Hinta teräksisen eduksi 129/509 €. Miltei pakko mennä tolla teräksisellä.

Tästä tulee hyvä! Jos keula no. 2 tulee hankittua niin mulla on joutilas ja sopiva alakooli. Samoin retkeilyyn 2.15 Big Applet. Aiheesta pm jos kiinnostaa.

Se 1. keula imo kuitua. Niin kallis kuin lompsa antaa myöden. Jos jtkn Tahko-tyyppistä on suunnitteilla niin juusto on hyvä, mutta normi mettäilyyn mää semmosta osannu kaivata.

Tilaus lähti Bike-Componentsiin. Päädyin teräksiseen keulaan.

aika hyvä vempele varmasti tuloillaan

mitävaan-häkit, satulatolppaan laukku, tankoon semmone Kare-laukku ja reppuun kevyet kamat ni jopa pääsee vaikka ruotsiin asti, lautalla

No sehän kävi äkkiä.

Mitä mitä… Millon päästään piiskaamaan poluille?